Serie A 2023/24

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.549
Поени од реакции
7.090
Предност не значи дека после тоа може и да фаулира играч, бокс во фаца е фаул, како и да ја вртиме, работата е што тој контакт беше неизбежен тука, така се поклопија коцките, ама интензитетот на ударот беше многу јак, со шанси сериозно да биде повреден играчот на Фиорентина. Муабетот ми е, прво, не постои пишано правило кое вели дека голманот е до тој степен заштитен тука за да после тоа може и мозок на играч да истури, никому ништо, предност има, и второ, факт е дека елементи за пенал постојат, и у никој случај не може ова да е оквалификувано ко некаков преседан.

Во обратна ситуација и ние би барале пенал, да не се праиме наудрени дека ќе викаме не е пенал, голманот едноставно има предност и ќе го занемариме фактот дека комирал наш играч. И веруј ми, пред дербито следно коло, боље што го дувнаа пеналот уште подобро нормално, што го промашија.
Не викај два пати, глеај ги на сите страни плачат дека интер е фаворизиран, нема да ме чуди и со јуве да свират непостоечки пенал.

Инаку одамна глеаш фудбал, мал милион ситуации имало овакви кај што е удрен напаѓачот, и на Интер напаѓачи мавале па не се суделе пенали.
Секогаш е истото дека голманот има предност тука и дека напаѓачите треба да го знаат тоа. Па ќе речам Оливер Кан е само пример како најбрутален голман у неговиот петерец, манијакот маваше дури и кога немаше потреба, да седнам на јутјуб да пребарам од компјутер еден куп примери ќе најдам кај што касиљас или буфон го прават истото. Не го удира со намера, прв иде до топката, не знам што не е јасно.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.355
Поени од реакции
47.103
Не викај два пати, глеај ги на сите страни плачат дека интер е фаворизиран, нема да ме чуди и со јуве да свират непостоечки пенал.

Инаку одамна глеаш фудбал, мал милион ситуации имало овакви кај што е удрен напаѓачот, и на Интер напаѓачи мавале па не се суделе пенали.
Секогаш е истото дека голманот има предност тука и дека напаѓачите треба да го знаат тоа. Па ќе речам Оливер Кан е само пример како најбрутален голман у неговиот петерец, манијакот маваше дури и кога немаше потреба, да седнам на јутјуб да пребарам од компјутер еден куп примери ќе најдам кај што касиљас или буфон го прават истото. Не го удира со намера, прв иде до топката, не знам што не е јасно.
Aма има разлика од удар до удар, тука интензитетот се гледаше а реално ова беше старт од кој противничкиот играч можеше сериозно да биде повреден, тоа е факт и не можеме да го негираме тоа, страшно делуваше тоа на снимките.
Да беше со послаб интензитет немаше да дувне пенал, ама овде реално играчов на Фиорентина беше пратен у индуцирана кома на минут време. Глеам фудбал долго време ама откако има ВАР не памтам дека голман добил ваква протекција еве потсети ме кога било така откако судиите имаат можност да прегледуваат.

Пак ке ти кажам, обратно да е, некој вака да го удри Лаутаро, и ние би барале пенал, зашо елементи за тоа постојат.

На крај краева после секое коло се анализираат сите ВАР одлуки, ќе видиме за ова што ќе се каже ама ја мислам дека ова нема да биде окарактеризирано како грешка.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.934
Gospod gi saka.. Ali ako tolku gi saka neka si gi zeme gore neka si gi gleda..
Непресушен извор за цитати си, ама немој да си морбиден брате. Вакви работи не се посакуваат никому.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.793
Поени од реакции
4.779
Непресушен извор за цитати си, ама немој да си морбиден брате. Вакви работи не се посакуваат никому.
Па така де.. +4 бода имате ради неискористени пенали на противниците...

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.819
Поени од реакции
5.929
Да ви се мочам во табелата, преку куро веќе, ко мува на лајно

Нити жолт за Мањан, нити пенал за Каљари. 2021-2022 сезона.
Koj kur ti e be alo, ne go ni cepna, samio padna, uste ve boli 2022ra

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.579
Поени од реакции
29.203

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.726
Да си пишам уште сега (додека не паднал пак форумов), утре очекувам ист copy-paste меч како првиот, мирољубиви 0:0 или 1:1. Знаејќи ги какви пички се Алегри и Инзаги на важни мечеви, нема да ме чуди утре да видиме повеќе кошкање меѓу играчите на терен одколку прав фудбал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom