Зошто собранието не го изгласа предлог законот на ДОСТОИНСТВО?

• Креатор на темата Креатор на темата jutel
  • Време на започнување Време на започнување

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
Зошто кога на дрзавата и бесе потребна поддршка од народот ја побара и ја доби...но сега кога на истиот тој народ бара да им се обезбедат неколку права кои наводно чинеле "многу" скапо владата на Р.Македонија гласасе на тој предлог закон со:
20 гласови ЗА
10 гласови ПРОТИВ
39 гласови ВОЗДРЖАНИ
со каква душа и совест гласаа ПРОТИВ или ВОЗДРЖАНИ на таков закон за кој беа собрани повекје од 30.000 потписи ...
ЈАС МИСЛАМ ДЕКА ОВА БЕШЕ НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА...:uvo::uvo::uvo::uvo::uvo:

Зошто кога на дрзавата и бесе потребна поддршка од народот ја побара и ја доби...но сега кога на истиот тој народ бара да им се обезбедат неколку права кои наводно чинеле "многу" скапо владата на Р.Македонија гласасе на тој предлог закон со:
20 гласови ЗА
10 гласови ПРОТИВ
39 гласови ВОЗДРЖАНИ
со каква душа и совест гласаа ПРОТИВ или ВОЗДРЖАНИ на таков закон за кој беа собрани повекје од 30.000 потписи ...
ЈАС МИСЛАМ ДЕКА ОВА БЕШЕ НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА...:uvo::uvo::uvo::uvo::uvo:

Зошто треба да се прехранат 150 000 “алчни стомаци“ со 1.5 милјарда евра.....годишно.:toe:

Баш ова не го очекував да се случи... Луѓе гинеа за државата, а овие неќат да им ги произнаат правата... Срам да му е... Зарем СДСМ можеше вака да ги изигра...Сега се знае дека една е партија на македонија ВМРО-ДПМНЕ!! Срам да му е на сите комуњари што живеат, каде е сега патриотизмот?? Така ја сакаа Македонија?? За луѓето кое ја бранеа македонија, за која живот дадоа, да бидат воздржани да не им ги дадат правата?? Леле.. ЗА ДОСТОИНСТВО!!!

За кој закон поточно станува збор?
Станува збор за закон кој требасе на у4есниците во комфликтот во 2001 да им обезбеги барем некаква мизерна егзистенција... само толку и ништо повекје

Само незнам зашто треба да гласат такав закон?!
Да браниш државата си во таков момент е долг,па не игра за пари,привилегии или место во обштеството и слични такива.

Само незнам зашто треба да гласат такав закон?!
Да браниш државата си во таков момент е долг,па не игра за пари,привилегии или место во обштеството и слични такива.
A ти ако имаш над 18 години, или ако си постар(што не верувам) што не замина да ја браниш Македонија бе?? Да беше некој од твоја фамилија во тоа време, како ке ти беше сега тебе?? Знаеш кое се бореше за да останиме како Македонија?? Ти?? Јадење гомна како тебе, секаде има... Делата се заборавват нај веројатно... Ако немаат провилегии, ајде ти на семејствата врати му ги најмилите особи?? Можиш?? Аххх.. Е бати македонецот...Пуу

Станува збор за закон кој требасе на у4есниците во комфликтот во 2001 да им обезбеги барем некаква мизерна егзистенција... само толку и ништо повекје

Сите државјани на Република Македонија беа учесници во конфликтот од 2001ва доколку во тоа време живееа во Македонија.Законот треба да се модифицира и претрпи мали измени како што во една прилика му реков на Столе,ама тој не ме послуша тогаш(со надеж дека новата власт ќе прифати некои негови мегаломански барања)па да биде усвоен во собранието.Со законот треба да бидат опфатени единствено само инвалидите и непосредно блиските членови на загинатите во конфликтот,во спротивно ништо од законот.:toe:

еве дел од барањата што ги имаа изнесено пред собранието:
1.Да им се обезбеди стамбено сместување
2.Да имаат бесплатно здравство
3.Да добијат еднократна парична надомест
4.Сместување во Старечки домови
5.Довивање предвемена пензија
6.За времето поминато во униформата на А.Р.М да им се дуплира стажот
и некои сли4ни барања кои не претставуваат многу голем проблем..

Сите државјани на Република Македонија беа учесници во конфликтот од 2001ва доколку во тоа време живееа во Македонија.Законот треба да се модифицира и претрпи мали измени како што во една прилика му реков на Столе,ама тој не ме послуша тогаш(со надеж дека новата власт ќе прифати некои негови мегаломански барања)па да биде усвоен во собранието.Со законот треба да бидат опфатени единствено само инвалидите и непосредно блиските членови на загинатите во конфликтот,во спротивно ништо од законот.:toe:
Да за тоа си вцо право законот требасе да биде донесен за инвалидите што за жал останаа во тој конфликт и за блиските на загинатите...
но жалосно е што не го донесоа....:nesum:
како што знам јас немаше повеќе од 370 повредени и за загинати да не спомнувам :(:(:(:(:(:( па зарем толкѕ ке биди голем износот за да се исполнат овие барања ??

Да за тоа си вцо право законот требасе да биде донесен за инвалидите што за жал останаа во тој конфликт и за блиските на загинатите...
но жалосно е што не го донесоа....:nesum:
како што знам јас немаше повеќе од 370 повредени и за загинати да не спомнувам :(:(:(:(:(:( па зарем толкѕ ке биди голем износот за да се исполнат овие барања ??

Немаше да биде проблем доколку се издвоеа тие прашања,вака во пакет никој не сака да ризикува,зошто сите беа засегнати од внатрешниот конфликт.

незнам што мислеа ама по мое мислење денес сите испаднаа лицемери и тоа сите го видоа ...

Немаше да биде проблем доколку се издвоеа тие прашања,вака во пакет никој не сака да ризикува,зошто сите беа засегнати од внатрешниот конфликт.
Брат не е работата во износот на цената на законот.. Ако гледаме во цена, тогаш нема цена... Дечките по 20-25 години кои загинаа се не проценливи.. Тоа е работата.. Парите се побитни од животите за слободна Македонија, според тебе?? Само да се запрашаме ако се случеше ова на мој, твој, негови, наши блиски роднини, како ке реагиравме тогаш??:toe:

Брат не е работата во износот на цената на законот.. Ако гледаме во цена, тогаш нема цена... Дечките по 20-25 години кои загинаа се не проценливи.. Тоа е работата.. Парите се побитни од животите за слободна Македонија, според тебе?? Само да се запрашаме ако се случеше ова на мој, твој, негови, наши блиски роднини, како ке реагиравме тогаш??:toe:

Брату,ова ми се случи мене по вторпат во мојот живот,верувај дека јас многу убаво сум запознат со целата работа од Вуковар до Шапка,затоа не ебам жива сила од партија ни СДС ни ДПМНЕ,конфликтот ги погодува сите граѓани на една земја,сите се погодени на некој начин,само некој помалку некој повеќе,ваков закон може да помине само доколку се опфатени најзасегнатите,итоа оние кој очигледно се засегнати.Што се однесува до парите верувај дека се побитни од животите за слободна Македонија,тоа се гледа и од потребата за предлагање на ваков закон но и од противењето на собранието да го усвои.Мислиш ли да беше законот само да им се изградат споменици на загинатите како славни борци за Македонија,немаше да биде усвоен?Всушност парите се главниот проблем при усвојувањето,никој не ги гледа животите за слободна Македонија,тие секогаш ќе бидат само “колатерална штета“ како и секој испукан куршум при ваков внатрешен конфликт.Гледај малку реално на работиве ебаго,не е се до патриотизмот и чукањето во гради.:toe:

Ќе нема Лепи Цане пари за реклами ,сфаќате ли вие, ако има даде на бранителите пари. Толку не разбирате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom