Машки фризури

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Има слична тема, ама на неа дечкото прашува конкретно за него. Ова е погенерална тема.

Што фриз имате и што би сакале да имате? Што ви се допаѓа, што е модерно, популарно итн....
Со слики!

Баш зедов да чепкам по интернетов да видам некоја идеја за фриз, и најдов дека ова што моментално го имам се вика Faux Hawk. Тоа значи варијација на Mohawk со таа разлика што mohawk е бричена од страните или ептен кратка, оваа не е.
Пример, Бекам.
Bekam.jpg celebrity-hairstyles-david-beckham-mohawk-hairstyl-lrg.png images.jpg
Вака ми е шишана (како првата слика), малку пократка, само што ја кревам горе и од позади.

Се мести со восок и е релативно лесна за одржавање. Ми одговара зошто имам релативно високо чело и залистоци (благодарност до татко ми за генетското наследство).

Attachments

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Аман бе, бетер од девојчињата сте! Сто теми отворивте за машки фризури! :tapp:

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Има слична тема, ама на неа дечкото прашува конкретно за него. Ова е погенерална тема.

Што фриз имате и што би сакале да имате? Што ви се допаѓа, што е модерно, популарно итн....
Со слики!

Баш зедов да чепкам по интернетов да видам некоја идеја за фриз, и најдов дека ова што моментално го имам се вика Faux Hawk. Тоа значи варијација на Mohawk со таа разлика што mohawk е бричена од страните или ептен кратка, оваа не е.
Пример, Бекам.
Прегледај го приврзокот 63313 Прегледај го приврзокот 63314Прегледај го приврзокот 63315
Вака ми е шишана (како првата слика), малку пократка, само што ја кревам горе и од позади.

Се мести со восок и е релативно лесна за одржавање. Ми одговара зошто имам релативно високо чело и залистоци (благодарност до татко ми за генетското наследство).
zastaren friz ti e to :D gledas i samiot Beckham go smena..

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Оваа од бекам, ептен ми е глупска оти ко петел е.

Инаку овие мислам дека се модерни.

бај д веј, дозволено е женски да реплицираат на темава?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
zastaren friz ti e to :D gledas i samiot Beckham go smena..
Знам дека е стар, затоа глеам да сменам и теми отворам, ме разбираш?
Оваа од бекам, ептен ми е глупска оти ко петел е.
бај д веј, дозволено е женски да реплицираат на темава?
Не само што е дозволено туку е и пожелно.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Фризура на машко, кој уште би се замарал со тоа? Јас секогаш се шишам со машинка кец или двојка, затоа што не се мрси, не ми е топло, не трошам пари на лакови гелови и слично, не трошам време на сабајле да правам фризура 10 минути(се кренала е се кренала па паднала). Не трпам препарати по косата!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.304
Поени од реакции
113.375
Фризура на машко, кој уште би се замарал со тоа? Јас секогаш се шишам со машинка кец или двојка, затоа што не се мрси, не ми е топло, не трошам пари на лакови гелови и слично, не трошам време на сабајле да правам фризура 10 минути(се кренала е се кренала па паднала). Не трпам препарати по косата!
Пократко кажано таа фризура се вика “пери-носи“. :D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Секој месец-месец и пол со машинка двојче или тројче и не се замарам многу многу :)

Член од
16 март 2013
Мислења
78
Поени од реакции
95
јас мислам оваа е најдобра од страните иде со 2-ка а горе и позади со 4-ка најбоље (y)

em.png

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Абе некоја страна да препорачате на интернет знам порано имаше ама не ми текнува како се викаше, имаше опција на ваша слика да си менувате фризури, да може да видите која ќе ви стои најдобро.
Иначе веќе 2 години последи војнички стил кратко, странично нула со горе 2ка, или странично кец со горе 3ка.

Kajgana Shop

На врв Bottom