- Член од
- 20 септември 2022
- Мислења
- 1.887
- Поени од реакции
- 7.180
Чим овој Дарко почна со ад хоминем кон Апасиев и со лажни вести дека жена му била милионерка, може да се извлече заклучокот дека воопшто не ја напуштил Левица затоа што било лошо, туку дека добра пара го исчупала оттаму.
Нормално дека не ни чинеше кога Грујо ја усра целосно работата, иако тука на форумов се вели дека првите негови 2 години од владеење биле најдобри, но јас не се согласувам. Штом се фати со ДУИ да коалицира, уште од старт значи дека ќе мора да пуши албански курови и тоа го стори. Хашките случаи, законот за знамиња, законот за двојазичност, а особено двојните аршини што денес ги имаме со Албанците. Пресудна за неговиот пад беше и диктатурата во тоа негово време. Позитивни дела Грујо несомнено имаше. Изгради некои капитални проекти, автопатишта, школи, градинки, болници и др., но тоа е нешто што секој политичар мора да го прави, па така не може да се вади со тоа. А особено Грујо трошеше за без врска многу пари како што горе пишаа и не беше само за спомениците. Беше и тој фамозен Мерцедес што сега го вози Талат, после оградата што беше кај Владата на РМ итн. После имаше скандали и со министерот негов за здравство, иако помали од скандалите на албанските и комуњарските министри за здравство. Така што кога ќе ги земеш гревовите на Грујо и неговата партија со гревовите на комуњарите и ќе ги ставиш на вага, ќе бидат неговите гревови барем малку полесни, но тоа нема да значи дека може да се поништат. Токму поради тоа, гласањето за ДПНЕ или СДС, суштински води кон пропаст на државата и затоа итно треба овој начин да се отфрли, но сè помалку имам надеж за тоа, а особено кога и партиите што нудат надеж како Родина, Десна или Левица се плукаат. Можеби заслужуваме ваков третман што не знаеме да избереме нешто ново, од народот наместо 33 години да гласаме за едните исти џелати.bas me boli cef...
ete posto ne vi cinese toa sega go imate ova.
prodolzete vaka "pametno" da razmisluvate i neka prodolzi cirkuzot. za ova sega ne zaboravaj deka ti si odgovoren, a i za ona u idnina ke bides pak ti odgovoren. dosta vi crtame. terajte...