- Член од
- 16 јули 2010
- Мислења
- 3.042
- Поени од реакции
- 1.989
Баш така тачно се слажам со се што имаш напишано. И јас сум љубител на кафе, пред некоја година истражував баш ти тоа што го велиш,Da se nadovrzam,
Meleno kafe NE se kupuva !!
Samo kafe vo zrno i sam si melish , najdobro so racna melnica i po potreba. Kafeto treba da e uzhivanje i zadovolstvo.
A ne kafena voda polna so kiselini ili gorcini.
Jas trosham godishno 20Kg kafe i imam vo sekoe vreme doma barem 5Kg , Vakuumirano i vo Izgasnat frizhider vo vizba ceka da mu dojdi redot.
A ushte podobro e direkt od lokalen Kafedjija shto peci sekoj den presno kafe.Samo takvo neshto ovde nema i moram kako shto pishav pogore.
и некако се решив да купам рачна мелница и тоа доста скапа. 1Z presso зедов.
Во Куманово имаме продавница за кафе со некои 15 тина различни сорти на кафе од различни држави(така велат продавачите) па извесно време пробував од нив поединечно и комбинации, со мое мелење.
Меѓутоа некако споро ми иде мелењето, секако две дози ги мелам со 50- тна вртење на рачката, меѓутоа за некои 10 тина кафиња дневно ми е мачно.
Имам размислувано секако за еспресо, меѓутоа моменталнава ситуација не ми дава да сум нонстоп на едно место така да можеби во иднина да сега не.
Баш кога одам во Скопје неделава ќе поминам само кажете адреса каде се наоѓа.