Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
не се прајте ко солза грчева патриоти по потреба со син му во бугарија а тука најголеми патриоти .треба дас е има коректни соседски односи .едно прајте друго се прикажвате ,зимате бугарски пасоши учите на факултети таму чак и јанушев со бугарски бизниси ., пола вмро потиче од бугарашки фамилии. ја би ги пратил сите вмровци во бугарија назад да не сметат тука итака се зијан.

jas tebe bi pratil tamu i onaka u supak si im napikan...

ako bugarite se glupi i nudat pasosi na koj stignat toa e niven problem. u denesno vreme poveketo luge imaat dupli drzavjanstva. bugarite moze sto sakaat da vikaat edini merodavnen izvor za koj zivee u nekoja drzava e popis.

Да прашам тие што беа во шарена се иселија ли? Оти ги гледам пола ќутат на тоа што се случува, а пола врискаат и ќе се селеле во странство.
Јас пак останувам за да си ја бранам татковината од комуњари, албанци, бугари, срби, грци. Не сме исти.
А сад адио! И не се враќајте.
Тие што беа во шарена беа сите до еден комуњари, од најмало до најстаро, јас познавам лично неколкумина што ги гласаа сдс неколку пати, излегоа на референдунот, за сега да се иселат надвор од Македонија и никому ништо а придоносеа многу за ваква да ни биде државата. Таквите треба да завршат као нацистички генерали после ВСВ што биле наоѓани од Евреите низ светот.

Тие што беа во шарена беа сите до еден комуњари, од најмало до најстаро, јас познавам лично неколкумина што ги гласаа сдс неколку пати, излегоа на референдунот, за сега да се иселат надвор од Македонија и никому ништо а придоносеа многу за ваква да ни биде државата. Таквите треба да завршат као нацистички генерали после ВСВ што биле наоѓани од Евреите низ светот.
Сите знаеме такви шупаци, ги гласаа сдс, искочија на референдумот со објаснување името нема да ве рани, не можеле од пеј пал да подигаат пари, сакале низ европа кафенце да пијат и слично, за после година две да си заминат од тука со се фамилии, и да не остават ние што бевме небањати глупи вмровци да го јадеме стапот ради нив.

Toа беше поентата на змија у неговиот пост.
Аха, добро тогаш не сум разбрал убаво.
Но интересно околу грбот е што дпне го изгласаа црвениот лав на жолта позадина и прифатен беше од дуи.
Би требало убаво да се размисли околу ова оти јас освен во македонското востание во кресна и во едно сеќавање на петар чаулев нигде не сум го сретнал лавот во тие бои.
Ќе го најдам текстот од Чаулев и ќе го постирам.
Но мислам дека треба да биде златен лав на црвена позадина со круна.

Петар Чаулев за време на охридско дебарското востание и што му кажувале селаните.
Кога минавме крај селото Враништа, кое беше христијанско, кон нас се приклучија многумина од месното население. Луѓето почнаа да ме прашуваат што сме ја развеале таа црна кокошка, мислејќи на албанскиот орел и нели е подобро наместо неа да го развееме црвениот лав?

Е сега дали селаните мислеле лав на црвена позадина оти по текстот се зборува за црвен лав.

Последно уредено:
па неможи секој да го примат воена академи во јна југославаи имасе критериум сигорно имал висок ај ,вас вие чудно дека е шкиптар

ЈНА навистина имаше високи критериуми за впишување во воените академии, се‘ додека имаше интерес за нив од самото население. Кога интересот за военото образование падна, паднаа и критериумите, така да пред крајот на постоењето на СФРЈ, критериум беше и „добар„ успех од „средно„, како предуслов за впишување на воена академија.

Освен што брат му на зоти Таљатими не‘ „извести„ дека бил гениј по својот IQ (измерен од никого!), до сега никој во Светов не се сети дека постои и втор Ајштајн....замисли, роден „таму некаде„....:icon_lol:...а уште е помалку познат некој негов научен домет, соодветно рецензиран и награден!

Три лица ја дувнале во странство.

Сите знаеме такви шупаци, ги гласаа сдс, искочија на референдумот со објаснување името нема да ве рани, не можеле од пеј пал да подигаат пари, сакале низ европа кафенце да пијат и слично, за после година две да си заминат од тука со се фамилии, и да не остават ние што бевме небањати глупи вмровци да го јадеме стапот ради нив.
Истите такви лиглиња се такви насекаде ама коа ќе мрднат надвор и ќе запознаат други нации и ќе видат дека нема никој друг како нив кој си ја мрази сопствената држава, се почитува со својот сонародник онака баш братски, почнуваат и они да сфаќаат дека животот не е само "frizderot da mi bide poln" па вадат кутлеши, учат патриотски песни на 30 години да пејат, во стилот на Пикисипи, до вчера комунисти, денес слават празник верски.

Џафери конститутивната седница си ја отвори на странски јазик, фино.
Овие од сдс и дпне си седат со слушалки во своја држава, малку е.
Македонска народна, ако му дадеш на некој прст, чувај си ја раката.

Средба на техничкиот министер за внатрешни работи Тошковски со грчката амбасадорка Филипиду
за потсетување,веднаш по осамостојувањето ЕДНОСТРАНО им ги укинавме Визите на Грција, а ЉуБчо 2000 им дозволи на грците да доваѓаат кај нас со лични карти... е сега ќе ги молиме да се продолжи клаузулата од Преспански а кој всушност и не е имплементиран кај нив..
Грчките гранични службеници ни УДРИЈА во наши пасоши печати, сега може треба да се ЖИГОСУВА оваа стока со ЖИГ NM во чело, како каубојците што ги жигосуваа говедата на дивиот запад...
Во нормална држава за ова глупост НА КЛОЦИ паѓа не само министерот на полиција туку и влада...
Па до лани да си сакал да ОБНОВИШ важечки пасош со нов законски не мажело, едино да го уништиш а да пишеш во формуларот ИЗГУБЕН - УКРАДЕН
Благодарение на џепарошот што ми украде новчаник извадив лани ЛК и Возачка

а ФИЛИПИДУ ќе пренесе во Атина, РЕШЕНИЕ може лесно да има, ама ако осетат дека се НАМАЛУВА резервација на апартманите
младите не знаат како со Децении не ЕБАВАА со ВИЗИ, па БЛОКАДИ, па ГРУПНИ визи, па на ЛИВЧЕ итн...

Последно уредено:
1706629755811.png

ekako nema visok iq .na nepsimenite makedonci so neznat albanski plus kje mu preveduva

1706629896535.png

Kako velat, kjor karti ne igra, opulisi gi ocite oti ke ti gi opulat, taka da se si e taman, ne gledam pricini za drami i zalopojki. Kazano vi bese, toa sto nekoj imal najdobri nameri ( aj da ne velam politicki nepismeni ili vekje ako mora da vi se crta, glupi i tupi ko kur ) ne menuva nisto.

Back
На врв Bottom