Зошто шминка?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Шминката е една релативна работа! Секој за свака на различен начин! Некој како за подмалдување,некој за прикривање на неубавите делови на лицето енд стаф!

Јас лично обожавам девојки сискретно нашминкани(али кога велам девојки мислам за од 17 нагоре) а мразам некои 15-16 годишни нашлакани во све ми боје лепо стоје! едноставно многу невкусно!

Јас не се шминкам преку ден бидејки немам потрба а се шминкам само пред излегување-а под шминкање подразбирам маскара и сјај за усни! некогаш некој светол тон на розево но сосема природно да изгледа....се друго Т.Е сите други нападни бои за моја возраст се многу невкусни!
Колку по природно,толку поубаво!

Јас шест години се трудам да разберам зошо шминка:toe:

Зашто да не, се што не е претерано е ок. Е сеа кај нас што женскиов свет е раководен од модата а не од тоа што им личи тоа е сосема друго. Јас се шминкам ама во граници, повеќе се сакам со помалку шминка, кога сум дискретно нашминкана најбаво ми е.

Имав една цимерка си ставаше само многу бледа течна пудра и црно моливче околу очите.Навечер ќе си легнеше без да ја отстрани шминката и наутро пак не се миеше туку пак нанесуваше слој пудра, па така беше многу грозна и бледа како мртовец.А најважно воопшто не ја интересираа нашите коментари...можете да си замислите колку ни беше чудна нам кога ќе се измиеше и ќе ја видевме без шминка...Е сега прашањето е зошто и беше нејзе шминката и тоа ли беше дискретно за неа?Вкусовите се релативна работа и она што за неа беше и сеуште е дискретно за нас е антипатично па дури и чудно..

За мене шминкањето е нешто што покажува за каква девојка станува збор. (средена, несредена, запуштена или сл.)
Не мислам дека треба да збориме далие е потребно и зашто епотребно шминкањето туку како што некои веќе наведоа количината на чминка која се нанесува на нив т.е. дали се китирани или не. Мразам девојки кои ке ставаат кит на нив и како на сликите се будисх и незнаеш каде да бегаш. Дискретна шминка колку да се отцртаат некои делови од лицето може и ценам, меѓутоа и тука станува збор за различна интерпретација на зборот "дискретна шминка".
Во секој случај најмногу ценам ПРИРОДНА УБАВИНА! Да ти е мило да ја ... кога ке бидеш со нејзе, а тек кога ќе стави малку шминка ... тогаш првиот лифт е твој :):):):):)
Што се однесува до машкиот свет, сметам дека оние кои што користат шминка (освен нормално, оние кои треба да излезат пред камери ... сакале нејкеле мора да ги нашминкаат) се личности со наручена сексуална ориентација, и незнаат во кој род припаѓаат. Баш поради ова настанала поделбата на родови во македонскиот јазик:
1. Машки Род
2. Женски Род
3. Изрод (оние претставници на машката половина кои секојдневно користат шминка или недајбоже нешто повеќе како БОКИ 13)

Sekogas stavam po malce sminka sega normano zavisi i od prilikata, mislam deka so ubava sminka mozat da se postignat super rezultati vo izgledot:)

Има две места кај што никогаш не користам шминка : На плажа и во кревет. Секогаш 3 степ чистење на лицето пред да се пајки.
А за маке уп , користам секој ден . За на работа малце римел и сјај , понекогаш и руж а вечерна шминка , експериментирам дур се спремам и си седнувам фино лепо со чаша винце и добра музика , и знам со сати да се сминкам , па бриши , па нешто ново и така .
А кога брзам знам да се нашминкам за 10 минути , без многу филозофија.

Пренападна шминка, дури и за вечерно излегување, ми е крајно одбивна и вештачки изгледа. Ја гледаш девојката утредента посабајлечки купува леб без грам шминка на себе, и не можеш да ја препознаеш.:) Девојка со убаво нанесена шминка во мали количини убаво ми изгледа.
Јас лично многу, многу ретко се шминкам, а и кога го правам тоа нанесувам само малку пудра, римел, сјај и евентуално перли... Освен што имам релативно чисто лице и немам потреба да лупам пет кила пудра, лицето исто така ми се исфрла од шминка, пет дена после тоа ми е цело ко со алергија некоја...
И сепак природна убавина повеќе си поштувам.:)

Абе секој става малце шминка..Со шминката можаш да си оформаш некои црти на лицето, да ги истакнаш и сл..И јас не сум за претерана шминка, оти не стоо убаво, дури гадно е..А секој става малце шминка..Само не ми е јансо зашо некој со чисто лице става 300кила пудра...Е тава не можам да го сфатам...Инче јас не користам пудра, само сенка и слично.. :):)

Koristam sminka, ne za da si ja prikrijam mojata ubavina:pos2: nego zatoa sto umorni mi se ocite zasto kasno legnuvam i toa se odrazuva na liceto, posebno na ocite, epa zatoa samo se sminkam, a karmin stavam za da se dolovi efekt :):) a ruz ne stavam posto i taka si imam crveni obravcinja:)

Со шмиката се маскирам за да не ме препознаат моите обожаватели и папараците:pos: ...Не, него уше од многу мала сум сакала да се шминкам:toe: И освен што прави да се осеќам посигурно у себе:kesa: веќе ми е прејдено и во навика. И не мислам на шминка ко за пред камери, и лице тапацирано со пудра, него само маскара и сјај за уста преку ден, а појака шминка за навечер. Сепак зависи од приликата. Не се појавувам на плажа со шминка(ко шо прават) нити на плус 40-ет степена ставам пудра(пошо сум видела не една цура која изглеа ко да и се топи лицето од премногу шминка на топло).:)

Шминката дава самодоверба-факт. Ги прикрива недостатоците или ги огрдува убавите моми. Не користам шминка не затоа што сум убава мома, затоа што имам шпакла-чуствителна фаца и секој слој пудриче, ружче ен стаф придонесува за доизобличување на веќе опишаната ценета фаца.
Креон туривам редовно, зошто не знам...:)

Se sminkam samo za navecer i toa ne izleguvam ne nasminkana ako planiram da odam na kafe ili v diskoteka, a ako izleguvam samo do na plaza ili vo park ne se sminkam iako e vecer.. denski nikogas ne se sminkam a obavezno imam sjaj ili labelo na ustata. Za preku den retko nekogas ako stavam maskara ama retko...Vecernata sminka mi e potpolna, pocnuvajki od pudra, maskara, molivce, senka vo zavisnost od toa so go nosam i sjaj za usni zadolzitelno
A zaso se sminkame nie zeite...pa nekoi za da gi pokrijat aknite ili pegite ili nekoi dr nesakani nesta na liceto a ja licno nemam takvi problei taka da sminkata kaj mene sluzi samo za podobar izgled te. doteruvanjeeee :)

Jas koristam sminka samo za iskacanje normalno ne preterano...Nemam potreba da se slapam preku den za vo skolo,iako ima mnogu i vo skolo sto doagaat so 5kila pudra na niv,smeski:nesvest:

Ја користам шминката не многу често, обично да прикријам некои мали недостатоци, после непроспиена ноќ не изгледам баш свежо па шминката колку толку помага. Инаку не ја обожавам многу шминката затоа што се осеќам некако фиксирано и не природно. Обожавам кога сум без шминка, многу ми е некако полесно, а обично немам потреба од шминка во оние периоди кога здраво се хранам, имам некои физички активности, на пр. трчање на кеј, фитнес и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom