Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Така, еве го моето резиме: Македонскиот ајвар требаше да биде лут, но едвам едвам почувствував лутовината. Заради патладжанот - имаше по кремаста структура. Некои од едросмлjaните бугарски лутеници, кои претендираат дека се направени исто по домашни рецепти, имаат многу сличен вкус. Во споредба со бугарскиот ајвар од Лидл - македонскиот беше и малку посладок на вкус. Вкусен е. Бугарскиот ајвар од Лидл, ми се чинеше вака: Во Бугарија има рецепта со печени, огуленi пиперки, кои се полни со извара (или сирење), измешана со јајца, по што со оваа наполнета, печената пиперка се пржи. Претпоставувам дека и во Македонија се приготвува слично јадење. Е, игнорирајте го вкусот на јајцата и изварата. Оставете само вкусот на печената пиперка, која потоа е запржена. Така ми се чини бугарскиот ајвар. По едросмлjaн и не толку сладок како македонскиот. Но и тој е вкусен.
Колку милијарди е тој Гурменица?Пред малку си купив нови три буркана со ајвар - 1 македонски и 2 бугарски. Утре ќе направам слики. Македонскиот се вика "Гурменица". Во убав буркан и со добро пакување е.
Колку милијарди е тој Гурменица?
Во Стокомак има еден ајвар Делициа и доста го фалат, искрено имам домашен па не ми паѓа на па ет да купувам индустриски така да само на збор е муабетовПробај да најдеш по маркетите ајвар под името Перустија, и уште еден друг кој има ознака GP, со златни букви на црна позадина. Тоа ми се двата најдобри ајвари кој моментно можат да се купат во Македонија. Тој од Кам за ништо не го бива.
Од домашен нема поубаво, од индустрискиве ниту еден ми се нема погодено, или е полн со лушпи, или штеделе на масло, или е недоварен. Годинава чисто ради тоа планирам домашен.Во Стокомак има еден ајвар Делициа и доста го фалат, искрено имам домашен па не ми паѓа на па ет да купувам индустриски така да само на збор е муабетов
Па нормално никад нема да биде исти зашто пред се не го печат пиперот него го горат со бренериОд домашен нема поубаво, од индустрискиве ниту еден ми се нема погодено, или е полн со лушпи, или штеделе на масло, или е недоварен. Годинава чисто ради тоа планирам домашен.
Во Стокомак има еден ајвар Делициа и доста го фалат, искрено имам домашен па не ми паѓа на па ет да купувам индустриски така да само на збор е муабетов
Од домашен нема поубаво, од индустрискиве ниту еден ми се нема погодено, или е полн со лушпи, или штеделе на масло, или е недоварен. Годинава чисто ради тоа планирам домашен.
Хард кор на ќумбе од буреКако ги печете пиперките? Во Бугарија традиционално се печат во "чушкопек".![]()