Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
Да али сепак останува 27 наспорти вашите 16.
И ? Интер е актуелен првак на Италија, моментално со + 11 пред Милан и +9 пред Јуве, а Јуве ? Тим кој моментално се вади од гомната во кој ги збрца Моџи од кои трпеше и трпи цело Калчо .

п.с. Јас реков, симнував капа на Јуве пред Калчополи, по истото, никогаш, друг е синонимот сега, друг беше тогаш за овој тим, освен нормално, за неговите фанови .

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
И ? Интер е актуелен првак на Италија, моментално со + 11 пред Милан и +9 пред Јуве, а Јуве ? Тим кој моментално се вади од гомната во кој ги збрца Моџи од кои трпеше и трпи цело Калчо .

realno ako nie dr godina vodime na tabela vie ke pocenete da serete koj e sampion aktuelen.taka i nie:dodeka ne stignete u tituli ke ve rebrame posteno,pa sakate nervirajte se sakajte ne.toa e.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
realno ako nie dr godina vodime na tabela vie ke pocenete da serete koj e sampion aktuelen.taka i nie:dodeka ne stignete u tituli ke ve rebrame posteno,pa sakate nervirajte se sakajte ne.toa e.
Кое ребрање бе ? Сомнежот е фрлен, читај погоре, до пред Калчопочи сите им симнуваа капа, сега остана синонимот наречен Мафија, ти колку сакаш негирај го тоа, нормално, нивни фан си, остатокот од фудбалскиот свет друго мислење има и за Јуве и воошто за Калчото по тој скандал, скандал чија главна улога припаѓаше на Јувентус . :smir:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68

п.с. Јас реков, симнував капа на Јуве пред Калчополи, по истото, никогаш, друг е синонимот сега, друг беше тогаш за овој тим, освен нормално, за неговите фанови .
Не го оспорувам фактот дека сте лидери сезонава, но ви требаат уште 11 вакви сезони едноподруга за да не поминете. Да броиш само до 11 е тешко а камоли 11 титули по ред да освоиш такашто седете мирни мали сте сеуште :helou:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
За судењето убаво си направивме муабет пред некој ден, и тоа можат да го потврдат и фанови на други првенства: судењето е секаде лошо. Има и посебна тема за тоа.

Она што е лошо кај фановите на калчото што се фаќаат за секоја судиска одлука и го тупат со недели на форумов. Кој е малку објективен ќе види дека годинава сите имаа одлук и во своја корист и на своја штета. Фудбалот живеел и ќе живее со грешките, тие се составен дел од него, и како такви треба да ги прифаќаме.

Лошо е кога има тенденција, тоа сум го повторил којзнае колку пати. Лошо е ако се суди во корист на еден тим и на штета на другите и ако тоа се случува во серија, тогаш можно е да се работи за повеќе од судиски грешки, за намера, лажирање итн...

Оваа судиска организација под водство на Колина (кој не го сакакв како судија но несомнено е принципиелен и авторитетен лик), не верувам дека е контролирана од надвор. Единствена мана е неискуството на судиите, но и со тоа, тие не се ништо полоши од нивните колеги во Англиското и Шпанското првенство.

Зборот ми е, треба да се дискутира и за судиски грешки затоа што се тие составен дел од играта. Но мора да олабавиме малку, да сватиме дека повеќе треба да дискутираме за фудбал, а не 90% од постовите да ги дискутираме судиите. Дечките од Примера на форумов можат да ни бидат пример за тоа.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.343
Поени од реакции
2.236
Од навивачите на Јуве:

Ај кажете нели е реално тоа што пишат, цел Јуве игре во Италјанската репрезентација а во Интер каде се? нема италјанец и ова италјанска екипа е ? Да бидеме искрени само 1-2 ако има и тие дали се првотимци, тоа е глупо од страна екипата игра во Италија нема еден Италјанец.

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Кое ребрање бе ? Сомнежот е фрлен, читај погоре, до пред Калчопочи сите им симнуваа капа, сега остана синонимот наречен Мафија, ти колку сакаш негирај го тоа, нормално, нивни фан си, остатокот од фудбалскиот свет друго мислење има и за Јуве и воошто за Калчото по тој скандал, скандал чија главна улога припаѓаше на Јувентус . :smir:
abe vidov ostatokot kolku dr mislenje ima.toa so pola clenovi na forumov ne go sakaat juve ne e ama bas nikakov podatok deka juventus e najomrazen tim.zaso sepak pak ima najveke navivaci u italija ako ne procita pred nekoj mesec na forumov.btw "mafijata" kao so ja narece ne e veke na celo na juve taka da.......i da morati e cveke za mirisanje.samo znaes so:nekad po nekolku godini ke izleze na videlina deka i inter mestele slusaj mi go zborot i togas drug muabet ke praime.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Од навивачите на Јуве:

Ај кажете нели е реално тоа што пишат, цел Јуве игре во Италјанската репрезентација а во Интер каде се? нема италјанец и ова италјанска екипа е ? Да бидеме искрени само 1-2 ако има и тие дали се првотимци, тоа е глупо од страна екипата игра во Италија нема еден Италјанец.
Напишав и во вашиот фан клуб:

Научи што значи зборот, Internazionale, прочитај зошто и како е формиран клубот и нема да правите вакви лапсузи.

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32

Научи што значи зборот, Internazionale, прочитај зошто и како е формиран клубот и нема да правите вакви лапсузи.
dobro i ti ne prai lapsuzi veke vazi???u Juve treba da igraat starci samo????ili samo studenti kako koga bil osnovan???molim te ne si interesen so toa "nauci so znaci internazionale".i na makedonski e slicen zborot ako ne si primetil.:smir::smir::smir:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
Не го оспорувам фактот дека сте лидери сезонава, но ви требаат уште 11 вакви сезони едноподруга за да не поминете. Да броиш само до 11 е тешко а камоли 11 титули по ред да освоиш такашто седете мирни мали сте сеуште :helou:
Да поминеме осудени мафијаши ? Не вреди во иста реченица да ги ставаме, башка, денес ти гледаш како твојот тим излага од септичка јама, резил, фудбалско ДНО, ја гледам како Интер земаат замав за нова титула, тоа е реалноста во која живееме.

abe vidov ostatokot kolku dr mislenje ima.toa so pola clenovi na forumov ne go sakaat juve ne e ama bas nikakov podatok deka juventus e najomrazen tim.zaso sepak pak ima najveke navivaci u italija ako ne procita pred nekoj mesec na forumov.btw "mafijata" kao so ja narece ne e veke na celo na juve taka da.......i da morati e cveke za mirisanje.samo znaes so:nekad po nekolku godini ke izleze na videlina deka i inter mestele slusaj mi go zborot i togas drug muabet ke praime.
Зборам за остатокот на целиот фудбалски свет во глобала, по форуми, портали и слично, не стриктно овде, на Кајгана иако мислењата се поклопуваат . Јувентус секогаш биле мета на обвинувања дека мести, дека лажира но никогаш истото не беше докажано се до Калчополи, кога излегоа многу работи на виделина ( читај, мафијашките игри на Моџи ) . Се фрли сомнеж и кило гомна на таа екипа, црна дамка која од многу нешта зависи дали ке избледе . . . ако избледе . Реков, Јуве го изгуби целиот респект што го имаше, колку и да го негираш тоа .

А за Морати т.е. Интер, запамти, Интер се наречените местачи во моментов . . . . . Јуве осудените .

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68

Нема врска ова како се вика клубот, тогаш штом е Интернационале нека зимаат играчи од странство само, глупо ти е ова, на пример Милано од Куманово само со играчи од градот Милано ли да се снабдува?!?!

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Да поминеме осудени мафијаши ? Не вреди во иста реченица да ги ставаме, башка, денес ти гледаш како твојот тим излага од септичка јама, резил, фудбалско ДНО, ја гледам како Интер земаат замав за нова титула, тоа е реалноста во која живееме.
od koe dno iskaca izvini????izleze lani od dnoto.vrakanje u serie a i osvojuvanje na 2 mesto.a inter cel zivot iskaca od dno so ne mzoat da stignat poise od 1/2 finale u liga na sampioni.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Нема врска ова како се вика клубот, тогаш штом е Интернационале нека зимаат играчи од странство само, глупо ти е ова, на пример Милано од Куманово само со играчи од градот Милано ли да се снабдува?!?!
Затоа ви викам читнете малку фудбалска историја и нема да правите грешки.

dobro i ti ne prai lapsuzi veke vazi???u Juve treba da igraat starci samo????ili samo studenti kako koga bil osnovan???molim te ne si interesen so toa "nauci so znaci internazionale".i na makedonski e slicen zborot ako ne si primetil.:smir::smir::smir:
Па знам дека е на Македонски разбирлив затоа се чудам што е работава, не знаете да читате или...? И не ти пишав за да бидам интересен туку зошто ме мрзи да тпишувам на широко.

Колку можам да скратам: Интер е формиран со одцепување од Милан затоа што овој клуб не сакал странци во тимот. Интер е прв тим кој е формиран за странците да можат непречено да играат, прв тим кој не ги делел луѓето на вакви и онакви туку сите ги сметал за исти. И затоа го носи името Internazionale. Ако видиш во каков свет живееме денес, ќе сватиш дека Internazionale бил 80-90 години пред другите, не во фудбалски туку во цивилизациски поглед.

Затоа не тресете зелени дека Интер немал Италијани, Интер е клуб на сите, погледни ја прославата од 100 годишнината и знамето на Македонија точно на центарот на игралиштето... и можеби ќе сватиш.

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Па знам дека е на Македонски разбирлив затоа се чудам што е работава, не знаете да читате или...? И не ти пишав за да бидам интересен туку зошто ме мрзи да тпишувам на широко.

Колку можам да скратам: Интер е формиран со одцепување од Милан затоа што овој клуб не сакал странци во тимот. Интер е прв тим кој е формиран за странците да можат непречено да играат, прв тим кој не ги делел луѓето на вакви и онакви туку сите ги сметал за исти. И затоа го носи името Internazionale. Ако видиш во каков свет живееме денес, ќе сватиш дека Internazionale бил 80-90 години пред другите, не во фудбалски туку во цивилизациски поглед.

Затоа не тресете зелени дека Интер немал Италијани, Интер е клуб на сите, погледни ја прославата од 100 годишнината и знамето на Македонија точно на центарот на игралиштето... и можеби ќе сватиш.
ja nikad ne rekov neso protiv strancite.nekojd rug rece.i ne se krivi klubovite samite federacii se krivi.na pr. u spanija moze samo 3 igraci nadvor od EU na eden natprevar da se prijaveni.ja neam niso protiv strancite.so sea ako se stranci da ne igraat fudba???se e do federaciite.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
od koe dno iskaca izvini????izleze lani od dnoto.vrakanje u serie a i osvojuvanje na 2 mesto.a inter cel zivot iskaca od dno so ne mzoat da stignat poise od 1/2 finale u liga na sampioni.
Како бе од кое дно излага, ти дали знаеш воопшто за што беше обвинет Јуве за време на Калчополи ? Клуб со такво реноме да игра таква игра надвор од терените, ни зборот ДНО не е соодветен за споредба .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom