Влијанието на социјалните мрежи во врска или брак? * разведени и сингл жени после 35та

Дали социјалните мрежи имаат улога во еден брак или врска?

• Да

Гласови: 69 76,7%
  • Не

Гласови: 21 23,3%

• Вкупно гласачи
    90
Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
А зошто не би се обиделе да најдете некое друго решение, наместо да се оставате?
Па како што пишав и за случајот на нејзина неплодност, планот би бил вложување време, сила и пари за наоѓање медицинско решение.
Но ќе ја разберам ако сака да се раздели, нејзино право е да одлучи затоа што сепак станува збор за сериозна работа.

Па нели жените бирале, како сега жена може да биде одбиена? Одлучете се.
Епа тоа е, кога и е падната вредноста ќе биде одбивана. Да, како созреваат и мажите прават листи на критериуми кои ги бараат од една партнерка, нешто што вие жените го правите уште од мали девојчиња. Бидејќи созревањето на мажите е експоненцијално а на жените линеарно, малку сте затечени во некој момент од каде излезе таков став на мажот кој тешко може да го манипулирате.
И така, жената треба да ја прифати реалноста наместо да писка дека некој ја третирал како шугаво куче.

Нели? Така иде хиреархијата....мажите, па децата, па кучињата, па тек после идат жените.
Сфаќам.
Уште еден обид за манипулација, следни се солзите така?
Како воопшто да се продолжи дискусија, а не пак да те сфатам сериозно за било што?

Не е проблемот во тоа што си пресметал ризик кој не би сакал да го превземеш машка главо, туку во начинот на кој го етикетираш цел женски род.
Одбивам жена од причина што ми е преголем ризик во животот нејзиниот товар наречен развод и не се чувствувам комотно да одгледувам туѓо дете. Каде е овде споменат цел женски род?

А што треба да му биде гајле на денешниот современ маж?
Примарно неговата лична благосостојба.
А релација со жена, рамноправност и рамнообврзност. Постојат права, ама и обврски. Манипулации со крикови, солзи и наводни емоции на минимум накај нула.

Ако си забележал, освен оваа реална забелешка од ваши зборови, никад не сум кажала лош збор за МК маж. Татко ми е еден од нив, би се демантирала сама себе. Кој е исфрустриран е очигледно по речникот. :D
Инцелите лаат, карванот си врви... кој е позадоволен во животот е очигледно. Живео Тејт.
Зборовите се од @Artemisia Vulgaris , може неа да ја прашаш зошто е толку исфрустрирана.
Тејт е генерално голем фолирант за се, освен за тоа дека мажот треба да извади максимум од себе во животот избегнувајќи манипулации, кои пак се честа појава од страна на жените.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
Ја,Трајко и Петко пред зграда дебатираме за кактуси и палми уз пиво и чипс. Не смее ни една комшика да ни се умеша у разговор...
Реално, за твојот интелектуален капацитет, дискусијата за кактуси и палми е прилично комплицирана.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Ne znam be druzhe sho prai chovekot, negova rabota, samo gleam deka na forum so 99 posto mazhi nikoj ne diskutira na dlaboki temi za Linch, Kafka, fotoni i metafizika ama zatoa temi za livadarki, kurvi, raspushtenici i slicno praat po 100 + strani. Zoshto se zamarate i troshite energija na takvi plitki i povrshni temi?
Ako nekoj zakluchil deka zhenite se glupi i nepotrebni neka si se drzhi do toa, ne da pishuva referati za da si go validira faktot shto e samec, neka si bide ne gleam nekoj da mu go brani toa pravo.
За релаксирање, лесен мозочен тренинг и опипување пулс до каде може да оди женската површност и обиди за манипулација.
Автоматски споено мислење:

Центар на светот сум си јас самата. Јас ако не сум задоволна од тоа што ќе го изградам не е ни фер да очекувам некој друг да е среќен со мене. Прво човек треба да открие зошто е добро друштво.
Конечно малку искреност и реалност од некој женски профил.
Центар на светот сте си вие самите. И очекувате од мажот исто да ве третира како центар на светот, за да го постигнете тоа лажете, плачете, манипулирате како во темава итн итн…
А одговорот е само дека и созреан маж си е свој центар на светот, колку и да таа да кука и плаче. И тоа не треба да е никаква навреда за жена или уште помалку за цел женски род. Без разлика колку и да кризирате за внимание генерално како жени.

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Па како што пишав и за случајот на нејзина неплодност, планот вложување време, сила и пари за наоѓање медицинско решение.
Но ќе ја разберам ако сака да се раздели, нејзино право е да одлучи затоа што сепак станува збор за сериозна работа.

Епа тоа е, кога и е падната вредноста ќе биде одбивана. Да, како созреваат и мажите прават листи на критериуми бараат од една партнерка, нешто што вие жените го правите уште од мали девојчиња. Бидејќи созревањето на мажите е експоненцијално а на жените линеарно, малку сте затечени во некој момент од каде излезе таков став на мажот кој тешко може да го манипулирате.
И така, жената треба да ја прифати реалноста наместо да писка дека некој ја третирал како шугаво куче.

Уште еден обид за манипулација, следни се солзите така?
Како воопшто да се продолжи дискусија, а не пак да те сфатам сериозно за било што?

Одбивам жена од причина што ми е преголем ризик во животот нејзиниот товар наречен развод и не се чувствувам комотно да одгледувам туѓо дете. Каде е овде споменат цел женски род?

Примарно неговата лична благосостојба.
А релација со жена, рамноправност и рамнообврзност. Постојат права, ама и обврски. Манипулации со крикови, солзи и наводни емоции на минимум накај нула.

Зборовите се од @Artemisia Vulgaris , може неа да ја прашаш зошто е толку исфрустрирана.
Тејт е генерално голем фолирант за се, освен за тоа дека мажот треба да извади максимум од себе во животот избегнувајќи манипулации, кои пак се честа појава од страна на жените.
Па 80% од мажите на форумов едногласно се сложивте дека жените се глупи. Како тоа не е цел женски род?

Оф, би можела сега да зборам за жени добитнички на Нобелова награда, но морам да признаам дека сум глупа што решив да читам вакви коментари во ниедно време. Ај може утре. Добра ноќ и продолжете да си живеете во вашето мизогинистичко балонче.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.561
јас сум различна од тие твоите
Златна ти реков. Нели ти реков? Ти реков дека нема да сфатиш зошто сама се заебуваш. Цел пост, кој верувај ми го прочитав, го напиша заради овој дел што го цитирав. Абе исто како и твоите претходнички сфаќаш ли дека само ми го потврдуваш тоа што веќе го знам? Сите тие од петни жили се обиделе да ми се објаснуваат зошто се различни и парадоксално со самото тоа уствари докажуваат дека не се. Ме сфаќаш ли? Те молам потруди се да ме сфатиш дека ова што го правиш, ова што го пишуваш оваа твоја одбрана ама апсолутно истово го пишувале и кажувале сите други. Секако со варијации минорни и незначителни. Едната била за Милан, другата за Интер, едната го сакала Арџенто другата Стивен Спилберг. Апсолутно сите во својата одбрана сакале да ми докажат поента токму преку овие небитните варијации. Суштината Хоуп, суштинската анализа, основата темелот е ист кај тебе како и кај сите нив. Да ти направам дисексција за како ти работи текот на мисла, однесувањето, одлуките што ги носиш, нема никаква суштинска разлика да најдам. Посебно ако ти навлезам во избор на дечковци и врски што си ги имала.

Знам дека ќе те боли ова, знам дека полесен удар би ти било да те опцујам или омаловажувам отколку што ќе ти го кажам ова ама: Не, не си ти различна. Во Game of Thrones Тајвин Ланистер мислам дека рече дека секој кој што мора да повторува цело време дека е крал не е крал. Исто и ти. Исто и сите пред тебе. Апсолутно сите истото го правите ме сфаќаш? Апсолутно сите од петни жили се обидете да докажете дека сте различни. И ако апсолутно сите од петни жили се трудите да докажете дека сте различни значи не сте. Пошто сите истото го правите како сте тогаш различни ако сите го правите истото? Те молам сфати ја оваа квака 22 ако можеш. Знам дека е малце заебана ама потруди се.

Иначе ако тргнеме така и кај шиптaрите има варијации. Еден е за Реал втор за Барселона, еден сака БМВ друг Ауди. Ама суштинското она што го прави еден шиптaр тоа што е, е истиот.

Ok, druzhe ako ova ti beshe potrebno da si se ubedish sebesi deka odlukata da si samec e pravilna, jas sum srekjen da ti pomognam vo toa.
Ostanuva faktot deka nikoj ne troshi tolku vreme i energija da prouchuva u diskutira vo detali raboti koi gi smeta za glupi i povrshni.
Kje dobiesh virtuelno tapsanje po ramo vo vid na lajkovi, no koga kje se odlogirash na forumov toa ischeznuva i ostanuvaat vikendi, praznici i odmori koi treba da gi pominesh sam, smisluvajki postovi za zhenite i ochekuvajki gi lajkovite koi za moment kje ti ja ublazhat osamenosta.
Дечки наравоучение по Игец. Ако дојдете до некаков заклучок во животот да молчите. Ете сте дошле до тој заклучок и што има сега да дискутирате понатаму, точка, крај. Треба да си ќутите и да си го трошите времето, енергијата и муабетите квалитетно. А какво е тоа квалитетно ќе го прашате Игец и ќе ви каже на што треба вашето време да го трошите. Во спротивно имате мали куриња. Јасно?

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Па 80% од мажите на форумов едногласно се сложивте дека жените се глупи. Како тоа не е цел женски род?

Оф, би можела сега да зборам за жени добитнички на Нобелова награда, но морам да признаам дека сум глупа што решив да читам вакви коментари во ниедно време. Ај може утре. Добра ноќ и продолжете да си живеете во вашето мизогинистичко балонче.
Ти си трета што еднострано бега од дискусија, како треба да се перцепира тоа?

И кога веќе сакаш генерализација: не сте глупи, туку баш итри и површни ванаби манипулаторки со јасна цел која сакаат да се постигне, барајќи изговори и виновници во другите (најчесто мажи) ако некој домашен есап не ви излезе на пазарот т.е. не ја постигнете целта.

Пример тема за влијание на социјални мрежи во врските, колешка ти @Artemisia Vulgaris ја упропасти со нејзин комплекс за како (според неа!) мажите гледале разведени жени како шугави кучиња само затоа што ги одбиваат поради преголем ризик. Бесрамен и очаен обид за манипулација!

Сега кој е центар на светот?
Мора да е нејзиното височество жената… или сепак не ќе да се врти се околу жената? Хм којзнае :icon_lol:

Член од
17 јануари 2020
Мислења
76
Поени од реакции
162
Златна ти реков. Нели ти реков? Ти реков дека нема да сфатиш зошто сама се заебуваш. Цел пост, кој верувај ми го прочитав, го напиша заради овој дел што го цитирав. Абе исто како и твоите претходнички сфаќаш ли дека само ми го потврдуваш тоа што веќе го знам? Сите тие од петни жили се обиделе да ми се објаснуваат зошто се различни и парадоксално со самото тоа уствари докажуваат дека не се. Ме сфаќаш ли? Те молам потруди се да ме сфатиш дека ова што го правиш, ова што го пишуваш оваа твоја одбрана ама апсолутно истово го пишувале и кажувале сите други. Секако со варијации минорни и незначителни. Едната била за Милан, другата за Интер, едната го сакала Арџенто другата Стивен Спилберг. Апсолутно сите во својата одбрана сакале да ми докажат поента токму преку овие небитните варијации. Суштината Хоуп, суштинската анализа, основата темелот е ист кај тебе како и кај сите нив. Да ти направам дисексција за како ти работи текот на мисла, однесувањето, одлуките што ги носиш, нема никаква суштинска разлика да најдам. Посебно ако ти навлезам во избор на дечковци и врски што си ги имала.

Знам дека ќе те боли ова, знам дека полесен удар би ти било да те опцујам или омаловажувам отколку што ќе ти го кажам ова ама: Не, не си ти различна. Во Game of Thrones Тајвин Ланистер мислам дека рече дека секој кој што мора да повторува цело време дека е крал не е крал. Исто и ти. Исто и сите пред тебе. Апсолутно сите истото го правите ме сфаќаш? Апсолутно сите од петни жили се обидете да докажете дека сте различни. И ако апсолутно сите од петни жили се трудите да докажете дека сте различни значи не сте. Пошто сите истото го правите како сте тогаш различни ако сите го правите истото? Те молам сфати ја оваа квака 22 ако можеш. Знам дека е малце заебана ама потруди се.

Иначе ако тргнеме така и кај шиптaрите има варијации. Еден е за Реал втор за Барселона, еден сака БМВ друг Ауди. Ама суштинското она што го прави еден шиптaр тоа што е, е истиот.

Дечки наравоучение по Игец. Ако дојдете до некаков заклучок во животот да молчите. Ете сте дошле до тој заклучок и што има сега да дискутирате понатаму, точка, крај. Треба да си ќутите и да си го трошите времето, енергијата и муабетите квалитетно. А какво е тоа квалитетно ќе го прашате Игец и ќе ви каже на што треба вашето време да го трошите. Во спротивно имате мали куриња. Јасно?
Eve i ja dojdov do zakluchok deka baseball mi e debilen i nesfatliv sport, onaka ne sfakjam zoshto postoi i koj bi mozhel da uzhiva vo nego.
Mislish deka bi trebal da idam na temi za baseball da gi ubeduvam fanovite deka e glup i dosaden sport, da go analiziram, da pishuvam referati, da im prouchuvam biografii na poznati igrachi pa da gi rugam? Ili ednostavno da si go trosham vremeto na neshto sho me zanima?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.941
Поени од реакции
27.289

80% од мажите на форумов не, туку од дебатерите на темава. Тие што мислат дека жените се глупи не налетале на некоја препредена што им вади душа со памуче.
Уште полошо е ако имаат таква покрај нив а ја сметаат за глупа.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Женски, некој коментар на ова? Освен дека “македончињата” се криви што не се како европјаните, тоа е дифолт знаеме.

IMG_0269.png

Оваа навреда ти е најсмешна? Сериозно?
Па да. За жени и за досаден и дебилен спорт како бејзбол немало што да се зборува. :pos:

Член од
22 август 2022
Мислења
660
Поени од реакции
1.986
За релаксирање, лесен мозочен тренинг и опипување пулс до каде може да оди женската површност и обиди за манипулација.

Конечно малку искреност и реалност од некој женски профил.
Центар на светот сте си вие самите. И очекувате од мажот исто да ве третира како центар на светот, за да го постигнете тоа лажете, плачете, манипулирате како во темава итн итн…
А одговорот е само дека и созреан маж си е свој центар на светот, колку и да таа да кука и плаче. И тоа не треба да е никаква навреда за жена или уште помалку за цел женски род. Без разлика колку и да кризирате за внимание генерално како жени.
Зошто ми ги извртуваш зборовите?
Се знае кој треба да е на прво место?
Се раѓаме сами, умираме сами.
Ако не вложуваме во самите себе си, прво нема да бидеме синови/ќерки достојни за нашите родители, а потоа и сѐ останато. Не го кажувам ова во форма на себичност туку дека животот се состои во многу повеќе од тоа да направиш ќеф на некој од спротивен пол. Пример има луѓе шо се опседнуваат дека партнер не одговорил на порака. Јас не губам време на тоа, ама не ни барам внимание од друг, си гледам други работи, ќе си пуштам серија ќе си направам пуканки, ќе ставам телефонот на нечујно и малку ќе одморам мозок. Во најголем дел, незадоволство и фрустрација произлегуваат од незнаење што да правиш со себе си ако еден сегмент од животот не ти е по таман. Оти тоа не е законот на светот. Како што имаше во еден филм, мислам Shutter Island беше но можда сум грешка. Кога многу се опседнуваш со нешто, нема да биде. Животот ти вели :,, Не можам да ги сменам рубите додека ме гледаш. " Или ко шо им вика другар на нов/а келнер/ка и многу ме замисли за цела динамика на светов и животот. Вика ,, Пред тебе гледај, ако гледаш во послужавник со гаранција ќе ги истуриш пијачките."

Препуштете се на редот на системот што го има за вас. Нема поточен тајминг. За некого на 25, за некого на 35. Но, светот нека ви биде толку богат што никогаш да не ве разочара недостаток на внимание.

Последно уредено:
Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Зошто ми ги извртуваш зборовите?
Се знае кој треба да е на прво место?
Се раѓаме сами, умираме сами.
Ако не вложуваме во самите себе си, прво нема да бидеме синови/ќерки достојни за нашите родители, а потоа и сѐ останато. Не го кажувам ова во форма на себичност туку дека животот се состои во многу повеќе од тоа да направиш ќеф на некој од спротивен пол.
Не ги извртувам зборовите, баш изразив пофалба за искреноста и реалноста.
Останатото е надоврзување, поенатата е дека сите овие крикови како мажи наводно навредувале и не почитувале жени и ги сметале како шугави кучиња се исклучиво заради тоа што жените сакаат/имаат потреба да се центар на внимание пришто одбивање им е сериозна повреда на суетата.
А реалноста е само дека мажот како созрева, се повеќе се става самиот себеси на пиедестал без многу секирации за околината, вклучително и за жените.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.561
Eve i ja dojdov do zakluchok deka baseball mi e debilen i nesfatliv sport, onaka ne sfakjam zoshto postoi i koj bi mozhel da uzhiva vo nego.
Mislish deka bi trebal da idam na temi za baseball da gi ubeduvam fanovite deka e glup i dosaden sport, da go analiziram, da pishuvam referati, da im prouchuvam biografii na poznati igrachi pa da gi rugam? Ili ednostavno da si go trosham vremeto na neshto sho me zanima?
Игец еве и ова ќе ти го објаснам, ама ако може не ме замарај повеќе. Без навреда прост си и просто размислуваш. Значи кога размислуваш, оди ниво повеќе од површинското и малце активирај мозок плус. Ама малце.

Безбол, омилена боја на патики, Меси или Роналдо е ствар на укус. За укусите не се дискутира, море се дискутира и за нив ама ајде за овој пост нека биде дека не се дискутира.

Дискутираме јас и Перо. Перо сака да оди во хотелот на одмор кај што бев лани. Јас сум дошол до заклучок дека хотелот е катастрофален. Треба ли да му го кажам тоа на Перо или нема сега што да му објаснувам. Сум дошол до тој заклучок и што има сега на него да му објаснувам. Ок ли е или не, да споделам јас заклучок за нешто на форум. Дали е ок да го предупредам, а на крај он како си сака нели свој човек си е.

Разбираш разлика меѓу Меси Роналдо муабет и овој муабет или не?

Еве и да не го предупредувам. Ако си дошол до некои заклучоци во животот не ли треба да се муабети на таа тема? Не треба да се согледа другото мислење не треба онака лав муабет понекогаш? Треба да се дискутира само за теми за кои соговорниците немаат уште заклучок донесено? И ако имаат, заклучокот е вечен? Не може ли да се промени?

Општо треба ли да постојат дебати, дискусии и слично во животот или не? И дали мора сите да се сериозни? Може ли нешто да биде и од забава, тепање време или било која друга причина?

Значи заклучок. Едно е да одиш на тема за Меси и да ги убедуваш дека Роналдо е боље, мада ако тоа ти се прави во тој момент и имаш статистики голови или што ти ја знам терај а друго е да одиш на тема за прв крав во Грција и да кажеш, дечки пазете на таа плажа струите се јаки, тој хотел е лош, во тој ресторан се затрув.

Значи сега има две опции.

Да продолжиш да се инатиш со глупи примери и да се вреѓаш од тоа што ти го пишав и не заборавај да кажеш дека сум инцел.

Или да си направиш услуга и да си подигнеш 5 единици на АЈ Кју и да го размислиш малце ова а не е нешто сложено. И во иднина да си кажеш чекај некогаш слојот е еден ама некогаш тој е само површински ете научив јас од Сусаро нешто.

Ако си паметен ќе го одбереш второто. Ако не си, а полесно ти е така да спиеш навечер инцел сум имам мало куре мочам на криво и било кој ад хоминем што ќе ти текне. Изненади ме и одбери го второто или направи ми го денот досаден и предвидлив како Хоуп погре кој што прави копи-пејст патерн како и сиите пред неа и одбери го првото.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Женски, некој коментар на ова? Освен дека “македончињата” се криви што не се како европјаните, тоа е дифолт знаеме.

Прегледај го приврзокот 405483

Па да. За жени и за досаден и дебилен спорт како бејзбол немало што да се зборува. :pos:
Па овој шиттаров со постот може да си ти од кај знаеме? Никнејмот ти е исто шиттарски.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494

Дечки наравоучение по Игец. Ако дојдете до некаков заклучок во животот да молчите. Ете сте дошле до тој заклучок и што има сега да дискутирате понатаму, точка, крај. Треба да си ќутите и да си го трошите времето, енергијата и муабетите квалитетно. А какво е тоа квалитетно ќе го прашате Игец и ќе ви каже на што треба вашето време да го трошите. Во спротивно имате имате мали куриња. Јасно?
Ајде нека е така.
Целта не беше убедување, целта беше дискусија каде што јас само просто ти пишувам дека интересите на жените не се исти и замисли постојат различни жени. А тоа што се различни не ги прави посебни секако, како што сто пати потенциравме дека не сум јас посебната и јас те молам да престанеш да ми го наметнуваш тоа како главна цел на се ова изнапишано.

За тебе секогаш ќе биде 'секоја пред тебе била иста и исто вака ми зборувала' па макар и жена камионџика да ти раскажува за авантурите по патиштата низ светот.

Ти воопшто не слушаш, ни читаш што некој од женскиод род ти кажува. Џабе.

Не знам зошто, а можам само да претпоставам и жал ми е што така размислуваш, ама ако важи она старското дека за секое лонче има поклопче, можеме да гаеме надеж дека и ти некогаш ќе си ја пронајдеш посебната и нема вака со некојаси полуписмена небитна хоуп или која и да е иста ко сите нема да се замараш толку детално да се објаснуваш, него ќе си се гушнете со посебната и ќе си го гледате Линч.

Иначе слободно што сакаш пишувај, не ми објаснувај и не ме предупредувај дека следи некој дел што ќе ме навредел, доволно долго сум тука па и на земјава за да сфатам некои работи кои порано не сум ги разбирала. Не може ништо да допре до мене, па замисли дури и нешто пишано од тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom