Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.540
Поени од реакции
15.032
Секогаш мора да се зема тренер кој во глобала ќе ја следи визијата на клубот, за и после него, успешен или не, да може да се продолжи без преголеми промени. Една од причините зошто не сум толку за Конте.

Струката во клубот бира фудбалери кои ќе одговараат на таа визија.

Најмногу ме нервираа минатото лето кога повторуваа дека тренерот ќе има една од главните улоги во трансферите. Излезе повеќе околу профилот, па повеќе беше консултивен, отколку одлучувачки фактор, но поради него останавме без ДМ.

Досаден сум, но не смее да се остави така фудбалер што е земен како проект. И цело лето повторуваше Пиоли дека не смета на него, откако не знаеше што да направи со таков фудбалер. Во тие пресметки кој е најмногу крив за претходната сезона, настрада и Кетеларе. Мислам, на крај, за него и добро ќе излезе.

Да останеше во Милан, не гледам како би имал добра сезона со Пиоли, но тоа не е преголемо оправдување за ваквиот трансфер што го направија. Само што главната грешка овие што го водат клубот, ја направија уште во мај, кога го потврдија тренерот, а најголеми виновници беа Малдини и Масара, а не во август кога мораа да му бараат нов клуб.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.919
Поени од реакции
4.699
Па за неблагодарните најдобро е Џампаоло да се врати бидејќи не заслужуваат ништо повеќе од тоа.
Јас не знам кој е тој тренер што ќе направи многу повеќе со Милан и играчите од ова што Пиоли го правеше и го прави со Милан.
Но знам дека доколку навистина дојде до промена на тренерот во Милан многу брзо ќе почне да ги јаде каење тие што бараа да се смени Пиоли и со солзи и мрсули ќе го бараат да се врати.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Па за неблагодарните најдобро е Џампаоло да се врати бидејќи не заслужуваат ништо повеќе од тоа.
Јас не знам кој е тој тренер што ќе направи многу повеќе со Милан и играчите од ова што Пиоли го правеше и го прави со Милан.
Но знам дека доколку навистина дојде до промена на тренерот во Милан многу брзо ќе почне да ги јаде каење тие што бараа да се смени Пиоли и со солзи и мрсули ќе го бараат да се врати.
Саше дај бе не се губи.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.919
Поени од реакции
4.699
Обожавам суштински аргументи и неисцрпни образложенија со тематско содржинска поента кои потенцираат јасен исказ.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.540
Поени од реакции
15.032
Обожавам суштински аргументи и неисцрпни образложенија со тематско содржинска поента кои потенцираат јасен исказ.

Аегументи:

за неблагодарните

не заслужуваат ништо повеќе од тоа

многу брзо ќе почне да ги јаде каење тие што бараа да се смени Пиоли и со солзи и мрсули ќе го бараат да се врати.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.017
Поени од реакции
51.238
Габиа ќе го забетонира Тиао не на клупа, туку на фрижидерчето за вода ќе седи како Биелса

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Габиа ќе го забетонира Тиао не на клупа, туку на фрижидерчето за вода ќе седи како Биелса
Само што ако влага у прв тим сега, ќе игра место Кјаер.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.919
Поени од реакции
4.699
Ми се допаѓа овој Шешко знае да се позиционира,посветен, агресивен,брз,мобилен и агилен.Одлично се движи без топка и знае да го користи просторот,неговите физички предиспозиции му овозможуваат да создава можности за гол за себе и за своите соиграчи.
Треба да научи повеќе да ја користи својата висина и сила во дуелите и да ги надмине своите технички недостатоци на повисоко ниво,но тоа се се постигнува и учи.
Ако успеат да го земат во Милан ќе експлодира под Пиоли следната сезона во црвено црниот дрес.
Ме потсетува и мислам дека може да биде новиот Златан Ибрахимович.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.017
Поени од реакции
51.238
Само што ако влага у прв тим сега, ќе игра место Кјаер.
Муабетот ми е многу повеќе покажува од Тиао, не кој каде ќе игра, ама ок, ако сакаш еве ќе се грабмеме и ја и ти во фан клубов, ќе си поминеме на редот.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.117
Поени од реакции
7.083
Диаз растура, Де Кателаре растура, Чаноглу одличен, Тонали изгледаше препороден у тие два месеца у Енглеска..

The Pioli factor :icon_lol:

Можам да замислам кое квичење ќе го има на темава кога Леао ќе почне да дава голови кај и да е продаден, а Саше ќе не убедува дека така морало пошо неможел да го издржи притисокот у тим како Милан :LOL:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Муабетот ми е многу повеќе покажува од Тиао, не кој каде ќе игра, ама ок, ако сакаш еве ќе се грабмеме и ја и ти во фан клубов, ќе си поминеме на редот.
Таман работа бато мој, си праиме муабет само, нема потреба од сестри, мајки и коментирање на состојба на умот.

Иначе сите не изненади Габија, не ми е јасно како е толку стабилен али се надевам дека ќе успее да држи така до крај на сезона. Дали со Томори, дали со Чао на моменти, тотално небитно, само нека се калемат клиншитс.

Kajgana Shop

На врв Bottom