- Член од
- 14 август 2022
- Мислења
- 1.402
- Поени од реакции
- 1.720
Повреди имало и ќе има, дел се од фудбалот. Ливерпул се најосакатени со повреди бидејќи се приморани да користат младинци, додека кај вас Маино игра бидејќи ви е најдобар играч во средина не дека нема ЕТХ опции.Чек сега, ти рече дека ливерпул игра константно со 3-4 младинци во стартна постава 2-3 месеци, за работата да дојде дека во 95% од случаите има само 1. Како сега вака?
Мене искрено жал ме фаќа за ликов од одреден аспект, иако и самиот си е крив за добар дел од одлуките. Јас не знам за друг тренер кој морал да се справува со играчи кои имаат силувања, зборам за Гринвуд и Ентони, звезди во опаѓање како Роналдо, до продажби на клубови, до тоа да мора самиот да бара трансфер цели, зашто фудбалска структура не постои во тимот. Нема планирање на ростер, туку, ако се изгубат првите 2 меча во сезоната, ке се купат 2 играчи во паника. Му донесоа напаѓач на позајмица како Вегхорст, зашто немаат никаков план за посаглам играч.
Ако имаше една добра работа кај тимот што го превзеде Клоп, тоа е што немаа ѕвезди на така високи договори што никој нема да сака да ги купи, па лесно беше да ги продадеш ако има потреба. Тен Хаг е заглавен со играчи што не сакаат да трчаат на терен на плати на 300к, како Санчо, Рашфорд, и играчи кои се страшно лимитирани, и едноставно не се квалитет. Додај на сето ова дека и глава не крена целиот тим од повреди, го имаш ова денес. Џони Еванс да е стартер, да нема природен лев бек, нема природен напаѓач.
Пак ке кажам, зашто ке се најде некој дебил да каже дека Јунајтед е на шесто место само заради повредите, не е. Ама што и да сакаш да направиш повеќе, кога ти фалат 6-7 играчи кои би биле стартери, кој сака нека е тим во светот, ке има одраз врз перформансите. Уште повеќе ако имаш 3-ца играчи од одбрана. Лани Салиба им се повреди на Арсенал, и капитулираа.
Играчи кои се донесени за време на ЕТХ:
1. Онана - Мајмун
2. Антони - Епик Феил.
3. Хојлунд - Флоп
4. Касемиро - Отпад
5. Маласија - Кој е тој?
6. Мартинез - Отпад
7. Маунт - Манекен
8. Амрабат-
9. Џони Еванс - Гоат.
Од сите овие трансфери летово нов тренер да дојде во Јунајтед бар со 6/7 играчи ќе сака да рсчисти. Ама све е 5, ЕТХ е трансфер гуру, само што го јебат повреди многу.