Туку мене ми е нешто друго интересно.
Зошто овие од ДПсНЕ (можеби и не се од ,,, ирелевантно е) трошат толку ресурси и енеригија за да ја оцрнат Лефица, како Лефица да им е главниот непријател/противник, а не овие од Северџганскиот Сојуз, во најмала рака чудно.
Сепак изгледа добро знаат кој им е поголем непријател со овие од СС можат да најдат заеднички јазик околу Северџганистан и другите трговии а со овие од Лефица изгледа тоа е малку потешко.
... најопасни се тие што се прикажуваат за едно, а во позадина се друго, кодошлакот е најлоша работа, со непријателот ќе се избориш, ама со свој човек од своја куќа да те кодоши и продаде најлоша работа, „Северџанскиот сојуз“ како велиш ти, се тие што отворено го кажуваат мислењето, ама овие со „сите ќе висите“, па таму некои патриотски изрази, со таква агресивност мислиш гинат за Македонија, а почетоците им се во Шарена револуција и СЈО и мене од почеток ме замислија за нивната страшна улога на Тројански коњ на раздор на македонштината, а не пак патриотски настроена политичка партија, си велам не е можно вака во Собрание да се однесуваат и да кажуваат отворено што навистина треба да се каже, ама не со таква цел на раздор во македонскиот блок!
...слично и соседниот табор на албанскиот лекторат кои се чукаат во гради демек се опозиција и ќе го симнат АА од ДУИ, тие биле правични, ама АА бил баба Рога непоштен, ама сите овие што покажуваат со прст кон АА сите му се наредија во коалиција и Власта со сите тие опстана и не паднаа, прв беше Беса (Касами) па излегол, па Алтернатива (Гаши) кога Кастриот кога „жена му шепнала“ демек холандско инфо - МКД ќе влегла во ЕУ до декември, ако опстане моменталната Власт, па поради него Власта опстана, а фијаското беше помпезно го немаше 24ч, па продолжил како пратеник независен (срамотилоци), а избран од гласачи на Алтернатива, па се намести потоа Алијанса на Албанците и Села и Таравари ихаааа во почетокот до небо против АА ваков таков, ДУИ ваква онаква крадечка партија, да после и нивни членови во коалиција со Власта да се одржи, па биднаа најдобри пријатели и соработници, а искрено ДУИ вакви такви, АА онаков оваков, ама се оригинални и единствено АА еднаш го поставил македонското знаме на маса, а овие сите во албанската опозиција ич никогаш глумат лудило, инаку арна му е куќата на Таравари што ја купил од член на ДУИ за смешни пари во центарот на Скопје!?
...со немање цела година образци со „Северна“ за менување на личните документи со кои ќе може да се гласа, џабе се прават разни анкети, се собираат потписи, кога над 100 000 Македонци нема да имаат легитимација со „Северна“ да гласат, тоа како план Б, а како план В сигурно „ќе се расипе“ фингерпринтот, па и тие кои ќе имаат документи не ќе можат да гласат, впрочем и денешното снемување на струја на места каде се пуктовите за лична документација на граѓаните, па се блокира работата ем издавањето, ем сликањето како план А и кога ќе се додаде тие граѓани кои нема да гласат, дијаспората не ќе може поради немање пасоши со „Северна“ План Г, се прашувам воопшто кој ќе гласа и нормално ќе се наштелуваат изборите, „нормалишт как ќе иска Калето“, нормално тоа е само мое мислење на настаните и на не баш искрена улога на Левица!
Навреда се прима, не се дава. Ти си тежок нарцис.
...не куди кобилу коју ниси јахао!
види ти што си напишал, а јас со што те навредив, со кој збор?
...еве нема веќе да коментирам за кандидатот за Претседател од Политичка партија Левица, иако мое мислење ќе го повторам пак, далеку е од Милка Планинц која била поим за сериозна „железна“жена,
...а и кога учев граматика нешто како да се присетувам две букви „лј“ кога се една до друга се спојуваат со што настанала буквата „љ“ па Билјана би требало на македонски литературен јазик да биде Биљана, а може сум грешка, нели?