Зошто вистинската љубов е кратка?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Vistinskata ljubov e obicno na pocetok na vrskata da kazeme.. Koa se e sovrseno.. I ljubovta i coekot begaat od problemite ponataka.. Jebiga :smir:

Вистинска љубов постои!Да!Таа не може да биде кратка бидејќи се бори да опстане-да трае,не се предава така лесно!Така и ќе ја препознаеш,кога те тера да се бориш,да ги прескокнеш сите пречки што ги создава животот,луѓето околу нас....
Многу ми се допадна ова-напишано од Дивајн
-Затоа и се нарекува вистинска ... бидејќи ги победува сите лаги и тешкотии ... ах, љубов ...
mysmilie_277.gif

вистинската љубов не е кратка, вистинската љубов е вечна...а во случајот со Ромео и Јулија и во самата книга кажува( ако ја имаш читано ) дека Јулија не е вистински заљубена во Ромео, туку едноставно дека и било послатко тоа што и било забрането, а и очигледно била инаетлива :D

ako traela kratko togash prashanje e dali bila vistinska i shto ti podrazbirash pod"vistinska".Zoshto cesto mislime deka taa e ona ljubov koja bila najkratka zoshto mozda bila najintenzivna i nemalo vreme za mnogu negativni ili ednostavno sekojdnevni(ponekogash i nezabavni) momenti.vo sekoj slucaj za mene vistinska ljubov e koga megju drugoto si doziveal najrazlicni situacii so partnerot i sepak ste ostanale zaedno,se poznavate vo site mozni izdanija od tipot mi ja znae dolnata obleka so cipka ama i pamucnite gakjicki:icon_lol: metaforava na kraj mi beshe top haha

Вистинската љубов долдо трае...не е точно дека кратко трае.Онаа на Ромео и Јулија била кратка поради нивната судбина,љубовта не умрела...тие умреле поради неа.И не е точно дека ако трае долго ќе се изгуби интензитетот и се тоа,туку напротив...ќе стане посилна љубовта.

i jas mislam deka vistinskata ljubov moze da trae mn dolgo,eve jas sum vo vrska celi 3 god,i ne bi promenila apsolutno nisto,zadovolna sum i srekna,tocno e deka ne e ista kako sto bila na pocetokot i sega ,ali seuste e vistinska i iskrena inaku ne bi traela 3 god.a ako se prekine nekoja vrska,ili zgasne necija ljubov togas mozebi i ne bila bas vistinska..:toe:

Ова е од еден филм и многу ми се допадна,ја напишав во ,,убави мисли,,но мислам дека и тука би било соодветно да се напиши,кога веќе зборуваме за љубов!

Љубовта е секогаш стрплива и љубезна...
Никогаш љубоморна...
Љубовта не е никогаш грев или намера.
Никогаш не е груба или себична,таа не се навредува...и не отфрла.
Љубовта не наоѓа задоволство во гревовите на другите лѓе,туку се воздига во вистината...
Секогаш е спремна да прости,да има доверба,да се надева и да издржи...се што ќе наиде...

zosto romeo i julija , a ne bi bile nekoja baba i nekoj dedo sto se po 85-6 godini i seuste gusnati vo krevet vo nekoj penzionerski dom gi cekaat decinjata od po 62-3-4 godini i po sto i prvi pat raskazuvaat za toa kako begale od doma i pod vrbite kraj vardar se sakale aaaaaaaaaaa

...Ние не смееме да заборавиме дека духовното доживување, пред се, е практично доживување на љубовта.
А,во љубовта не постојат правила.Ние можеме да се обидеме да ги примениме советите од прирачниците,да го контролираме нашето срце,да изградиме стратегија на однесување,но сето тоа нема да ни послужи за ништо.
бидејќи, срцето е тоа што решава,а вистинската љубов е чин на целосно дарување...
- Пауло Коелјо

Можеме само еднаш искрено и вистински да сакаме(ќе пробам метафорично да го објаснам)
Ние сме некој вид на мајстори кои правиме кристални вазни,тој процес е долготраен почнуваме од ништо почнуваме од обичен песок кој го преработуваме и од кој ја правиме таа вазна долго време ја усовршуваме целиот труд на неа го даваме но тогаш кога сме при крајот ќе се деси и мала грешка поради која вазната моше да се заниша и да падне да се скрши и ниедедн обид после тоа не би можел да ја направи истата.. сите наредни обиди ќе бидат само копшање во песокот тражејчи ја рудата ќе видиме нешто светка ќе помислиме на неа но сепак на крајот ќе испадне дека е тоа обичен графит.И се така трае до бескрај:smir:

ako e vistinska ljubov nemoze da trae kratko."kratka ljubov" toa e samo sviganje koe brzo pominuva i vednas posle nego naogas drug. pravata ljubov zavrsuva samo koga smrtta ke ve razdeli.

Кој рекол дека вистинската љубов е кратка?
Баш напротив вистинската љубов е нешто најискрено и најсвето што може човек да го почувствува. А тоа трае...

Вистинската љубов нема тажен крај..таа никогаш не завршува...

He spored mene trae kratko poradi toa sto taa ljubov znaci ne bila vistinska ili ne dosla na vreme zs ako bila vistinska ke traela vecno neli??/

Вистинската љубов е вечна.Времето е само измислена појава за да имаме некаква претстава за траењето.
Вистинска љубов е кога ќе станете насабајле и ќе ве видат без шминка,а притоа нема да фатат џаде.
Вистинска љубов е кога нешто ве боли,саканиот/саканата ќе ве гушне и ви каже дека ќе ви помине.
Вистинска љубов е кога не сте заедно и кога ќе помислите на саканото лице,пеперутки ви леткаат во стомакот......
Имам уште многу за пишување,ама многу ми е жешко во канцеларијава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom