Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.148
Поени од реакции
16.086
Вака кога ќе прочиташ некој бисер, ко тоа дека на жените им било вродено чистењето, си мислам дека поголем дел од маживе се женат за да не мора слугинка да плаќаат. Добро, и за продолжување на генот.

Не сте тодлерчиња од две години да не знаете да собирате по себеси, секој си го има фатот, ако не го мрзи. Ако мајка ви, ви носи ручек дур седите на компјутер и после ви го трга тањирот, тоа не го прави зашто и е вродено, туку зашто ве гали ко бебе сеуште.
Не сте ни вие криви коа ќе размисли човек, ене го брат ми дома му се стресираат на 25 години дали кечапчето му го погодиле во кам, да не случајно му го згрешат брендот што го сака, а јас на другата страна на светот можам како сакам да си се снаоѓам. Лани скршив коска во рака, нити дознаа за тоа, а пак ако дознаеја, ептен ќе се засекираа дали некој ми чисти по дома мене или не, дали можам фармерки да си натегнам за на работа или чизми. Ај пораснете и земете напрајте по некоја генералка по дома, па ќе видите колку е забавно или вродено тоа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Вака кога ќе прочиташ некој бисер, ко тоа дека на жените им било вродено чистењето, си мислам дека поголем дел од маживе се женат за да не мора слугинка да плаќаат. Добро, и за продолжување на генот.
:icon_lol: Уште една утната поента.
Аууууу

Не сте тодлерчиња од две години да не знаете да собирате по себеси, секој си го има фатот, ако не го мрзи. Ако мајка ви, ви носи ручек дур седите на компјутер и после ви го трга тањирот, тоа не го прави зашто и е вродено, туку зашто ве гали ко бебе сеуште.
Не сте ни вие криви коа ќе размисли човек, ене го брат ми дома му се стресираат на 25 години дали кечапчето му го погодиле во кам, да не случајно му го згрешат брендот што го сака, а јас на другата страна на светот можам како сакам да си се снаоѓам. Лани скршив коска во рака, нити дознаа за тоа, а пак ако дознаеја, ептен ќе се засекираа дали некој ми чисти по дома мене или не, дали можам фармерки да си натегнам за на работа или чизми. Ај пораснете и земете напрајте по некоја генералка по дома, па ќе видите колку е забавно или вродено тоа.
Не е ист фатот ама ајде, едно е маж коа ќе исчисти а друго е жена, ама добро терајте.
Зошто таткото не го гали така детото и не му носи тањир јадење у соба?

И ја можам да набројам примери ко твојов каде едната е принцеза што не чепка потешко од лажица а другиот е коњ што работи све што ќе му се каже.

Ќе пораснеме и ќе зачистиме, не дека не го праиме тоа, ама кој да сфати што сакав да кажам у постот што ве изиритира сите.
Истотака и вие освестете се дека сте рамноправни пошто 100 години го тупите курот со тоа, и еве повелете земете окречете ја куќата, преместете го цел мебел, шифоњери, плакари, кревети. А ние ќе избришеме прашина после и ќе изџогираме, може?
И не Хоуп, не да бараш мајстор за ова, пробај најди мајсторка.

Може така, најди мајсторка за кречење и преместување ствари а ја ќе најдам слугин за да избрише прашина.
Јавете ми се коа ќе најдете жена молерка, јас маж чистач ќе најдам одма.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.077
Аууууу

Не е ист фатот ама ајде, едно е маж коа ќе исчисти а друго е жена, ама добро терајте.

И ја можам да набројам примери ко твојов каде едната е принцеза што не чепка потешко од лажица а другиот е коњ што работи све што ќе му се каже.

Ќе пораснеме и ќе зачистиме, не дека не го праиме тоа, ама кој да сфати што сакав да кажам у постот што ве изиритира сите.
Истотака и вие освестете се дека сте рамноправни пошто 100 години го тупите курот со тоа, и еве повелете земете окречете ја куќата, преместете го цел мебел, шифоњери, плакари, кревети. А ние ќе избришеме прашина после и ќе изџогираме, може?

Може така, најди мајсторка за кречење и преместување ствари а ја ќе најдам слугин за да избрише прашина.
Едното со другото нема споредба, ако е лесен плакарот ќе го кренам зошто да не, тука се работи за физикус а не за кој сака да работи а кој не, има жени поголеми од мажи, зошто да не кренат ако се способни тоа да го направат.
Мајка ми цел живот сама бојадисва дома, истото и јас го имам правено, а сигурна сум дека не сум единствена.
Има мажи кога ќе зачистат по дома подобро од жена тоа ќе го направат

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.148
Поени од реакции
16.086
Аууууу

Па како таткото да носи јадење на синот, кога срамота е уште очигледно ако машко готви дома, плус нема солта да ја тури правилно со фатот, што знам.

Со сите селења што ги имам направено, имам кревано и куфери, и кревети местено, шкафови и слично. Секако дека маж ми има повеќе сила од мене да го прави тоа, ама помагам колку можам. За греење имаме клима, нема потреба дрва да ми цепи. А за сите поправки во куќава што ја рентаме, ако приметиш проблем, се јавуваш во агенцијата и таа си поправа што и да треба, цело одржување е на нив.

Јас имам проблем и ме иритираат и машки и женски фаци што не знаат да си тераат секојдневни обврски, не делам по пол. Срамота е и за едните и за другите. Мојот помал братучед, тогаш ерген, кој од мал си е самостоен прилично, мораше да им покажува како се уклучува машина за перење алишта на мојот поголем братучед и жена му, овие двајца пресно венчани. Ова е брука реално, на 25+ години и едниот и другиот, да не знаеш да се испереш. Само можам да разберам да си толку закочен во тие работи ако физички или психички си имаш проблеми, сето друго е изговор и мрза.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
и еве повелете земете окречете ја куќата, преместете го цел мебел, шифоњери, плакари, кревети. А ние ќе избришеме прашина после и ќе изџогираме, може?
Па додека чекам некој да ми го премести креветот за да изџогирам позади кревет, три кревети ќе преместам и ќе изџогирам. Не знам бе како го замислувате животот, јас еве имам многу мажи во фамилија, ама кога нема кој сама ќе си преместам сигурно нема да чекам некој да дојде да ми преместува нешто што можам и јас самата да го направам. :D

Мајка ми дома знае и осигурачи да менува, затоа што долг период татко ми беше отсутен. Татко ми додека беше отсутен имаше потреба сам да се пери, да се пегла, да си готви, па не му падна круната поради тоа. Тетка ми сама си цепи дрва, затоа што нема маж. Нормално дека и помагаат мажите во фамилијата, ама ете некогаш нема кој да и поможи околу тоа.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.928
Поени од реакции
25.354
Аууууу

Јас фарбам ѕидови, преместувам мебел, некогаш знам и тешко да кревам кога се мора. Вие сте учени од мали за тој "женски фат". Имам гледано мажи чистат поубаво од мене. Убаво рече владе, не дека не можете, не сакате.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.148
Поени од реакции
16.086
Јас фарбам ѕидови, преместувам мебел, некогаш знам и тешко да кревам кога се мора. Вие сте учени од мали за тој "женски фат". Имам гледано мажи чистат поубаво од мене. Убаво рече владе, не дека не можете, не сакате.
Има и куп што се прават на мутави, за да не им биде доверена истата задача понатака.
Ете, колега на работа пред некој ден го слушам збори како он зезнал работа со листата што му ја дала жена му за пазарење еднаш, двапати, купувал други работи, пошто го нервирало тоа да го прави, па сега женава сама одела да пазари за дома, демек сфатила дека него не го бива за тоа. Аха да, овде ќе глуматака менаџирање со едно друго, а за листа со 10 продукти одма ретардиран е, па не знае да се снајде во маркет.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
А ни една жена нема повеќе чистено ваши глупости од мене тука. @мкд владе ај срцка те молам како маж ете да ми се најдеш во бришењето па да пријавиш се што е оф типик и заедно да забришеме? Ти пријавувај, јас ќе бришам. Исто ко дома да сме, јас ќе бришам прашина ти поддавај ми предмети. Може?

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
А ни една жена нема повеќе чистено ваши глупости од мене тука. @мкд владе ај срцка те молам како маж ете да ми се најдеш во бришењето па да пријавиш се што е оф типик и заедно да забришеме? Ти пријавувај, јас ќе бришам. Исто ко дома да сме, јас ќе бришам прашина ти поддавај ми предмети. Може?
А ти како добар мод да забришиш тоа другарка ти кај шо адхоминем дебатира со изрази како „аутист“ и слично (ничим изазвана) или тоа може да си стои?

Ќе се лајкаат, ќе се срцкаат, битно друг да пријавува мислења, тие ќе се прават три и пол дека ништо немаат видено.

Двојни аршини и непризнавање вина ви се генетски предодредена предиспозиција на повеќето од вас жените.

Недај Боже истото да ви го прикачеме како ред флаг во муабет, тек тогаш плачки ќе има.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.931
Поени од реакции
27.250
Дали треба да се земе како ред флег ситуацијата во која ти како машко долго време очекуваш конкретен одговор од женско ?
На пример нешто се договарате и таа ти вика не знам, кога ќе дознаам ќе ти кажам. Тоа што треба да го дознае се дознава најкасно за 24 саата ама таа 3 дена сеуште размислува и сеуште те нема удостоено со одговор. Што викате ?

Член од
20 мај 2023
Мислења
595
Поени од реакции
2.674
Дали треба да се земе како ред флег ситуацијата во која ти како машко долго време очекуваш конкретен одговор од женско ?
На пример нешто се договарате и таа ти вика не знам, кога ќе дознаам ќе ти кажам. Тоа што треба да го дознае се дознава најкасно за 24 саата ама таа 3 дена сеуште размислува и сеуште те нема удостоено со одговор. Што викате ?
Да, ред флег е. Што има толку да се мисли 3 дена? Си игра играчки очигледно, не е сериозна, глупи mind games.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Да. Треба.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.095
Не, вака кога ги читаш форумџикиве тука..
Човек ќе помисли сите жени која од која повредна, која од која работлива, домаќинка, поштена.. абе сон!
(Без да навлегувам персонално дали е тоа така или не)

On the second thought…
Исто вака ги гледаш на инста, напучила усти, или коктел у рака, или кафе пред неа, или нозе на плажа..
Која од која поубава, позгодна.. идеална жена!

Разликата е само тоа што тука се фалат со зборови, а таму со слики, и чат-пат по некоја “мудра” мисла..

А праксата, сосем трета… за што сведочат и стотициве страни до сега :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom