Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 29.955
- Поени од реакции
- 45.136
Abe coece, seriozno uste nekoi osnovi raboti od ovoj sport ne gi znaes, onaka poim ednostavno nemas i doprva treba da gi naucis.Буквално и играчот на Лајпциг бега од голманот ама толку си приметил, го допира со раката и кога шутира Хенрикс тој нема никаков контакт со Лунин.
Ти изгледа не ги знаеш правилата, правилото вели дека иако има физички контакт, ако нема влијание врз играта голот не треба да биди поништен, разликувам од БУТКАЊЕ и обичен физички контакт
Begal od nego, a ide vo nego i pritoa go butka, ajde najdi si ja tuka logikata, onaka pred da napises ne li ti zvuci ova malce glupo, zatoa i go spomnav Turam, Turam bega desno, ne ide vo golmanot ne go butka i ne go depoziconira od onaa pozicija na koja e prvicno namesten, i ova e klucno.
Igracot na Lajpcig direktno vlijae na toa golmanot na Real da ne sedi na svoeto zamisleno pozicionianje vo taa akcija, zasto pred samiot sut on e butnat, i ti vikas NEMA VLIJANIE VRZ IGRATA, tipicen primer na neznaenje, nisto poveke.
Bukvalno ja ignorirate najbitnata rabota za eden golman, odnosno edna od najbitnite, kade e pozicioniran koga nekoj sutira, e radi ova najmnogu ti kazuem deka ednostavno poim nemas od nekoi raboti, zasto go ignoriras najbitnoto vo ovaa situacija, Lunin ne e na prvicno zamislenata pozicija zasto e butnat pred samiot sut, ova pod difolt go aktivira ofsajdot.
Buvkalno citirajki mi go praviloto, si kazuvas deka imalo ofsajd, i pritoa mi vikas ti izgleda ne gi znaes pravilata.