Кое јадење од македонската кујна ви е омилено?

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Јас да ти кажам и првпат слушам за вакво јадење. А не сум ни пробал какво е. Не мора да значи ако и кај нив го има и дека ни го земале. Грав и во Америка се прави, и не значи дека е нивен гравот. :D Иначе колку пари се движи вакво нешто во Прилеп?
Во ресторан го имам ко помал јадено не се сеќавам колку беше, почесто дома го јадам татко ми му го знае добро рецептот:)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Тавчер гравче со колбаси :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас да ти кажам и првпат слушам за вакво јадење. А не сум ни пробал какво е. Не мора да значи ако и кај нив го има и дека ни го земале. Грав и во Америка се прави, и не значи дека е нивен гравот. :D Иначе колку пари се движи вакво нешто во Прилеп?
300 денари е во ресторан една порција мислам, ама далеку од тоа дека ќе биди прав ширден како што се прави по дома.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
300 денари е во ресторан една порција мислам, ама далеку од тоа дека ќе биди прав ширден како што се прави по дома.
Епа добро, и ајварот не е ист кога ќе го направиш дома и кога ќе го купиш од маркетите. :D

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Колку само има омилени!Тууу,најубаа кујна иаме у цел свет..

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
3.Селско Месо
2.Месените работи,особено зелник со спанаќ и урда <3
1.КАЧАМАК :vozbud: а и плус утре е недела,стандард мој доручек за тој ден :cuc:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Сарма, мусака, ајвар, макало, полнети пиперки, чкембе чорба, гравче тавче, грав со пастрма, ѓомлезе, пастрмајлија, скарата што се прави во некои македонски градови, ориз со месо приготвен во тава, повеќе видови манџи, кори (јуфки/губи), разно-разни специјалитети со риба (крап, пастрмка, сом), со телешко, пилешко или свинско месо, саламурени печурки, свежи печурки (вргањ, лисичарка или буковка, помалку шампињони).

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
1.Тава со печурки или познато уште и под името селско месо (по тетовски Ала Теќе)
2.Сите видови на тестенини (кифли,комад,бурек,мекици,крофни...)
3.Тулумба, татлија, назлифатма

Во главном тоа ако морам да изберам иако морам да признаам дека имаме најубава кујна, нема лошо македонско јадење, се е од вкусно по вкусно :)

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
За месено душа давам... Кифлички, баница, абе се од тесто :)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Селско месо ми е број еден не само од македонската кујна него општо од сите јадења :D а друго од мк кујна пастрмајлија особено штипска ии ајвар :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Селско месо ми е број еден не само од македонската кујна него општо од сите јадења :D а друго од мк кујна пастрмајлија особено штипска ии ајвар :)
TOП(y)
уште би додал и дроб сарма

Kajgana Shop

На врв Bottom