Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Абе нека јадат гомна колку што сакаат. И самиот Мурињо им кажа дека се само еден куп од лајна и дека титулите ги земале или на поклон или во судница. За нив Јувентус е само еден НЕДОСТИЖЕН поим, Можат да се радуваат само со нивните 15 бедни титули, Се знае кој е гордоста на Италија, Тимот со кој италија освои светско првенство имаше 7 играчи на Јувентус, тоа говори за силата на Јуве и љубомората на интер кои мораа да превземат валкани игри за да ја спречат таа Империја која газеше се пред себе.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
Абе нека јадат гомна колку што сакаат. И самиот Мурињо им кажа дека се само еден куп од лајна и дека титулите ги земале или на поклон или во судница. За нив Јувентус е само еден НЕДОСТИЖЕН поим, Можат да се радуваат само со нивните 15 бедни титули, Се знае кој е гордоста на Италија, Тимот со кој италија освои светско првенство имаше 7 играчи на Јувентус, тоа говори за силата на Јуве и љубомората на интер кои мораа да превземат валкани игри за да ја спречат таа Империја која газеше се пред себе.
Додека вие вадите муабети за кои Мурињо самиот кажа дека ке покрене акции против невистините во медиумите поврзани за она што се случувало по мечот со Аталанта, ние ке се држиме до фактите, аргументите, доказите . . . далеку порелевантни во ситуацијава .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
ja nikad ne rekov neso protiv strancite.nekojd rug rece.i ne se krivi klubovite samite federacii se krivi.na pr. u spanija moze samo 3 igraci nadvor od EU na eden natprevar da se prijaveni.ja neam niso protiv strancite.so sea ako se stranci da ne igraat fudba???se e do federaciite.
Не реков дека рече нешто против странците, туку често го поставувате прашањето зошто Интер има многу странци а одговорот е многу едноставен: клубот е формиран со таква идеја. Тоа е се.

Ова ти е како од “Зона на самракот“ размислувањево, алтернативна реалност :pos2:

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Како бе од кое дно излага, ти дали знаеш воопшто за што беше обвинет Јуве за време на Калчополи ? Клуб со такво реноме да игра таква игра надвор од терените, ни зборот ДНО не е соодветен за споредба .
bese obvinet,bese dokazano 2 tituli samo,bese kaznet,si odleza kazna i povtorno e na starite pateki.samo da vidime za vas koa ke se dokaze dali i vie vaka brzo i ekspresno ke se vratiote kako nas.i ti KAZAV A EVE I SO POGOLEMI BUKVI:NAJMNOGU SIMPATIZERI VO ITALIJA IMA JUVENTUS!!!!!!!!!!!!!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Според мене италијанското првенство осанува корумпирано до максимум и сум сигурен во ова.Го гледам и освен некое тешко дерби нема убавина во тоа гледање.
Празни стадиони, деликвентни навивачи, корумпирани сопственици..
Сето тоа и го губи сјајот на некои супер екипи како Интер и Јувентус!Кои се надевам завршија со местење на утакмици а за Милан мислам дека уште местат.

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Не реков дека рече нешто против странците, туку често го поставувате прашањето зошто Интер има многу странци а одговорот е многу едноставен: клубот е формиран со таква идеја. Тоа е се.

ne e bitna idejata.ok za strancite.mzoat da si dozvolat i ok.idejata nema vrska.i juve bil formiran od studenti da igraat onaka amaterski pa po drugi pateki posol.ok druze se razbirame mislam.

А

Адриано

Гостин
гордоста на италија која ја чинеше италијанската федерација многу пари,изгубен углед и пропаднати договори!
веќе никој неможе да ви го обели лицето и сите ве знаат како крадци едино што успеал јувентус да направи е да го врати италијанскиот фудбал на ниво на македонскиот!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
bese obvinet,bese dokazano 2 tituli samo,bese kaznet,si odleza kazna i povtorno e na starite pateki.samo da vidime za vas koa ke se dokaze dali i vie vaka brzo i ekspresno ke se vratiote kako nas.i ti KAZAV A EVE I SO POGOLEMI BUKVI:NAJMNOGU SIMPATIZERI VO ITALIJA IMA JUVENTUS!!!!!!!!!!!!!!!
Го изгубија респектот, го изгубија она што го градеа во својата историја, и фрлија сомнеж на истото . . . трагично но вистинито .

п.с. @bobanmacedonia, тој став што го имаш за Калчото е баш поради Јуве и остатокот од мафијашката багра . :toe:

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Го изгубија респектот, го изгубија она што го градеа во својата историја, и фрлија сомнеж на истото . . . трагично но вистинито .

п.с. @bobanmacedonia, тој став што го имаш за Калчото е баш поради Јуве и остатокот од мафијашката багра . :toe:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: ХАХАХАХ ИНТЕР СЕ ЧИСТИ КАКО СОЛЗА. Веќе почна да ми стануваш смешен, За тоа ке практикувам да те читам почесто, Зошто смеењето е здравје.

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32

izgubija 2 tituli ti rekov.i aman veke mislis deka forumov e cel svet????ti kazav toa so pola forum ne go saka juve ama ic k*r ne me boli.glej go cel svet u bukvalna smisla na zborot.so e izgubeno od istorijata izvini???2 tituli mi se cini taka????

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: ХАХАХАХ ИНТЕР СЕ ЧИСТИ КАКО СОЛЗА. Веќе почна да ми стануваш смешен, За тоа ке практикувам да те читам почесто, Зошто смеењето е здравје.
Ти дур имаш болна фантазија еквивалентна на верувањата во Гринч, Дедо Мраз и Пепелашка, ја погледнувам во доказите кои излегоа за време на Калчополи . Едно е наречените местачи, друго осудените, колку пати треба да ти се повтори ?!

izgubija 2 tituli ti rekov.i aman veke mislis deka forumov e cel svet????ti kazav toa so pola forum ne go saka juve ama ic k*r ne me boli.glej go cel svet u bukvalna smisla na zborot.so e izgubeno od istorijata izvini???2 tituli mi se cini taka????
Еве ти го одговорот, т.е. само мал дел
гордоста на италија која ја чинеше италијанската федерација многу пари,изгубен углед и пропаднати договори!
веќе никој неможе да ви го обели лицето и сите ве знаат како крадци едино што успеал јувентус да направи е да го врати италијанскиот фудбал на ниво на македонскиот
!

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32

ne e smesen.sreken e.odamna ne pocuvstvuvale nekolku godini da se na vrvot.imav drugari u klas koi kako picki se kriea sekoj ponedelnik zaso od vikend u vikend razlikata megu juve i inter bese se pogolema.sea se presrekni so 2-3 godini se prvi.toa e.kao cigance na cresa:smir::smir::smir:

M

Mario Gómez

Гостин
Вој став е целокупен колку ида го сакам Интер, незнам зошто осеќам дека секоја екипа е на некој начин корумпирана.Оние стадиони ко арени за гладиатори се, никој да направи или да реновира стадион како во Германија.
Може ќе сфатите ко провокација ама од тоа што се случи го замрзив Италианскиот фудбал освен кога играат во европа.Незнам што им треба на квалитетни екипи со огромен буџет да местат натпревари

То ти е Италијанска крв!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ти дур имаш болна фантазија еквивалента на верувањата во Гринч, Дедо Мраз и Пепелашка, ја погледнувам во доказите кои излегоа за време на Калчополи . Едно е наречените местачи, друго осудените, колку пати треба да ти се повтори ?!
Колку сакаш повтори му не помага. Засега местењето на Интер е во доменот на бујната фантазија, малку поттикната од медиумите на двата ривалски клуба. Од доказ нема ни Д.

ne e smesen.sreken e.odamna ne pocuvstvuvale nekolku godini da se na vrvot.imav drugari u klas koi kako picki se kriea sekoj ponedelnik zaso od vikend u vikend razlikata megu juve i inter bese se pogolema.sea se presrekni so 2-3 godini se prvi.toa e.kao cigance na cresa:smir::smir::smir:
Така си оди тоа, некогаш добиваш, некогаш губиш. Ова се години на Интер, се разбира и тоа нема вечно да трае. Но трпението и вложувањата на Морати после долго време се исплатеа и имаме право да бидеме среќни. Знам дека повеќето навивачи на Јуве во себе се чувствуваат обесправени или оштетени, но ние како навивачи на Интер многу подолго го чувствувавме истотот, и се покажа дека сме биле во право.

Како и да е, објективно во моментов Јувентус нема тим за титула а јас се надевам дека догодина ќе бидат и Јувентус и Милан посилни а првенството понеизвесно.

Вој став е целокупен колку ида го сакам Интер, незнам зошто осеќам дека секоја екипа е на некој начин корумпирана.Оние стадиони ко арени за гладиатори се, никој да направи или да реновира стадион како во Германија.
Тоа ти е точно, стадионите им заостануваат но тоа не е ништо страшно, во Германија и Англија едно време беа полоши. Многу екипи во Италија делат стадиони и тоа не дава многу можности за вложување. Се спомнуваше нов стадион на Интер едно време но не знам до каде е работата. Како и да е, атмосферата што знаат да ја направат Италијаните на дерби меч е невидена. Никогаш нема да видиш кореографија како на Интер-Милан на меч од англиско првенство. Тоа само во Сериа А и Примера.

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Колку сакаш повтори му не помага. Засега местењето на Интер е во доменот на бујната фантазија, малку поттикната од медиумите на двата ривалски клуба. Од доказ нема ни Д.

Така си оди тоа, некогаш добиваш, некогаш губиш. Ова се години на Интер, се разбира и тоа нема вечно да трае. Но трпението и вложувањата на Морати после долго време се исплатеа и имаме право да бидеме среќни. Знам дека повеќето навивачи на Јуве во себе се чувствуваат обесправени или оштетени, но ние како навивачи на Интер многу подолго го чувствувавме истотот, и се покажа дека сме биле во право.

Како и да е, објективно во моментов Јувентус нема тим за титула а јас се надевам дека догодина ќе бидат и Јувентус и Милан посилни а првенството понеизвесно.
da nemase ke bese negde7-8 mesto.vaka se 2.i liga na sampioni gazat.taka da faktot ne ti e bas cvrst

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom