Ne ti vredi "mojata" peralna, ne sum od Skopje. Vo nacelo site se slicni, so cenite +/-, samo vidi ja nivnata cetka, ako e premnogu istrosena ili potvrda, izbegni ja.
Ajde iskustvo da spodelam ,,prvo sefte,, vo samousluzna avtoperalna haha.
Sega na vrakanje od rabota ,,zastanav,, vo City car wash na bul. 8mi Septemvri //vo spat nakaj doma mi e//.
Sekoja cest kako uspevate za kratko vreme da ,,gi sredite,, kolite. Bas gledav vo drugiot box mlad decko za cas vleze i izleze od boxot. No kolata mu bese relativno cista.
Mojata bese navistina dosta izvalkana.
Toa sto mene ,,me plassse,, t.e. avtomatot, nema filozofija. Plaviot pistol voda, crveniot pena i ,,strakni tasterot,,. Ednostavno bukvalno za sekogo.
Greska moja ,,sto ne znaev,, e deka avtomatot koga ke mu stavis primer 100 den. Pocnuva da odbrojuva sekundarnikot ti rabotel ili ne //izgleda vo site peralni e toj princip// toj nema opcija da go sopres.
Ja udriv prvo so topla voda, nanesov pena, ja isplaknav so osmoza //izgleda premnogu pena staviv, edvam se isplakna hahahhaha//.
Pak valkana.
Ja fativ cetkata sto ja imase tamu ,,meka fina cetka,,. Ja prstav so vap da ja iscistam nejze prvo i pak od nula. Voda, pena i so cetka //svativ deka samo penata ne e dovolna//. Cico //nekoj da me gledal mozebi i se smeel hahahaha ne ziveam za drugite ne se ,,sramam,,// I jas si se smeam na sebesi.
Posle ubavo so osmoza isplaknav, ja ,,mrdnav,, od boxot da go oslobodam, pocekav da se isusi i si prodolziv kon doma.
Ne e pak ,,svetnata,,! Hahahahaha Ima ostanato tragi od valkanici na kaj zadnite vrati, haubata i krovot //ne sum fatil so cetkata dovolno dobro na tie mesta izgleda ili penata ,,ne bila kvalitetna,, za da razlozi se ubavo//. Shega na strana, veruvajte mnogu bese valkana, sram mi bese da ja vozam niz grad //mnogu km pominav na otvoreno po dozdovi bez da ja isperam vo megjuvreme//.
Naravoucenie za mene. Redovno da si ja nosam ,,na banjanje,, //15 min rabota// kako ne bi dozvolil da dojde do ovoj stepen na izvalkanost. I sitno po 50den vo dzeb. Abe go ,,napolniv,, avtomatot so pari ,,toa sekundarnikot na display,, sto odbrojuva ne zastanuva hahhaa.
450 den ,,izede,, i rekov aman dosta ,,go hranam,,.
Covek se uci dodeka e ziv.
Osmozata e fantasticna rabota, navistina ne treba krpa. Ni damka od voda nema po susenje.
Samo decki, edno prasanje sto ,,me maci,,. Na nekoi mesta ostanalo po mnogu malku od penata vekje vo ,,suva forma,, //ne sum isplavil//, da ne mi go osteti lakot ili da ne se zamaram? I vtoro prasanje za nareden pat, kolku vreme da stoi penata nanesena na kola?
Fala vi na site za ,,obukata,, koja mi ja dadovte izminative denovi.