Зошто СДСМ го смени знамето?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Во Македонија?
Прашај си го идолот, Јане МИљоски, и другите од владата од 1992 до 1998...

Тој тогаш пиел сеуште млеко, па затоа така збори, некој му раскажувал па ја слушнал само приказната од една страна.

Е ова е нешто друго.Ваков те бидува само јас го пијам со кока кола.А за АДА немораш да се грижиш друга ми беше намерата.Не ми беше целта да ја навредам со нешто туку да поправам нешто што сум кажал каде што нетреба.Сега морам да му го отстапам комп.на син ми и не жестисе толку штетно е.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Еј еј АДА не брзај и ти само ќе барав од тебе мала прошка за онаа "sloboda" во еден мој пост каде бев можеби и премногу слободен во обид да ти ја разјаснам политиката на попустливост ако се сеќаваш.Да не го барам сега.Не ни претпоставував дека зборувам со девојка.Ама еве секогаш се најдува и некој кој може да расипе се па макар бил и администратор(Гарфилд).Ете тоа беше уште еднаш извинување до тебе и поздрав.

Без гајле.

Ти ќе си платиш кока колата, ја коакот...а тие што ме знаат ќе ти кажат, јас не пијам свашта, најмалку Бадел говно бренди.

Ќе пиеме за знамето, за Македонија, за народот, во име на паднатите хрои и гладните бранители.

Јали Реми Мартен, јали Курвоазие. Иако лично преферирам сингл малт виски.

За Ада ти регирав дека сите ја земаат здраво за готово бидејќи е женсАка!

А за темата, имама инапишано, изнацртано, ме мрзи.

Уживај и се читаме.

Tebe izglea dushevna hrana ti e da se raspravash i lechenje frustracii,mislam ednash napishav shto znachi pishuvanje na forum so boldirani bukvi i ukluchen caps lock
.A inaku za znameto i BJRM Makedonija togash nemashe izbor,ili izborot beshe ili nedefinirana teritorija, i da ne beshe Branko i SDSM,dosega kje bevme ko nekoe pleme sega shto nikoj vo svetot ne go znae i samo nekoi patepisci kje raskazhuvaa deka vo eden del od Bugarija postojat lugje koi shto tvrdat deka poteknuvaat od drevna Makedonija.Makedonija togash nemashe izbor za da se definira kako drzhava i da definira svoja teritorija a edinstven nachin beshe chlenstvo vo ON,cenata beshe visoka no ne i previsoka,taka da na krajot gorchinata za znameto i BJRM se isplati.Tamu vo dpBne krajno vreme e da si go stavite prstot na chelo.Najiskreno! :smir:
Значи Бранко и Киро не спасија и не направија држава?
И фала треба да им речеме шо ни сменија знаме?

Занимљиво!

Стварно треба да ти оддадат признание у сдсм. Небулози, ова, она, небитно...бар се трудиш.
Тпо, тпо, ал упорито.

Значи Бранко и Киро не спасија и не направија држава?
И фала треба да им речеме шо ни сменија знаме?

Занимљиво!

Стварно треба да ти оддадат признание у сдсм. Небулози, ова, она, небитно...бар се трудиш.
Тпо, тпо, ал упорито.

Едитиран му е постот да личи на нешто. Аман и ти избрза.

А он е баниран од тема бидејќи напиња како пролив.

Има три верзии на прикаскава
Ако прашаш Сдсовец ке ти кажат дека тоа е сторено за доброто на Македонија(демек)
Ако прашаш Вмровец ке ти кажат дека тоа е сторено за пари(можда,али има уште нешто)
Ако прашаш разумен човек ке ти одговори дека тоа е сменето бидејќи начекале неискусни политичари со комунистичко минато, понизност и лакомост, под неверојатен притисок од Западот(благодарение на Грчко лоби)
Можеби и успеале да ќарат нешто ситно индивидуално,ко што Фрчко доби златен часовник и на Кирчо му носеше амфори ,вазни,и други работи кои можат на пазар да се најдат
Така да едноставно е кривицата слободно можеме да ја бараме кај тогашните функционери

Па тоа е дел од животот идеш даље мора да ги решаваш проблемите не некаков начин

Има три верзии на прикаскава
Ако прашаш Сдсовец ке ти кажат дека тоа е сторено за доброто на Македонија(демек)
Ако прашаш Вмровец ке ти кажат дека тоа е сторено за пари(можда,али има уште нешто)
Ако прашаш разумен човек ке ти одговори дека тоа е сменето бидејќи начекале неискусни политичари со комунистичко минато, понизност и лакомост, под неверојатен притисок од Западот(благодарение на Грчко лоби)
Можеби и успеале да ќарат нешто ситно индивидуално,ко што Фрчко доби златен часовник и на Кирчо му носеше амфори ,вазни,и други работи кои можат на пазар да се најдат
Така да едноставно е кривицата слободно можеме да ја бараме кај тогашните функционери

Така си е, само проблемот е што голем дел од тие фунционери се уште активни.

Зошто?Па веројатно боли кога ќе ти уплатат неколку милиончиња на семејна сметка од кои ќе ти светнат очиња,за после да ти дупат народ...

:toe:

Со векови страдаме од продадени души и од „мажишта“ без ја.ца. Не мислам дека треба со глава ѕид да туркаме, ама ниту дека треба да го жртвуваме достоинството како што долго време постапуваме. За жал, кај нас најчесто се на власт луѓе на кои единствена цел им е да бидат на власт, а единствена идеја што подолго и помрсно да профитираат од истата,јаничари и бандити, а чат-пат и кодоши.

СДСМ го смени знамето за ти да можеш да живееш во Македонија како самостојна држава. Ама жалам што тоа не можете да го сватите и можеби некој од вас ќе ме нарече предавник ама има многу такви квази патриоти кои плукаат по другите и ги нарекуваат предавници ама подоцна историјата ќе докаже дека тие се вистинските патриоти.

СДСМ го смени знамето за ти да можеш да живееш во Македонија како самостојна држава. Ама жалам што тоа не можете да го сватите и можеби некој од вас ќе ме нарече предавник ама има многу такви квази патриоти кои плукаат по другите и ги нарекуваат предавници ама подоцна историјата ќе докаже дека тие се вистинските патриоти.

Демагогија!

Дали СДС (поранешните комунисти) се истите оние кои бараа да остане огромниот постер/слика од Вели Јоже во македонското собрание, наспроти микроскопскиот лик на Гоце Делчев? Истите што бараа да остане истото србокомунистичко знаме со петокрака? Тие, денес имаат лице и ми зборуваат за патриотизам? Истите луѓе кои бараа федерација, конфедерација, унија или незнам ти што уште не со останатите екс ју републики, и дури кога видоа дека неминовен е распадот на Југославија, се решија да застанат на страната на независна Македонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom