Зошто Верата ја негира Логиката

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Одоговорот го добилнајверојатно пради тоа што кога излегол да се прошета почнал да мисли и на некои други работи и од тие други работи согледал некои зависности односно логичкио последици кои неможел да ги види кога се концејтрирал на некои многу потесно сврзани работи, тоа е нормално се случува секој ден кај тие што ја истражуваат природата и природните закони и системи.
Тоа се вика ЕУРЕКА момент односно момент на логичко поврзување на аналогни ситуации.
Па добро од искуство ќе ти кажам дека воопшто сум немал окупирано мисли на таа одредена тема и бум бум од нигде никаде решението е пред мене, и не мора да е колку значајно за било кој друг за мене е, затоа што се има работено на мој личен проблем :toe:.

ова звучеше ко да им порача на сите физичари кога ќе навлезат во тешки математички трансформации за изведување на некоја битна формула, едноставно да не прават грев со тоа трансформирање равенки базирано на логичко размислување и да остават господ да им ја покаже на сон крајната равенка.

Баци, па нели бе не сакаше де са занимаваш со моите постови, а?

Туку, кога ќе почнеш да раздвојуваш и разликуваш световно од духовно, ќе ти се разјасни самото...Духовноста не е во логиката ниту логиката е духовност. Математичарите и понатаму ќе се занимаваат со своите мили и драги равенки, но ниедна равенка нема да ме однесе во Рајот. Физичарите и пнатаму ќе „откриваат„ нови и нови честички, но ниедна нема де ме однее во рајот. Еволуцонистите и понатаму ќе „отркиваат„ алки кои недостасуват , но ниедна нема да докаже дека сме потекнале од амебите...

Палеонтолозите и генетичарите веќе се на добар пат да ја соборат еволуцијата, само некој тоа не им го дозволува...

Како може еден логичар да го објасни воскресението Христово, кога логиката ни вели дека мртвите веќе не се живи!?

Мораме да се запитаме која е логиката да имаме семоќен Господ Бог кој што создал расипани луѓе а потоа ги обвинува за сопствените грешки?

Како може еден логичар да го објасни воскресението Христово, кога логиката ни вели дека мртвите веќе не се живи!?
Фини, лепо......не се случило.....некој си фантазирал...:toe:

И тоа ти го нарекуваш ЛОГИЧЕН одговор? Дај, не заонадувај...

А логичен одговор, едноставно (нели?)-НЕМА!!! Христос воскресна за оние кои Го прифатија и кои во Него веруваат! Верата е доволна за да го објасни Христовото сокресение, а не логиката од отпаднатата човекова природа!

Мораме да се запитаме која е логиката да имаме семоќен Господ Бог кој што создал расипани луѓе а потоа ги обвинува за сопствените грешки?

Погрешен заклучок...

И тоа ти го нарекуваш ЛОГИЧЕН одговор? Дај, не заонадувај...

А логичен одговор, едноставно (нели?)-НЕМА!!! Христос воскресна за оние кои Го прифатија и кои во Него веруваат! Верата е доволна за да го објасни Христовото сокресение, а не логиката од отпаднатата човекова природа!

Погрешен заклучок...
МИКИ...да не случајно се срамиш што си човек?

Ц, ни случајно: се срамам само ако помислам дека пра-пра-пра-чукун дедо ми бил шимпанзо....

Ц, ни случајно: се срамам само ако помислам дека пра-пра-пра-чукун дедо ми бил шимпанзо....

Не се секирај и он бисе срамел од тебе да знае каков ке си испаднел

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak
Мислам дека ја поминуваш границата на толеранцијата во твоите постови..ако некој е верник, а ти не си...не значи дека си над него...смири се

Па добро од искуство ќе ти кажам дека воопшто сум немал окупирано мисли на таа одредена тема и бум бум од нигде никаде решението е пред мене, и не мора да е колку значајно за било кој друг за мене е, затоа што се има работено на мој личен проблем :toe:.

не от нигде...човекот МИСЛЕЛ индукција дедукција:smir:

Погрешно: моето потекло не е мајмунско па шимпанзото не би имало свесност дека ми е предок...

А дека е ДОКАЗНАТА ПОСТАПКА, логички поставена, образложена и со докази поткрепена, дека Он не воскресна?

А дека е ДОКАЗНАТА ПОСТАПКА, логички поставена, образложена и со докази поткрепена, дека Он не воскресна?

Не му е тоа заведено во Болничкиот картон.....не е заведено не се случило...:vozbud:

епа вака ке тргниме сеа со магаре и да завршиме на коњ:vozbud:

еве кој е доказот дека на некој бабата дедото не воскреснал.

QUESTION..why everytime i go in the street somebody wants to 15 times per day 3 monts on the first day on the groove....офф леле чекај бе...воа е текст од house траката шо ја слушам.

види мики како може некој кој бил телесен да воскресне....значи поверојатно е дека по распнувањето преживеал со хибернација...бидејки сите потекнуваме от животиње и он можел да хибернира:toe:

и после тоа се појавил....

F=M*Csquare

F=M*A

вечно

АМИН:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom