Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762

како не,
конгресот можеше ништо да стори околу ова

како не,
конгресот можеше ништо да стори околу ова
Побитно е, што Бајден ќе направи за да ги уништи проруските елементи во Конгресот?

Побитно е, што Бајден ќе направи за да ги уништи проруските елементи во Конгресот?
Бјаден и Бујар имаат иста предизборна кампања - Кој не е за мене, тој е за Русите.

ПУТИН ПРЕДУПРЕДЕН: „Масакрот во Москва не смее да биде изговор за интензивирање на војната во Украина“

ROFL
Британија покушава на Русија да им направи - Ене го Авиано кај е.

Последно уредено:
Мислам дека ќе го ангажира досегашниот министер за надворешни во Северџганистан, се покажа добар.

Мислам дека ќе го ангажира досегашниот министер за надворешни во Северџганистан, се покажа добар.
Тоа би го оставило НАТО без генерален секретар. Не може сегде да постигне човекот.

Добро како летаат руски бомбардери над Киев или фејк видеа се тие со бомбардирањата? Имаат ли воопшто било какво пво украинците во главниот град?

Добро како летаат руски бомбардери над Киев или фејк видеа се тие со бомбардирањата? Имаат ли воопшто било какво пво украинците во главниот град?
Летаат претежно над Руска Територија. И од таму испкуваат проектили. Пример може да летаат над Касписко море и да таргетираат цел во Киев.

Имаат пво да ги соборат доколку летаат блиску до Украина ама против ракетиве, слабо нешто. Мене ме чуди Русиве што пример им оставаат здрави писти да имаат, пример аеродромот што е блиску до Ливов кој бил вчера мета. Тек после две години.

Летаат претежно над Руска Територија. И од таму испкуваат проектили. Пример може да летаат над Касписко море и да таргетираат цел во Киев.

Имаат пво да ги соборат доколку летаат блиску до Украина ама против ракетиве, слабо нешто. Мене ме чуди Русиве што пример им оставаат здрави писти да имаат, пример аеродромот што е блиску до Ливов кој бил вчера мета. Тек после две години.

Па објавиле овие ббц воздушни напади на Киев и авиони си летаат наоколу, али изгледа украински се биле. Тоа ми стана чудно викам толкава воздушна надмоќ не е можна, барем не над главниот град.

Грешка си.Триесет и два брода уништиле вчера.

Митка батали тоа што ги потопија маме им ебаа, него кажи терористиве како ти звучеа, бретањски акцент или влечеа накај Антиб околина Монако? Дај жити се од твоите лингивистички експертизи, многу ми се битни.

. Мене ме чуди Русиве што пример им оставаат здрави писти да имаат, пример аеродромот што е блиску до Ливов кој бил вчера мета. Тек после две години.
Огромна земја, многу писти и импровизирани писти. Огромна војна!
Сигурно тој аеродром бил и претходно гаѓан.
Ама писта се поправа за два дена, а војнава две години трае.
На крај краева, дали и е исплатливо да трошиш ракета од 2мил$ за да направиш дупка во бетон што за два дена ќе биде поправена!?

Веројатно ги гаѓаат само хангарите кога ќе добијат сигурно инфо дека има “нешто внатре”

Во секој случај немаат слободен прелет и не можат да го контролираат небото над Украина.
Тоа се виде уште првите денови…

Нема доказ дека Русите изгубиле два брода, но има доказ дека Русите пепел направиле во Лвов и околината, на што сведочат и Полјаците кои во паника дигнале два F - 16 авиони за да соборат руска ракета што влегла во полскиот воздушен простор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom