K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.386
Поени од реакции
8.996
Се сеќавам кога Волк беше во слична ситуација, иако он пред да дојде до борба за титула мораше да помине преку Мендез и Алдо, а овој имаше мечеви со факинг Брајс Мичел и Емет ( по мене тотално незаслужена шанса за титула,ама ја искористи моменталната ситуација во федервејт и тоа е).
Емет пред борбата со Топуриа беше рангиран на 5-то место во 145, Брајс Мичел 15-то. Значи двајца рангирани противници, од кои едниот во првите 5. Волкановски кога се бореше до титула, Алдо беше рангиран втор, додека Мендес немаше ранкинг, по паузата имаше една борба против нерангиран противник и втората му беше против Волкановски и ја заврши кариерата.

Би рекол за Волкановски значително потешка беше борбата со Елкинс отколку таа со Мендес. Се сеќавам на борбата ја гледав, Елкинс отсекогаш имал лудо кардио и челична вилица. Маана му е што има scar tissue како Нејт Диаз, па лесно добива големи расекотини...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Емет пред борбата со Топуриа беше рангиран на 5-то место во 145, Брајс Мичел 15-то. Значи двајца рангирани противници, од кои едниот во првите 5. Волкановски кога се бореше до титула, Алдо беше рангиран втор, додека Мендес немаше ранкинг, по паузата имаше една борба против нерангиран противник и втората му беше против Волкановски и ја заврши кариерата.

Би рекол за Волкановски значително потешка беше борбата со Елкинс отколку таа со Мендес. Се сеќавам на борбата ја гледав, Елкинс отсекогаш имал лудо кардио и челична вилица. Маана му е што има scar tissue како Нејт Диаз, па лесно добива големи расекотини...
Така е, ама увек би вреднувал повеќе победа против Мендес него против Брајс. Емет беше петти да, што е пак петти избор на ранкинг. Требаше да има бар уште една две па да иде на титула, ама ок, ако сакал по скратено патче, се надевам ќе го добие. Да беше, ама го распука јако и него. Муабетот ми е дека доста полесен пат имаше Топуриа него Алекс. Без разлика, се надевам дека ќе го јаде цигото.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Потценет Волк? Не знам од каде таков впечаток.
Се надевам дека тој нокаут од Ислам нема оставено перманентна штета. Ментално знам дека е прејак Волк, се осеќа неговата енергија.

А за Илија што да се каже ... дупе.
Али јако дупе бе...
Ова е првиот противник со тешка рака кој Алекс го имал.
Брзина и прецизност на страната на Алекс се разбира, но една грешка и многу лесно би бил нокаутиран.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Потценет Волк? Не знам од каде таков впечаток.
Се надевам дека тој нокаут од Ислам нема оставено перманентна штета. Ментално знам дека е прејак Волк, се осеќа неговата енергија.

А за Илија што да се каже ... дупе.
Али јако дупе бе...
Ова е првиот противник со тешка рака кој Алекс го имал.
Брзина и прецизност на страната на Алекс се разбира, но една грешка и многу лесно би бил нокаутиран.
Јас лично чисто сумњам. Конкуренцијата и не беше нешто специјално, па со самото тоа и можноста за такви нокаути е поголема. Точно, има тешка рука, ама таа рука не успеа да го нокаутира Емет, кој има одбрана швајцарско сирење. Далеку од тоа дека ќе биде лесно, ама јас лично мислам дека Алекс со добро константно движење и мењање на правци многу ќе му ја отежне работата на Топуриа да ги повтори тие мечеви, а реално кога нема да можеш да ја играш својата игра стануваш и доста нервозен. Мислам дека кога напаѓа Илија остава доста отворен простор, и тука ќе капитализира Волк, нешто слично као што му ја закачи десницата на Јаир и после тоа го реши. Кога нема да му иде на Илко ќе станува нервозен, неговата Грузиска нарав го налага тоа, се виде и на прес како лесно се изнервирува во такви ситуации, па ќе биде интересно да се види како ќе се носи со новитетите во октогонот кои Волк секако ќе му ги сервира.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Јас лично чисто сумњам. Конкуренцијата и не беше нешто специјално, па со самото тоа и можноста за такви нокаути е поголема. Точно, има тешка рука, ама таа рука не успеа да го нокаутира Емет, кој има одбрана швајцарско сирење. Далеку од тоа дека ќе биде лесно, ама јас лично мислам дека Алекс со добро константно движење и мењање на правци многу ќе му ја отежне работата на Топуриа да ги повтори тие мечеви, а реално кога нема да можеш да ја играш својата игра стануваш и доста нервозен. Мислам дека кога напаѓа Илија остава доста отворен простор, и тука ќе капитализира Волк, нешто слично као што му ја закачи десницата на Јаир и после тоа го реши. Кога нема да му иде на Илко ќе станува нервозен, неговата Грузиска нарав го налага тоа, се виде и на прес како лесно се изнервирува во такви ситуации, па ќе биде интересно да се види како ќе се носи со новитетите во октогонот кои Волк секако ќе му ги сервира.
„Илко“... :LOL::LOL::LOL:

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Илко сега кажа дека откако ќе победи, следното собитие ќе му биде во стадионот на Реал Мадрид. Иако не верувам дека ќе победи, мислам дека не се ни високи шансите Дана да направи ваквко нешто, станува збор за 100.000+ публика. До сега, рекордот за најголем број постетители на ММА собитие го држи Pride FC, со бројќи околи 95.000.
Ова би било нешто ново за спортот и невидено на западот.

O

ob1

Гостин
Многу чудно и нетипично однесување од страна на Алекс.
Се надевам дека нокаутот од Ислам и губењето на тој "глад" после толку време шапмпион нема да го коштаат појас.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Многу чудно и нетипично однесување од страна на Алекс.
Се надевам дека нокаутот од Ислам и губењето на тој "глад" после толку време шапмпион нема да го коштаат појас.

Изгледа заборавивме дека човекот има потекло од Беранци, а близок пријател и тренер му е Крег Џоунс

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
На интернет почнаа да го нарекуваат Alex "The Great Excuse" Volkanovski :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ок, на нас фановите ни даде некое олеснување, ете пиел па затоа не беше во негово светло.
Но како коментар не му оди во прилог. Сам себе си ја разниша позицијата која ја имаше кај фановите. Па ликов скоро и да немаше хејтери, али со оваа изјава бога ми...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Lošo e sfaten.. On kaža deka vo toj period ne trebalo da ima borba, plus mu se rodi treta kerka, imaše operacija na raka, i taka toj period se pogodilo da pie vo serija. Pravenje skari, iventi, svašta i normalno ke se opuštiš. Čoekot milion pati kaža deka žali zašto baš vo takov period mu iskoči možnosta za borba, period vo kakov nikad ne bil prethodno. Milion pati povtori deka ne saka da se vadi si toa, on si e kriv, razočaran vo sebe i kredit do Islam. Ama kopilinjava retardirani fanovi na Ufc, se klasika prosta masa i toa što sakaat si zemaat. Ke mu go popušat malce, sea koa ke go zdrobi ciganot pak ke go digaat do nebo.
Автоматски споено мислење:

Lošo e sfaten.. On kaža deka vo toj period ne trebalo da ima borba, plus mu se rodi treta kerka, imaše operacija na raka, i taka toj period se pogodilo da pie vo serija. Pravenje skari, iventi, svašta i normalno ke se opuštiš. Čoekot milion pati kaža deka žali zašto baš vo takov period mu iskoči možnosta za borba, period vo kakov nikad ne bil prethodno. Milion pati povtori deka ne saka da se vadi si toa, on si e kriv, razočaran vo sebe i kredit do Islam. Ama kopilinjava retardirani fanovi na Ufc, se klasika prosta masa i toa što sakaat si zemaat. Ke mu go popušat malce, sea koa ke go zdrobi ciganot pak ke go digaat do nebo.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Автоматски споено мислење:

Јасно, човекот си е реален и сакаше да си каже тоа што си чувствува во врска со поразот, али како и да е сепак звучи како изговор :)
Мислам дека сега после толку време немаше потреба од тоа.
Треба да се фокусира на ТУП(ав)урија.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Јасно, човекот си е реален и сакаше да си каже тоа што си чувствува во врска со поразот, али како и да е сепак звучи како изговор :)
Мислам дека сега после толку време немаше потреба од тоа.
Треба да се фокусира на ТУП(ав)урија.
Abe samo da go dobie tupaviot Ilko, samo toa e važno. Znači facata da mu ja vidam posle poraz, toa mi e vrvot. I normalno da menja bio na insta vo kontenderž, i 14-1.Ali ako tepa koj ke go sluša mentalot u pm.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Никој не го натера со сила да ја земе оваа тешка борба со две недели камп. Се полакоми за пари и потпиша. Кој го ебе сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom