Наивен може да биде цивил што изреволтиран излегол да протестира против тоа што се правеше. Не може наивни да се универзитетски професори, цел живот во и околу политика, што треба перфектно да знаат што прават и какви последици имаат постапките.
На крај, не знам што е па бетер, дали да биле наивни, дали да знаеле што прават...
Не знам дали се наивни. ама ако не се наивни тогаш се глупи или пак глумат лудило.
Мислам дека се работи за второто, нуклерано глупи се, можеби во својата област нешто и знаат ама за социологија/филозофија/политика се трупови.
Една молба може ли да не правите бесплатна пропаганда за северџганскиот сојуз (сдсСС, зелени, итн итн) и негативната кампања е кампања.
П.С.
Денес сум го давал потпис за кандидатите за Претседател на Македонија.
Чудно немаше за сите, само некои од кандидатите имаа “тетратка“.
Се разбира својот потпис го дадов за сите кои немаат можност за пристап до медиумите и се на некој начин цензурирани.
Онаја 2 пати ме праша дали ќе потпишам за Максо, и таков каков што сум реков дека мој потпис не давам за оние кои го создале Северџганистан.
Па ме прашува за некоја си Мерсиха, на што реков дека таа се кандидира за Иљирида а јас потпишувам само за оние кои се кандидираат за Македонија.
Според она што го видов најмногу има Ванковска, па Стевчо и Вело додека останатите се многу слаби, бидејќи реков дека Максо го сметам за северџган не ми ја отвори тертатката да видам колку има собрано