Nik20
Неверификуван член од немаштија
- Член од
- 13 јули 2009
- Мислења
- 5.549
- Поени од реакции
- 7.090
Не викај два пати, глеај ги на сите страни плачат дека интер е фаворизиран, нема да ме чуди и со јуве да свират непостоечки пенал.Предност не значи дека после тоа може и да фаулира играч, бокс во фаца е фаул, како и да ја вртиме, работата е што тој контакт беше неизбежен тука, така се поклопија коцките, ама интензитетот на ударот беше многу јак, со шанси сериозно да биде повреден играчот на Фиорентина. Муабетот ми е, прво, не постои пишано правило кое вели дека голманот е до тој степен заштитен тука за да после тоа може и мозок на играч да истури, никому ништо, предност има, и второ, факт е дека елементи за пенал постојат, и у никој случај не може ова да е оквалификувано ко некаков преседан.
Во обратна ситуација и ние би барале пенал, да не се праиме наудрени дека ќе викаме не е пенал, голманот едноставно има предност и ќе го занемариме фактот дека комирал наш играч. И веруј ми, пред дербито следно коло, боље што го дувнаа пеналот уште подобро нормално, што го промашија.
Инаку одамна глеаш фудбал, мал милион ситуации имало овакви кај што е удрен напаѓачот, и на Интер напаѓачи мавале па не се суделе пенали.
Секогаш е истото дека голманот има предност тука и дека напаѓачите треба да го знаат тоа. Па ќе речам Оливер Кан е само пример како најбрутален голман у неговиот петерец, манијакот маваше дури и кога немаше потреба, да седнам на јутјуб да пребарам од компјутер еден куп примери ќе најдам кај што касиљас или буфон го прават истото. Не го удира со намера, прв иде до топката, не знам што не е јасно.