Па како што пишав и за случајот на нејзина неплодност, планот би бил вложување време, сила и пари за наоѓање медицинско решение.А зошто не би се обиделе да најдете некое друго решение, наместо да се оставате?
Но ќе ја разберам ако сака да се раздели, нејзино право е да одлучи затоа што сепак станува збор за сериозна работа.
Епа тоа е, кога и е падната вредноста ќе биде одбивана. Да, како созреваат и мажите прават листи на критериуми кои ги бараат од една партнерка, нешто што вие жените го правите уште од мали девојчиња. Бидејќи созревањето на мажите е експоненцијално а на жените линеарно, малку сте затечени во некој момент од каде излезе таков став на мажот кој тешко може да го манипулирате.Па нели жените бирале, како сега жена може да биде одбиена? Одлучете се.
И така, жената треба да ја прифати реалноста наместо да писка дека некој ја третирал како шугаво куче.
Уште еден обид за манипулација, следни се солзите така?Нели? Така иде хиреархијата....мажите, па децата, па кучињата, па тек после идат жените.
Сфаќам.
Како воопшто да се продолжи дискусија, а не пак да те сфатам сериозно за било што?
Одбивам жена од причина што ми е преголем ризик во животот нејзиниот товар наречен развод и не се чувствувам комотно да одгледувам туѓо дете. Каде е овде споменат цел женски род?Не е проблемот во тоа што си пресметал ризик кој не би сакал да го превземеш машка главо, туку во начинот на кој го етикетираш цел женски род.
Примарно неговата лична благосостојба.А што треба да му биде гајле на денешниот современ маж?
А релација со жена, рамноправност и рамнообврзност. Постојат права, ама и обврски. Манипулации со крикови, солзи и наводни емоции на минимум накај нула.
Зборовите се од @Artemisia Vulgaris , може неа да ја прашаш зошто е толку исфрустрирана.Ако си забележал, освен оваа реална забелешка од ваши зборови, никад не сум кажала лош збор за МК маж. Татко ми е еден од нив, би се демантирала сама себе. Кој е исфрустриран е очигледно по речникот.
Инцелите лаат, карванот си врви... кој е позадоволен во животот е очигледно. Живео Тејт.
Тејт е генерално голем фолирант за се, освен за тоа дека мажот треба да извади максимум од себе во животот избегнувајќи манипулации, кои пак се честа појава од страна на жените.
Последно уредено: