Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.854
- Поени од реакции
- 8.398
Бура во Германија?До дождот е
Море мајтап на страна како поминавте со бурата во останатите делови од Германија?
КаАде?
Бура во Германија?До дождот е
Море мајтап на страна како поминавте со бурата во останатите делови од Германија?
Ќе ти ги платат, само може да потрае.Дечки почнав на нова работа на 01.02 арно ама овие последни 3 дена сум на боловање јбг закачив гнојна ангина на грло и скиснав на болница со инфузии и температури.
Е сега ми стига платната листа и работодавачот ќе извести дека за овие 3 дена ќе ме плати АОК. На апликацијата од АОК ставив мие конто од банка и боловањата ги скенирав пошто се две едно од болница и едно од матичен (тоа од болница фалеше).
е сега како е постапката натаму ? Наводно АОК сами ќе ми ги плателе тие 3 дена не морало ништо. Има некој искуство со тоа? Сепак зедов 300е бруто помалку не се баш малце пари бар за мене.
Треба нешто да напрам или работодавачот кога праќа листи се погрижија за ова? Добивам некое известување? Нека потрае не е проблем воопшто само не сум имал ваква ситуација..Ќе ти ги платат, само може да потрае.
Одамна беше сум забраел точно како беше, ама знам дека известување стига на кое стои сумата што ќе ти ја исплатат.Треба нешто да напрам или работодавачот кога праќа листи се погрижија за ова? Добивам некое известување? Нека потрае не е проблем воопшто само не сум имал ваква ситуација..
Имам електронско АОК ставив конто од банка ама од работа ми рекоа дека сами во рок од недела че ми пратат дека фактички од работодавачот добивале информации и стварно во електронското стои платната листа кај нив…Одамна беше сум забраел точно како беше, ама знам дека известување стига на кое стои сумата што ќе ти ја исплатат.
А за да бидеш најсигурен јави се или пушти им меил на АОК кј тебе информирај се што точно им треба од документација.
АОК исплаќа во случај само во првите 28 дена од вработување, дали си сега почната на работа?Треба нешто да напрам или работодавачот кога праќа листи се погрижија за ова? Добивам некое известување? Нека потрае не е проблем воопшто само не сум имал ваква ситуација..
Сега сум почнат на работа свежо на 1.02 а на 25 бев болен ..АОК исплаќа во случај само во првите 28 дена од вработување, дали си сега почната на работа?
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Фалц оглас бате,одма блокирај,или пријави!Има ли некој рентатно стан во Германија преку АирБнб на неопределено време?
Најдов добро станче ама жената се преселила во Мадрид и станот го издава преку АирБнб, малце ми е чудно што сака прво депозит и прва кирија па после клуч и договор со АирБнб, па затоа прашувам, знам дека е леџит страна и све ама си викам некој има лично искуство, дали така оди? Уплаќаш на АирБнб како што е договорено и они ти праќаат договор и клучевите?
Зарем и преку АирБнб може да биде фалш?Фалц оглас бате,одма блокирај,или пријави!
Ај пробај па кажи како е.Зарем и преку АирБнб може да биде фалш?
Ја одма посумњав затоа се консултирам.
Pred da uplatish kupi si i paloma maramici.Има ли некој рентатно стан во Германија преку АирБнб на неопределено време?
Најдов добро станче ама жената се преселила во Мадрид и станот го издава преку АирБнб, малце ми е чудно што сака прво депозит и прва кирија па после клуч и договор со АирБнб, па затоа прашувам, знам дека е леџит страна и све ама си викам некој има лично искуство, дали така оди? Уплаќаш на АирБнб како што е договорено и они ти праќаат договор и клучевите?