- Член од
- 1 февруари 2023
- Мислења
- 52
- Поени од реакции
- 47
zdravo da prasam kolku se zima dodatok za deca vo germanija
Јас така ќе се заебев, фејк е тоа илјада посто. Верувам дека и цената ти е прифатлива, јас така ќе се излажев. Спомнува некаков АирБнБ агент, посредник нешто. Договарај се само преку легитимни агенции, за жал, колку пари толку музика.Има ли некој рентатно стан во Германија преку АирБнб на неопределено време?
Најдов добро станче ама жената се преселила во Мадрид и станот го издава преку АирБнб, малце ми е чудно што сака прво депозит и прва кирија па после клуч и договор со АирБнб, па затоа прашувам, знам дека е леџит страна и све ама си викам некој има лично искуство, дали така оди? Уплаќаш на АирБнб како што е договорено и они ти праќаат договор и клучевите?
250e од дете.zdravo da prasam kolku se zima dodatok za deca vo germanija
Фалц. На баџото истото му се деси. Станот сон, појдовме со колата до адресата на местото нива заградена буквално ни почнато градилиште. Овај пат беше во Лондон преселена. Пази така прават и за коли.Има ли некој рентатно стан во Германија преку АирБнб на неопределено време?
Најдов добро станче ама жената се преселила во Мадрид и станот го издава преку АирБнб, малце ми е чудно што сака прво депозит и прва кирија па после клуч и договор со АирБнб, па затоа прашувам, знам дека е леџит страна и све ама си викам некој има лично искуство, дали така оди? Уплаќаш на АирБнб како што е договорено и они ти праќаат договор и клучевите?
Едно другарче мислам дека тераше работа вака ама на крај се заеба нешто работата ама да го прашам пак па ќе ти пишам пп оти одамна бешеYour Future Europa GmbH
yfe-nmk.com
Има некој искуство со овие или мислење нешто информација?
У кратки црти, ако имаш медицинска диплома со завршен државен испит, поднесуваш све тоа, плаќаш 250-300 евра и они ти бараат работа и смештај, ти средуваат за работна виза, ти средуваат и за курс за германски јазик - ваљда тоа основното што го бараат у амбасада. Е сеа процедурата трае неколку месеци до година, коа ќе ти најдат работа таму потпишуваш договор на Х месеци и после останува на тебе како ќе се покажеш и дали ќе си заслужиш да ти биде продолжена визата, работното место и слично.
Некако ми е too good to be true, за 300 евра некој све да ти брка и заврши работа а збориме за НОН-ЕУ пасоши. Од друга страна па вака делуваат професионално, со веб сајт со профили на инста и фб, услужливи и фини се, еднаш ако се јавиш да прашаш те ставаат у систем и после ти праќаат пораки, те бараат, те прашуваат.
Abe 100 pati imam pishano ama ova makedoncive ste mnogu tvrdoglavi mrzi!!!Your Future Europa GmbH
yfe-nmk.com
У кратки црти, ако имаш медицинска диплома со завршен државен испит, поднесуваш све тоа, плаќаш 250-300 евра и они ти бараат работа и смештај, ти средуваат за работна виза, ти средуваат и за курс за германски јазик - ваљда тоа основното што го бараат у амбасада. Е сеа процедурата трае неколку месеци до година, коа ќе ти најдат работа таму потпишуваш договор на Х месеци и после останува на тебе како ќе се покажеш и дали ќе си заслужиш да ти биде продолжена визата, работното место и слично.
Некако ми е too good to be true, за 300 евра некој све да ти брка и заврши работа а збориме за НОН-ЕУ пасоши. Од друга страна па вака делуваат професионално, со веб сајт со профили на инста и фб, услужливи и фини се, еднаш ако се јавиш да прашаш те ставаат у систем и после ти праќаат пораки, те бараат, те прашуваат.
1. Пари земаат од клиниките или старските домови каде на кандидатот ќе му најдат работа (ако земаат од кандидатот било какви пари тогаш се несериозни и фаќа работата накај превара).Your Future Europa GmbH
yfe-nmk.com
Ако им зеле било какви пари значи ги истрижиле начисто.Џули Хисенај од Косово.
Одма избегнувај.
На другар ми сестра е тука веќе 3-4 години, исто има дојдено како медицинска сестра/доктор(не знам што е) ама ќе го прашам што и како па ќе ти пренесам, знам дека исто беше преку посредници кои завршија за виза, стан, пријави, работа, се комплет, е колку пари не знам ама 300 евра не верувам да е било, некако премногу малце е.
Прашав, ќе пишам овде, нека биде јавно секако е битна информација ако спречиме нусиња од Косово да зимаат пари од превара, нека биде информација од јавен карактер достапна.Ако им зеле било какви пари значи ги истрижиле начисто.
Доколку не ти е проблем во инбокс сподели која беше агенцијата (или посредниците, ако се без агенција), откако ќе ти кажат.
Vo koj hotel si?Ај да менам тема малце. Каде живеете во Германија и како е за живот? Ние сме точно на Данска граница и работиме на островрот Sylt. Секој ден патувам од копното (последната станица) до островот и искрено Дојчебан е срање. Често каснат возовите или не доаѓаат воопшто па заради тоа јадиме минус сати....и тоа прави животот да ни е кошмар...
Местото е малечко градче со 9к жители. Криминал нема, буквално спиеме со отворени врати. Често пати и ни се отворила влезната врата дури сме спиеле поради ветер или слично и никога ама ништо не фалело. Мебел сме порачувале го оставале пред врата по цел ден додека се вратиме од работа ( секако во пакет спакуван). Множина население е Германско. Негативната страна е тоа што после 5 поручек нема жив човек на улица, пиење кафе како што сме наулени Битола скоро и да нема и е доста монотоно и досадно во тој аспект.
Нов проблем е што после 4 години и успешна интеграција (јазик и тест за натурализација) веќе некако почнува да не фаќа тешка носталгија за долу, многу од нашите пријатели веќе и се вратија поради истото. Пред скоро ја зедов и сестра ми со нејзината фамилија и и ја отстапив старата куќа каде што живеев па сега сме блиску ама сепак како врви време ми се чини носталгијата си го прави своето иако сме повеќе Македонци тука некако не знам ...депресивно. Сигурен сум и дека е поради местото и поради тоа што сеуште немаме деца...ама некако и времето мн мн брзо врви.... секој ден по 2 часа превоз ако нема каснење..
Секое слегување на одмор како што сме сега е потешко враќањето горе, да бидам искрен почнува и да не ми се слегува дома за одмор само поради бегањето.
Како е кај вас каде што живеете? Како сте задоволни? Се борите ли и вие со желба за враќање МК (не дека би се вратил ама има денови каде што ме јаде во глата да речам ) Дали во поголемо пораздвижено место е исто како нашиов случај или е малку поинаку ?
Дали тоа е најбитното до цел пост ?Vo koj hotel si?