Зошто повеќе луѓе стануваат атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата hypoterrian
  • Време на започнување Време на започнување
Ако веќе беше се тоа познато зошто тогаш сеуште има скептици?

Нема(ш) скептици, туку Богоборци.[DOUBLEPOST=1466592517][/DOUBLEPOST]
Јас не сум евреите пред 2000 години, јас верувам само ако самиот го опипам тоа што ти го проповедаш, досеа божјо чудо не сум видел, па немам причина и да верувам.
.

Ако „опипаш„, ти веќе нема да веруваш, туку ќе „знаеш„.

Се верува „на збор„ а не на физички доказ, кој, патем кажано, се толкува како доказ, а сам по себе не е никаков доказ.

Се верува „на збор„ а не на физички доказ, кој, патем кажано, се толкува како доказ, а сам по себе не е никаков доказ.
Како така бе мики, дојди да те отепам, нека ме снимат на камера дека те имам отепано, али во суд да ми веруваат на зборот дека не сум те отепал, а не на снимката од камерата, цар си друже.

Последен проект на кој имам работено од научен аспект ти е корекција на гпс сигналите и усовршување на кајмановиот филтер за користење на антена со линеарна поларизација при високопрецизни гнсс мерења и пак испадна дека науката е во право, не дојде госпо да го отрани мултипат, да воведе нови корекции за атмосферските влијанија, поточни часовници и слично, ние го правевме истото со формули и математики дадени од науката, не од ристета.

Велиш „корекција„?....Хммм, тоа само по себе не научен експеримент, а пошо велиш дека е корекција, значи дека нешто не било у реду со системите кои си ги „корегирал„.

Бог не прави „корекции„, туку твори совршени нешта.

Нели?...

Батка те читав на други теми и ми беше пример за добар и паметен дечко а сега гледам дека згрешив во процена со овој твој пост што си го напишал.Ако ти не гледаш глобална слика дека оваа зло во светот што се дешава е наметнато на сила ондак си ти слеп до јаја.Во исто време како се губи надежта така се појачаваат агресивни атеисти кои само што не те фатат за гуша преку монитор за да те убедуваат дека не постои Бог.И овие глупости што си ги пишал што бараш докази,на тебе ти треба Коперфилд а не Исус.Некој вика земи прочитај некоја книга едуцирај се,абе можеш ти неделно и по три книги да читаш ако читаш погрешни книги ништо не ти вреди ќе залуташ тотално у погрешен правец.
Колку ли си ти само слеп не до јаја само. За се ви се криви атеистите така? За сопствената немоќ пак ви се атеистие криви. А да научеш што значи терминот атеист?
Ниту е целта на атеистите да те зграпчат за гуша ниту пак да те убедат дека бог не постои. Дури е обратна ситуацијата, еве и во твојов говор се препознава. Вие би зграпчиле секој што не се сложува со вашите верувања. И тоа заради верување. Аман до кога верувањето ќе го поистоветувате со знаење?

Како така бе мики, дојди да те отепам, нека ме снимат на камера дека те имам отепано, али во суд да ми веруваат на зборот дека не сум те отепал, а не на снимката од камерата, цар си друже.

Важи; пријави ја сам својата напишана намера во МВР и после убедиј ги дека не си ме отепал, туку дека бил некој друг...

Велиш „корекција„?....Хммм, тоа само по себе не научен експеримент, а пошо велиш дека е корекција, значи дека нешто не било у реду со системите кои си ги „корегирал„.

Бог не прави „корекции„, туку твори совршени нешта.

Нели?...
Абе лепотане, не разбираш основна физика, должина на бранови, фрекфенции, основи на антени па да ти објаснувам тука, ако малку од малку се разбираше ќе знаеше дека антените со линеарна поларизација се подложени на голем број на грешки, т.е примаат и сигнали кои не се реални, т.е одбиени од стакла на возила, на објекти. Ако малку од малку имаше инфо како функционира тоа што го носиш во џебот ќе го знаеше и тоа, не ме мотај и не ми губи времето да ти објаснувам нешто што не го разбираш, кога ќе си на исто ниво со мене може да седнеме и да разговараме, па да видиш што може науката, дотогаш читај прикаски и причестувај се.

Ај дефинирај Богоборец што е :cautious:

Важи; пријави ја сам својата напишана намера во МВР и после убедиј ги дека не си ме отепал, туку дека бил некој друг...
По твојата дефиниција доказ е мојот збор, а не делото.

Една на овој или друг форум ми пиша дека душата се сите емоции, мислења и интелегенцијата на човекот :pos::pos:

Тоа не е лош одговор. Тоа е метафоричното значење на зборот душа како што најчесто се употребува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom