Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.302
Поени од реакции
4.556

Види го
1:01:50

Водителот
Може ќе си го вратиме името ништо не е вечно

Дај Боже па ќе прославиме на плоштад и онаква цинична насмевка
Државен празник треба да е 8ми мај коа ќе изгуби овој со 120 илјади разлика

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.767
Поени од реакции
4.812
Дали ми се чини или навистина сам со себе се расправаш!
Што всушност тебе ти смета, ако ти смета?
Ми сметаат мал миљон нешта...ќе потрае ако почнам да ги наведувам.

И не, не се расправам со сам себе, туку изнесувам свои ставови, кои не секогаш се совпаѓаат со ставовите од другите форумџии...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Едноставно не се споредуваат професоркиве со некој како Колозова или шаренокуртонците од НГО секторот кои ги преспаа овие 8 години власт на неспособниве кои ја осакатија државава на секое поле.
Овие 8 години власт на неспособните не ни почнаа со Колозова. Колозова ја немала никогаш таа тежина да може да повлече било кој од студенти до пензионери. Гордана и Ванковска, тогаш кога почнаа да пленумашат, имаа таква тежина кај дел од студентите и со нив неофицијално почнаа куртонијадата. Знаеш како одат тие работи. Арапската пролет и војната во Сирија почнаа како демек протести за реформи. Украина почна како собир на demokracki и proevropski струи кај Мајдан.
Кај нас шарената почна со тетки пред хотел. :D

Член од
22 февруари 2024
Мислења
72
Поени од реакции
154
Ова ќе имаше уште поголема вредност, доколку територијата на Република Нашата Земја Јужно Косово беше една изборна единица. Сега, во источна Македонија и сите да излезат на избори, не по еднаш туку по 12 пати да гласаат, џабе е затоа што во ИЕ6 (западно Јужно Косово) 17 од 20 пратеници се од албанска националност, без разлика што излезноста таму е 30%.

Затоа премногу важно е да се започне со постапка за собирање на потписи за референдум за промена на изборниот модел од овие вештачки 6 во една изборна единица.
Пратениците никогаш доброволно нема да ја отворат оваа тема, затоа што токму моделот со 6 единици им одговара на големите партии и на партиите на етничките албанци.
Toa си во право.
Левица 37,000 гласа = 2 пратеника(18,500 по пратеник)
Дуи 104,000 гласа = 15 пратеника (6,900 по пратеник)
ДПСМНЕ 315,000 гласа = 44 пратеника (7,150 по пратеник)
Алејанца како што вика Таљо 81,000 = 12 пратеника (6,700 по пратеник)

Шошониве ги играат како мали деца.

Прегледај го приврзокот 407797
Да видиме коментари од браќата дали пишуваат браво на Македонските кандидати.
Значи какви лешинари се СДС јас незнам стварно незнам што сорта од народ ке беа. Бунар без дно.
Автоматски споено мислење:

Види го
1:01:50

Водителот
Може ќе си го вратиме името ништо не е вечно

Дај Боже па ќе прославиме на плоштад и онаква цинична насмевка
Државен празник треба да е 8ми мај коа ќе изгуби овој со 120 илјади разлика
Овој е тој што рече да не бев прецедател веројатно и јас ке се иселев од државава.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.654
Поени од реакции
48.706
Јас не би ги рамнел сите кои учествуваа во протестите или биле на некои од протестите. Јасно е дека некои биле наивни, некои преголеми оптимисти, некои прелажани, ама не може сите да ги наречеме идолопоклоници на Заев само затоа што на некој нешто му сметало во тоа време, бил наивен или изјавил јавно револт во ептен наелектризиран период и крајно поларизиран народ.

Едноставно не се споредуваат професоркиве со некој како Колозова или шаренокуртонците од НГО секторот кои ги преспаа овие 8 години власт на неспособниве кои ја осакатија државава на секое поле.
Наивен може да биде цивил што изреволтиран излегол да протестира против тоа што се правеше. Не може наивни да се универзитетски професори, цел живот во и околу политика, што треба перфектно да знаат што прават и какви последици имаат постапките.
На крај, не знам што е па бетер, дали да биле наивни, дали да знаеле што прават...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.767
Поени од реакции
4.812
Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.624
Поени од реакции
4.181
Да не забораваме дека истиве левичари кога беа апсени тогаш одбиваа да изјаснуват националност (дека нели денес се ултранационалисти) сметајќи ја за халуцинација, па се гордееа кога еден од нив потоа и дел од Владата (сега си кидна у десна Австрија) се изјаснуваше како Југословен, а беше неразделен другар со Апасиев кој си доби функција у СЈО.
Не само што се осеќаа(т) првенствено како Југословени туку и во тоа време за нив апсолутно сите членови на Организацијата беа Бугари, без дискусија. Знам дека лидер на средношколските протести беше тогаш од тие нивни здруженија и имаше изјава дека Гоце Делчев е Бугарин. Не можам да најдам линк сега на нетов од тие времиња, али оваа ситуација сеуште е лесно достапна https://sitel.com.mk/krivichna-prijava-za-struzhanka-koja-ja-unishtuvala-spomen-kukjata-na-uzunov, познавајќи им го паметот од тогаш можам само да препоставам што точно ја испровоцирало кај Узунов.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.111
Поени од реакции
22.574
Секоја неизлезеност на македончето е директна подршка за шошоните. Они со нив ја земаат цела фамилија, баба дедо, деца, братучеди, Адрим чичкото од Швајцарија, Али од Германија итн итн.
Мудрувајте колку сакате, секоја неизлезеност на изборите правите штета на составот на пратениците. Моментално имаме повеќе шошони министри него Македонци.
Се виде што се направи со бојкот за името и пописот, каурите го лапнаа убаво до крај.

Гласајте за Македоска партија (Освен СДС) какво и да ви е верувањето. Колку повеќе добијат Македонските партии толку помалку ке имаат браќата, коишто сега условуваат прецедател да се бира во собрание пошто знаат со нормално гласање никогаш нема да добијат.
Што дека кога пак со УЧК ќе прават влада кој и да победи и ќе им дадат пола министерства. Се имам откажано дека ќе ги среди некој некогаш хомо шиптарус.

Анационалниот гној кој не носи во НАСА и Елон Маск.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
72
Поени од реакции
154
Што дека кога пак со УЧК ќе прават влада кој и да победи и ќе им дадат пола министерства. Се имам откажано дека ќе ги среди некој некогаш хомо шиптарус.

Анационалниот гној кој не носи во НАСА и Елон Маск.
И така 30 години другар, македончето го мрзи од кауч да стане да гласа на 50 метри а шошонот цела фамилија зема од странство да гласа. Секој екстра глас за Македонските партии е помалку за учк.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Читај коментари на фб, СДС пуштени на најако со Уриме.
викам јас класична секта се. не дај боже да дојдат во позиција за правење влада пак . Ќе им дадат премиер , мвр , труд и социјала , све ќе им дадат скроз се мрднати.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
Наивен може да биде цивил што изреволтиран излегол да протестира против тоа што се правеше. Не може наивни да се универзитетски професори, цел живот во и околу политика, што треба перфектно да знаат што прават и какви последици имаат постапките.
На крај, не знам што е па бетер, дали да биле наивни, дали да знаеле што прават...
Не знам дали се наивни. ама ако не се наивни тогаш се глупи или пак глумат лудило.
Мислам дека се работи за второто, нуклерано глупи се, можеби во својата област нешто и знаат ама за социологија/филозофија/политика се трупови.

Една молба може ли да не правите бесплатна пропаганда за северџганскиот сојуз (сдсСС, зелени, итн итн) и негативната кампања е кампања.

П.С.
Денес сум го давал потпис за кандидатите за Претседател на Македонија.
Чудно немаше за сите, само некои од кандидатите имаа “тетратка“.
Се разбира својот потпис го дадов за сите кои немаат можност за пристап до медиумите и се на некој начин цензурирани.
Онаја 2 пати ме праша дали ќе потпишам за Максо, и таков каков што сум реков дека мој потпис не давам за оние кои го создале Северџганистан.
Па ме прашува за некоја си Мерсиха, на што реков дека таа се кандидира за Иљирида а јас потпишувам само за оние кои се кандидираат за Македонија.
Според она што го видов најмногу има Ванковска, па Стевчо и Вело додека останатите се многу слаби, бидејќи реков дека Максо го сметам за северџган не ми ја отвори тертатката да видам колку има собрано :yid:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom