Зошто жениве мразат да им попуштаме?

• Креатор на темата Креатор на темата JohnWayne
  • Време на започнување Време на започнување
Orion2 напиша:
Во однос на попуштање, незнам како да го разберам прашањето дали како немање став или?? Но според мене демократија би најдобра работа, т.е. нема потреба од некој постојано да дава мислења и ставови... се става прашање на маса и се решава... не ми е јасно во каква смисла ви е ова со попуштањето....

Попуштањето, односно непопуларната тактика на играње со машките живци, кај нормално женско чељаде завршува во моментот кога партнерот е веќе одбран. Целата идеја околу "стрелите" кои ги фрламе кон машките, не е работа на "кој_е_поголем_инает", туку тестирање колкави спартански гени носи момчакот.

Потоа доаѓа демократијата во кралството, каде ќе постои крал и кралица. Со тоа што треба да се знае дека кралот секогаш седи на повисокиот стол. :)

pearl напиша:
Попуштањето, односно непопуларната тактика на играње со машките живци, кај нормално женско чељаде завршува во моментот кога партнерот е веќе одбран. Целата идеја околу "стрелите" кои ги фрламе кон машките, не е работа на "кој_е_поголем_инает", туку тестирање колкави спартански гени носи момчакот.

Потоа доаѓа демократијата во кралството, каде ќе постои крал и кралица. Со тоа што треба да се знае дека кралот секогаш седи на повисокиот стол. :)
Па требало да дефинирате прашањето подобро.... дека се однесува за попуштање пред да сте во врска или нешто слично , да се појасни малку...

Ljupco напиша:
..i chovekot e zivotno po definicija...i toa najizdrzlivo i najsvirepo od site...samo sto razlikata e sto ima mozok razvien za razlika kaj drugite zivotinji...:pos2:

by the way, dali ste znaele deka kaj zenite mozokot pomalce tezi-poslabo e razvien???---chista anatomija...:pos2: :pos2: :pos2:

Така си е, животински инстинкти ни се во база:)
Ајде попушти ни сега:)

pearl напиша:
Попуштањето, односно непопуларната тактика на играње со машките живци, кај нормално женско чељаде завршува во моментот кога партнерот е веќе одбран.

Не, не ја прекинувајте играта ни во врска, зашто би? Само да не се нарекува инаетење и попуштање, не е баш така. Тоа е само игра на ..заведување.

...ebave belja plachkarska...ako brishete postoi,barem site izbrishete gi i chitajte si se sami...taka nema da imate konkurencija nikakva i stalno ke bidete u pravo...toa.

Ljupco напиша:
...ebave belja plachkarska...ako brishete postoi,barem site izbrishete gi i chitajte si se sami...taka nema da imate konkurencija nikakva i stalno ke bidete u pravo...toa.

:pos::pos::pos:
Љупчо бе машко, ти ептен сериозно си го сватил топиков бе :)
Жените може не сакаат да им попушташ, ама ти ова го отера во инаетење, а тоа баш ич не го сакаат :smir:

Ljupco напиша:

Момак, кога некој ќе ја отвори темата, ја отвара со цел да прочита нешто. Но никој не сака да чита твои мислења ако воопшто може да се каже дека тоа е мислење.

Ако мислиш дека (те цитирам тебе) мухахахаха, ахахахаха, хохохо, хихихихи се мислења, тогаш дефинитивно светот е крив и само ти си во право.

ej ne znaev deka tolku mnogu ke ima odgovori na temava ama ja nemav videno od koga ja otvoriv... edinstvena rabota so ne ja razbirate i so e pricinata za toa so popustame e to so sovrsena zena za sekoj maz e taa so "ke mu daj i nema da go gnjavi"... i zaradi to so mrazime da bidime maltretirani so sekoja glupava sitnica - popustame... Jas ustvari ne znaev deka ova e tolkav problem pred da go procitam vo temata 10 raboti so gi mrazam kaj tebe i zabelezaf deka skoro sekoja pisuva "Mrazam koga mi popustas".... MISLEV DEKA OVA E VO RED:)))

Добив некаква кнстатација од некои,дека сите жени мразат да им се попушта...а ова ме тера да помислам дека на послабиот треба секогаш да им се попушти,а кога и ќе ја добијат битката ќе се осетат поносни на победата не знаеќи дека не ја заслужиле.Се разбира со тек на време ќе сфатат...

i jas sfativ deka na zenite ne treba da im se popusta ama e kasno veke.Kolku poveke im popustas tolku poveke si poslab vo nejzinite oci...ja taka popustav deka sakav se da ugodam no sum se zaebal jako.pozz

JASMIN напиша:
Не, не ја прекинувајте играта ни во врска, зашто би? Само да не се нарекува инаетење и попуштање, не е баш така. Тоа е само игра на ..заведување.
Имено . Но, наместо да се инаетиш и да си играш со неговите живци, почуваш да си играш со неговиот 'рбетен мозок и тоа на обата краја. Му ја разбиструваш главата за некои работи, а во исто време и го скокоткаш под јајца. :wink:
Да не ме разбере некој погрешно. Тоа не е игра на "кој_кого_ќе_заебе", туку како што кажа Јасмин, игра на заведување. :sirena:

Вака сега. Темата е малку широка, ќе се обидам да кажам како јас гледам на тоа, па ќе видиме накај ќе тргнеме. Постои ризик да ме етикетираат како Фортуна2 во пишување на долги постови, ама тоа му е, ако ништо друго, барем Фортуната ќе ми даде репутација, хехехе. :smir:

Зошто жените мразат кога им попуштате?
Жената во мажот гледа водач, некој кој знае што прави и кај оди, некој што знае да процени и има решителност да пресече и одлучи. Сега Никола ќе каже дека тоа е бидејќи жените не знаат што сакаат, а јас не би се согласила. Проблемот кај жените е што сакаат од се' по малку и затоа им е тешко да се одлучат за едно. Се нечкаат, се предомислуваат, премногу анализираат и неодлучни се. За жал повеќето жени ја немаат ни особината на split-second decision за едноставни работи, а што станува кога се поголеми одлуки во прашање. Тргнете од еден најобичен шопинг. Ми се допаѓа блузата, ама ја има во пет различни бои, ги сакам сите пет, ама можам да си купам само две. Значи, знае што сака (блузата), но од се' по малку (сите пет бои) и тешко и' е да се одлучи само за едно (или две). И тука веќе почнува хаосот, поттикнат од стравот дека ќе погреши. Pay attention everybody!! Акцентот е ставен на стравот дека ќе погреши, а не на тоа дека не знае што сака. Во тие моменти и' треба некој да и' каже што е најдобро за неа. Не и' треба некој неодлучен исто како што е и таа самата. Примерот со блузата е смешен, ама го напишав само колку да можам да ви доловам што се случува во женската душа и за најобични работи.

Кога ова ќе се подигне на едно повисоко ниво, за посериозни одлуки, стравот од грешка кај неа е поголем. Ако тој што е до неа во такви ситуации покаже и најмала нерешителност, стравот уште повеќе се зголемува, таа почнува да паничи, да дига тензија, да мрчи, да "мудрува". Ако во таква ситуација, кога е таа крајно уплашена, го поставите актот на "носење одлука" во нејзини раце (што ќе рече и' попуштите), има да ве дигне на клоци бидејќи и вие сте неодлучни како неа, а таа очекува од вас решителност. Ете затоа мразат кога им попуштате, а не дека победата е послатка кога добро ќе се испотиш за да ја извојуваш.

Да продолжам...
Е сега, има жени што прават уште поголема грешка, а тоа е што мрчат и откога мажите ќе донесат одлука во име на двајцата. Тоа потекнува од нешто друго, ќе пробам да објаснам.

Како што некој веќе кажа погоре, жената во мажот бара добар татко за нејзиниот пород. Што значи тоа? Некој кој ќе може да се бори за семејството, ќе го заштитува и најважно, некој што знае во кој правец сите нив заедно ги води. Тој е водачот, тој одлучува и го има последниот збор. Но, за да го има последниот збор и за да жената ја положи пред него контролата за нејзиниот и животот на нејзините деца, таа треба пред се' да му верува. Таа се плаши од помислата дека тој ќе ги тресне во првата карпа на која што ќе налета. Но, ако му верува тогаш го прати во чекор за што и да тој одлучи. Знаете ли зошто понекогаш мажите се чувствуваат дека жените им ставаат сопки, откога тој решил да направи некој работа? Токму поради тоа што не му верува. Само молам да не мешаме поими на "процес на носење одлука" и "процес на реализација", пошто се две различни работи. Во првото се провлекува малку она што се спомна за доминацијата, ама за тоа подоцна.

Е сега, за да почне да му верува, претходно го тестира, го става во исушение, а може и само да го набљудува од страна. И за сето време фаќа забелешки и му го мери потенцијалот. И сето ова се одвива на едно потсвесно ниво кај повеќето. Понекогаш тактиката бара и терање инает, како што кажа Сусаро, се' со цел на....

Sussaro напиша:
Taka што они тестираат до кој степен е машкото способно да ги толерира. Доколку прагот на толеранција е голем подсвесно кај неа проработува инстинктот на некој недоминантен несигурен и неспособен за во иднина.
Тоа е тоа, вака у "кратки" црти. Знам, забегав малку, жена, шта чеш. Подоцна ќе пишам и за доминацијата, малку ќе излезе од темава, да не замарам, доста е и волку за сега.

Па не се сите девојки така строго настроени па да несакаат да им се попушти...толеранцијата секогаш се исплати!

Авторот на темата можеби требаше да посочи некаков пример за да има некаква дискусија...значи тој поставил тема од негови нејасни причини и некои тука одма со мувата на капата,како да се фатиле во „мрежата”и одма коментари од типот,зошто ние вака,ние така,ние ова,ние она...
Се знае кога треба да се попушта кога не треба,значи ако јас сум тврд и тврдоглав за да не попуштам,ќе бидам безобзирен и себичен во очите кај неа.Секако не значи дека ако толерирам ќе бидам потчинет кај неа...сепак најдобро е обостраното разбирање.

honey-boney напиша:
Mene licno najmnogu me privlekuvaat maskite sto se najnedostapni...A koga mi ugoduvaat,ne se poveke tolku interesni,znaes deka mozes vo sekoj moment da gi imas i ednostavno stanuvaat dosadni...A bi trebalo da bide obratno,ama ako zboruvame iskreno,taka e...:toe:
Ама ти си надвор од контекст,не треба да кажуваш какви мажи те привлекуваат...ти одиш на тоа дека ако некој те игнорира за тебе тој би бил привлечен.Меѓутоа тука за нешто друго се зборува.

Да ти појаснам со пример:ако ти со дечкото излезите на кафе,и тој одлучи да одите на место каде што тој би сакал,ама ти не се согласуваш со него...доаѓа до расправија!Во тој момент ти како ќе постапиш?,ќе се сложиш цврсто убедена дека не треба да ти се попушта? или пак ќе продолжиш со расправијата

Zasto ne sakaat da im se popusta ?

Oti placat za chotek potsvesno ete zatoa :wink:

Бисера и Сусаро, многу пошт, другите, back to the drawing board.

не смеете ни милиметар да попуштите. И цело време мора под тензија да ја држите. Иначе, кога тогаш ќе се заљуби јако у некој “кретен“ као мене

pa ne sakam nekoj da mi popusta bog da cuva jas mozam i taka da izlezam na kraj so toa sto go sakam ne mi treba SOZALUVANJE zatoa sto sum zensko.Inace Potato drugo e POMOS a drugo e POPUSTENJE,zar ne?

Pa, zenite sakaat da dokazat deka se ednakvi so mazite, zatoa nejkaat da im popustame. A ne znaat deka ako ne im popustame ke vidat kolku sme popametni i posilni od niv =))

E od vakvi maski kosa mi se kreva pa stvarno be kako mozete da zborite vakvi raboti?Mislam alooooo kako prvo i od maskite ima popametni i od zenskite isto ima popametni i ne treba da zborite vakvi gluposti.
A inace ja stvarno ne poznavam zenski koi sto nikogas ne popustaat?
Site popustaat nekogas i od zenska strana i od maska taka da...

iskreno normalno e da se popusta ja popustam i mene mi popustaat ama stvarno tie so mrazat da im se popusta e takvi ne poznavam zs ima razlika pomegu mrazat i se nerviraat...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom