Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

J

joli1

Гостин
Абе аман, многу лесно ти се повредуваат чувствата.

Што очекуваш да добиеш со темава, ум за женачка, или универзални правила како да бираш?

Генерализирањата нема да ти помогнат, ти пишав поназад, научи да читаш луѓе и внимавај по какви трчаш. Втора работа, направи си твоја листа на работи кои ти се битни, па пробај да бараш соодветна личност.
Трета работа, одлучи каква личност сакаш да си ти.

Инаку и кај двата полови постојат луѓе кои не држат струја. Еден куп и од мажите што глумат жртви си имаат маани преку кои ниту една нормална жена не би преминала, а истото важи и за жените.
Како што не сакаш ти некоја што имала многу партнери пред тебе, така и некоја не сака маж што ќе го брцне во секоја што ќе му намигне.
Исто е и со пороците, со машките хоби, боемството, новите трендови: никој не сака да се врзува, секој бара искуства, куропецање, шетање, живот од Инстаграм.
искрено само ми го потврдуваш моето мислење за состојбата на форумов, и тоа како лик спрема кој сум имал огромна почит.

сега би требал да изгубам двоцифрен број минути од сопствениот живот објаснувајќи ти на што тоа укажував во постот за кој што ме цитираше, иако истото е ептен очигледно и секој кој што ќе го прочита ќе му е јасно, зошто постот кој што го пишав, а го цитираше нема никаква врска со повредување на моите чувства, туку е мој став за состојбата на форумов и зошто сметам дека моето време потрошено на форумов моментално е залудно, непродуктивно, нема никаков ROI, зошто темава ја отворив и кои се моите очекувања од истата иако во првиот пост на темава можеш и сам да прочиташ и да сфатиш, ама реално веќе не ми се замара со константно објаснување на работи кои што се ептен очигледни и константно да се објаснувам поради нечии непотребни констатации.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
искрено само ми го потврдуваш моето мислење за состојбата на форумов, и тоа како лик спрема кој сум имал огромна почит.

сега би требал да изгубам двоцифрен број минути од сопствениот живот објаснувајќи ти на што тоа укажував во постот за кој што ме цитираше, иако истото е ептен очигледно и секој кој што ќе го прочита ќе му е јасно, зошто постот кој што го пишав, а го цитираше нема никаква врска со повредување на моите чувства, туку е мој став за состојбата на форумов и зошто сметам дека моето време потрошено на форумов моментално е залудно, непродуктивно, нема никаков ROI, зошто темава ја отворив и кои се моите очекувања од истата иако во првиот пост на темава можеш и сам да прочиташ и да сфатиш, ама реално веќе не ми се замара со константно објаснување на работи кои што се ептен очигледни и константно да се објаснувам поради нечии непотребни констатации.
Едно е состојбата на форумот, а друго е несогласување/негирање на тоа што ти го пишуваат.

Црвените знаменца се индивидуална работа, ти самиот треба да одлучиш што ти смета, не гледај што му смета, или не му смета на останатите, оти имаш секаков народ, и особено треба да земаш со резерва на форум каде се сите анонимни. Истите тие што ти пишуваат дека сите жени се курви, може во живот да немаат видено жена, може пробуваат да продадат приказна со која ќе добијат повеќе за себе, или да се насилници кои секој втор ден се пијани трупци и не ги сакаат ни дома. И обратно, тие што ти викаме дека има и арни, можеби пробуваме да те заебеме и тебе ;)

Јбг, не знам каков ROI очекуваш на форум :misticen:

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
gledajki retrospektivno sega, imam golem broj na postovi na temava kade što probuvam na lugje da im objasnam deka zelenata boja e zelena, a ne e plava se dodeka samite ednostavno staveni vo kjoš so argumenti ne priznaat samite deka zelenata boja e zelena
Значи, кога дебатираш со жена:

Зелената боја е плава, освен кога не е!
(кога е, а кога не е, нормално ќе ти одреди некоја жена - не ти.)

Еве упатство, ако нешто не е јасно:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Сега малце безвеза ти е ова. И да се забулам и да ја испратам на вибер кај сите сликата.

Ќе го сликам јас мостот во Зович и ќе ја селектирам сликата и на роднините ќе ја праќам. И се така следно. Мене роднина да ми го прави тоа ќе побарам некој негов близок да му кажам дека на личноста дефинитивно и е потребна стручна помош.
Не е работата да праќаш слики по Вибер, тоа е сулудо. Муабетот беше да не се ставаат јавно фалбаџиски и себерекламирачки слики и да не се објавуваат глупости. Сликите се покажуваат кога на пример ке си седнеш на кафе со другарката па ке падне муабет за летување у Египет, тогаш ако имаш слики од летувањето во Хургада пристојно е да и ги покажеш, еве ова е хотелот што бевме сместени, ова е плажата испред, ова е слика со пријателите од Франција кои ги запознавме, ова е аква паркот и таму се плаќа 50 евра за цела ден, многу ми се допадна и нема да згрешиш ако отидеш....

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
da naučam nešto novo, da čujam iskustva na lugje postari od mene
Видов нешто вчера ме потсети на машко женските односи на темава, по комшилук, во универзумот.... ќе прераскажам набрзака
...
Женска го прашуа дечкото, што ќе одбереш:
1. Да спиеш со мене...
2. Да спиеш со најубавата на свет и добиеш милион долари...
Он вика со најубавата за миљонче а она го гледа збунета и му вика... требаше да кажеш со мене!!! Он - ама зашто не со најубавата, ќе имаме после милионче! Она -ама требаше да кажеш дека јас сум најубава!!! Он - ама не си ти најубава!!!

Дали во светот на фактите, логиката и анализата он е во право? Да, Пи е 3,14... Дали е глуп? Да, требало да каже : Бирам 3. Да спијам со тебе и земам милионче оти ти си најубаа мома на светот...
Дали е реалноста битна - во случајов Не, нешто друго е побитно во наредните децимали....
Дали она мисли дека е стварно најубава - Не.

Јоли со среќа и Пи не е само 3,14... ами 3.14159265359.....

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Видов нешто вчера ме потсети на машко женските односи на темава, по комшилук, во универзумот.... ќе прераскажам набрзака
...
Женска го прашуа дечкото, што ќе одбереш:
1. Да спиеш со мене...
2. Да спиеш со најубавата на свет и добиеш милион долари...
Он вика со најубавата за миљонче а она го гледа збунета и му вика... требаше да кажеш со мене!!! Он - ама зашто не со најубавата, ќе имаме после милионче! Она -ама требаше да кажеш дека јас сум најубава!!! Он - ама не си ти најубава!!!

Дали во светот на фактите, логиката и анализата он е во право? Да, Пи е 3,14... Дали е глуп? Да, требало да каже : Бирам 3. Да спијам со тебе и земам милионче оти ти си најубаа мома на светот...
Дали е реалноста битна - во случајов Не, нешто друго е побитно во наредните децимали....
Дали она мисли дека е стварно најубава - Не.

Јоли со среќа и Пи не е само 3,14... ами 3.14159265359.....
На неа требало да и дојде и барала рачка за кавга, да се истури..... шо и да одговорел човекот пак ке си го добиел следувањето, така да не го прави глуп тоа што решил да го скрати времето за измачување па улетал директ, така е многу попрактично.

D

Diferans

Гостин
искрено само ми го потврдуваш моето мислење за состојбата на форумов,
Форумов не би го препорачала апсолутно на никој, особено не за лични и важни дискусии. Тотално е немодериран, или е модериран ради реда. Добар е сепак за хаха хихи муабетциња.

Друго, не е ни вистински анонимен, добар дел од луѓето тука се познаваат и се групашат и билдаат меѓусебе, носејќи ја дискусијата секогаш во иста насока. За независно и анонимно мислење, реддит е мн подобар.

И последно, прашај се колку од твоиве ставови, би ги кажал во јавност и колку од нив се високо инфламаторни, пред да се пожалиш за состојбата на форумиве.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.728
А ни една жена нема повеќе чистено ваши глупости од мене тука. @мкд владе ај срцка те молам како маж ете да ми се најдеш во бришењето па да пријавиш се што е оф типик и заедно да забришеме? Ти пријавувај, јас ќе бришам. Исто ко дома да сме, јас ќе бришам прашина ти поддавај ми предмети. Може?
Ne be Houp, vidi ti to sama, nesto ne mi se pomaga pri zacustuvanje, ni vo realnosta, ni vo virtuelnata realnost. Ke podizlezam jas, imam nesto muabet so deverot, od nekni me bara, cisti si ti narajat, da ne ti precam, taman i rucek ke zgotvis ;)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не е работата да праќаш слики по Вибер, тоа е сулудо. Муабетот беше да не се ставаат јавно фалбаџиски и себерекламирачки слики и да не се објавуваат глупости. Сликите се покажуваат кога на пример ке си седнеш на кафе со другарката па ке падне муабет за летување у Египет, тогаш ако имаш слики од летувањето во Хургада пристојно е да и ги покажеш, еве ова е хотелот што бевме сместени, ова е плажата испред, ова е слика со пријателите од Франција кои ги запознавме, ова е аква паркот и таму се плаќа 50 евра за цела ден, многу ми се допадна и нема да згрешиш ако отидеш....
А оти да не може да стави други слики? Значи не зборувам за разголени, туку за нормални слики, од самото место или од себе/друштво.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Ne be Houp, vidi ti to sama, nesto ne mi se pomaga pri zacustuvanje, ni vo realnosta, ni vo virtuelnata realnost. Ke podizlezam jas, imam nesto muabet so deverot, od nekni me bara, cisti si ti narajat, da ne ti precam, taman i rucek ke zgotvis ;)
Пишано пред пола саат, а Владе пред една минута прегледува "цицки за златен медал".
Кога ќе видиш и оф топик не сум.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.728
Пишано пред пола саат, а Владе пред една минута прегледува "цицки за златен медал".
Кога ќе видиш и оф топик не сум.
Houp, masinata za perenje nema sama da se pusti, alistata sami nema da se naredat na balkun. Prasinata sama nema da se izbrisi. Rucekot sam nema da se zgotvi.
Zemi fati se za rabota ne tuku glumi ludilo, pomina denot :mad:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.077
Houp, masinata za perenje nema sama da se pusti, alistata sami nema da se naredat na balkun. Prasinata sama nema da se izbrisi. Rucekot sam nema da se zgotvi.
Недела е бе Владе, ден за одмор е да му се невиди :D

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Што е вашата желба за денешниот ручек мој драги господару?
Џонтра ќе цепел дрва при клими, и машини со малтер ќе туркал, овој алишта на балкон ќе спростирал при машини за сушење. Ништо чудно и за заостанатите ставови кога сте застанале во минатиот век. Ах мажи мажи...

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
А оти да не може да стави други слики? Значи не зборувам за разголени, туку за нормални слики, од самото место или од себе/друштво.
А која е целта да ставиш слика од себе? Или од друштвото или местото? Што е мотивот, целта?

Kajgana Shop

На врв Bottom