Зошто повеќе луѓе стануваат атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата hypoterrian
  • Време на започнување Време на започнување
Тебе изгледа треба човек да ти нацрта што се случува околу тебе, јас те прашувам човечки, кои се благодетите на христијанството, како со истото ќе се направи светот поубав за живеење, која е програмата за подобра иднина на христијанството па да го одбереме?
.

Ако сметаш дека постирани „сликици„ се сами по себе доказ, тогаш далеку си дотуркал.[DOUBLEPOST=1466589609][/DOUBLEPOST]
Дај ми докази дека тоа што е напишано постои, дај ми доказ за рајот, за пеколот, дај ми доказ за животот после смртта, како да знам дека Ристе праел вино од водата со неговите супер моќи?

Доказ не им даде Христос на неверните евреи па нема ниту јас да ти докажувам.[DOUBLEPOST=1466589652][/DOUBLEPOST]
Дај ми доказ! .

Напиши како треба да „изгледа„ доказот и веднаш ќе го добиеш.[DOUBLEPOST=1466589722][/DOUBLEPOST]
Наспроти твоите претпоставки науката ти дава доказ за работите, не ти вика дека некој научник некогаш успеал да направи ракета туку ја испукува пред тебе, не ти вика дека некој некогаш успеал да излечи човек од каснување на змија туку ако тебе те касне ти става противотров и се спасуваш, за разлика од тоа кај вас во христијанството е се на доверба.
.

Науката не ти дава никакови докази, туку ти ( и сличните атеистички верници) верувате во секој „научен доказ„, кој никад не сте го виделе.[DOUBLEPOST=1466589798][/DOUBLEPOST]
Tака е мики, ако ти беше до утопистички преписи на преписи на преписи... без грам смисла ќе си ја читаше библијата

Освен твојава премудрост (читај: глупост) срочена во безвезни постови, кој е твојот доказ дека Писмото е утопија?

Последно уредено:
Се‘ уште не ја гледам твојата атеистичка супериорност во однос на мене како прост верник, освен ако сметаш дека навредливите зборови се врв на твојата „интелектуалност„.
Се изначитав атеистички постови, кои се сведуваат на препис од нечија утопија и во кои немат ниту грам личен став, ниту грам критика, ниту смисла, ниту цел, нту увид во последиците, туку само препис, препис, препис...[DOUBLEPOST=1466589438][/DOUBLEPOST]

И то...

Мики, се обидов со најпрости зборови да ти објаснам, но гледам и тие ти се сложени.
Убаво ме предупреди @Daedalus али мислев дека има спас за тебе, нажалост си отишол многу далеку во провалијата....
Читај си библијата, верувај во прикаските и клањај се како што ти кажал Ристе со апостолите, пости како што е ред и живеј си го животот, само те молам исклучи интернетот, исфрли компјутерот, телефонот, телевизорот, радиото, кола ако поседуваш, бидејќи се тоа е направено спротивно на рисјанството. Чекај го доаѓањето на госпо за пак да воспостави ред и мир, оти ако не го стори тоа за брзо ќе останите малкуа како тебе, за многу кратко.

Освен твојава премудрост (читај: глупост) срочена во безвезни постови, кој е твојот доказ дека Писмото е утопија?
Ќе го парафразирам Његош,“морето да се претвори во мастило а небото во лист хартија, малце ќе биди да ги опишам сите недоследности, контрадикторности, грешки... во писмото

Ако сметаш дека постирани „сликици„ се сами по себе доказ, тогаш далеку си дотуркал.[DOUBLEPOST=1466589609][/DOUBLEPOST]

Доказ не им даде Христос на неверните евреи па нема ниту јас да ти докажувам.[DOUBLEPOST=1466589652][/DOUBLEPOST]

Напиши како треба да „изгледа„ доказот и веднаш ќе го добиеш.[DOUBLEPOST=1466589722][/DOUBLEPOST]

Науката не ти дава никакови докази, туку ти ( и сличните атеистички верници) верувате во секој „научен доказ„, кој никад не сте го виделе.[DOUBLEPOST=1466589798][/DOUBLEPOST]

Затоа и ти викам да ми дадеш доказ, доказ кој ќе го видам и опипам, еве пред наши очи нека закаже термин кога ќе излечи човек од некоја болештина, нека направи една река во вино за да ја покаже силата, или остаре и тој?

Јас ти наведов многу примери за доказ од науката, еден од тие примери имаш пред тебе додека ме читаш и куцаш на тастатурата, тоа не го смисли Ристе со апостолите туку луѓе.

Ќе го парафразирам Његош,“морето да се претвори во мастило а небото во лист хартија, малце ќе биди да ги опишам сите недоследности, контрадикторности, грешки... во писмото

Текстов не е твој, а изваден од контекст, не звучи исто како и контекстот во кој е напишан.

Обиди се пак...[DOUBLEPOST=1466590929][/DOUBLEPOST]
Мики, се обидов со најпрости зборови да ти објаснам, но гледам и тие ти се сложени.

Кеплер,

не можеш со ниту еден речник: прост или сложен, да ја промениш или разубавиш реалната состојба од нештата.[DOUBLEPOST=1466591049][/DOUBLEPOST]
Затоа и ти викам да ми дадеш доказ, доказ кој ќе го видам и опипам, еве пред наши очи нека закаже термин кога ќе излечи човек од некоја болештина, нека направи една река во вино за да ја покаже силата, или остаре и тој?
.

Неверните евреи Го гледаа и слушаа Христа, ги гледаа Неговите дела и пак не веруваа дека Он Е Месијата, Кого самите евреи го чекаа.

Не гледам по шо се разликуеш од евреите...[DOUBLEPOST=1466591131][/DOUBLEPOST]
Јас ти наведов многу примери за доказ од науката, .

Не си дал ниту еден пример.

Ајде, дај ми пример од научен експеримент, признат во науката (било која..), во кој ти лично си учесник и од кој експеримент имаш лични сознанија.

Немаш, така?...

Последно уредено:
Текстов не е твој, а изваден од контекст, не звучи исто како и контекстот во кој е напишан.
стотици и стотици места во библијата противречат едно со друго, недоследни, многу се неточни спрема историски и научни факти, самите верници го живеат секојдневниот живот базиран на наука а не на црква, црква се знае, јагнешко и јајца ваппцање за великден, комар и огнои палење за коледе, и вино пиење за трифун.

стотици и стотици места во библијата противречат едно со друго,.

...како последица од твоето непознавање на истата.

...како последица од твоето непознавање на истата.
не бе мики то е веќе цела наука, низ светот веќе 2 века отворено се пишува и истражува за тоа, порано не се смееше оти власта беше во црковни раце, сега е слобода.

не бе мики то е веќе цела наука, низ светот веќе 2 века отворено се пишува и истражува за тоа, порано не се смееше оти власта беше во црковни раце, сега е слобода.

Let3,

Писмото е истражено и истолкувано уште пред да се роди твојот прапра.....прапрачукун дедо, а Богоборците продужуваат да тонат во своето неверие, истражувајќи веќе познати нешта.

Let3,

Писмото е истражено и истолкувано уште пред да се роди твојот прапра.....прапрачукун дедо, а Богоборците продужуваат да тонат во своето неверие, истражувајќи веќе познати нешта.
Ако веќе беше се тоа познато зошто тогаш сеуште има скептици?

Се‘ уште не ја гледам твојата атеистичка супериорност во однос на мене како прост верник, освен ако сметаш дека навредливите зборови се врв на твојата „интелектуалност„.

Се изначитав атеистички постови, кои се сведуваат на препис од нечија утопија и во кои немат ниту грам личен став, ниту грам критика, ниту смисла, ниту цел, нту увид во последиците, туку само препис, препис, препис...
Ти зборуваш за препис и утопија? Ти кој немаш право на сопствено мислење?
Поголема утопија од христијанско духовно живеење (или теократија за која се залагаш) нит имало нит ќе има
И опет монолог....

Јас ти наведов многу примери за доказ од науката, еден од тие примери имаш пред тебе додека ме читаш и куцаш на тастатурата, тоа не го смисли Ристе со апостолите туку луѓе.
Батка те читав на други теми и ми беше пример за добар и паметен дечко а сега гледам дека згрешив во процена со овој твој пост што си го напишал.Ако ти не гледаш глобална слика дека оваа зло во светот што се дешава е наметнато на сила ондак си ти слеп до јаја.Во исто време како се губи надежта така се појачаваат агресивни атеисти кои само што не те фатат за гуша преку монитор за да те убедуваат дека не постои Бог.И овие глупости што си ги пишал што бараш докази,на тебе ти треба Коперфилд а не Исус.Некој вика земи прочитај некоја книга едуцирај се,абе можеш ти неделно и по три книги да читаш ако читаш погрешни книги ништо не ти вреди ќе залуташ тотално у погрешен правец.

Батка те читав на други теми и ми беше пример за добар и паметен дечко а сега гледам дека згрешив во процена со овој твој пост што си го напишал.Ако ти не гледаш глобална слика дека оваа зло во светот што се дешава е наметнато на сила ондак си ти слеп до јаја.Во исто време како се губи надежта така се појачаваат агресивни атеисти кои само што не те фатат за гуша преку монитор за да те убедуваат дека не постои Бог.И овие глупости што си ги пишал што бараш докази,на тебе ти треба Коперфилд а не Исус.Некој вика земи прочитај некоја книга едуцирај се,абе можеш ти неделно и по три книги да читаш ако читаш погрешни книги ништо не ти вреди ќе залуташ тотално у погрешен правец.
Ја не гледам што неточно кажа. Он бара докази за егзистенцијата на Бог а на овој форум нема баш добри одговори. Освен стара книга што е стара 2000 години која вика дека е точна и дека чоек наречен Исус дошол и умрел за мене друго ништо нема.

Обиди се пак...[DOUBLEPOST=1466590929][/DOUBLEPOST]

Кеплер,

не можеш со ниту еден речник: прост или сложен, да ја промениш или разубавиш реалната состојба од нештата.[DOUBLEPOST=1466591049][/DOUBLEPOST]

Неверните евреи Го гледаа и слушаа Христа, ги гледаа Неговите дела и пак не веруваа дека Он Е Месијата, Кого самите евреи го чекаа.

Не гледам по шо се разликуеш од евреите...[DOUBLEPOST=1466591131][/DOUBLEPOST]

Не си дал ниту еден пример.

Ајде, дај ми пример од научен експеримент, признат во науката (било која..), во кој ти лично си учесник и од кој експеримент имаш лични сознанија.

Немаш, така?...

Јас не сум евреите пред 2000 години, јас верувам само ако самиот го опипам тоа што ти го проповедаш, досеа божјо чудо не сум видел, па немам причина и да верувам.

Последен проект на кој имам работено од научен аспект ти е корекција на гпс сигналите и усовршување на кајмановиот филтер за користење на антена со линеарна поларизација при високопрецизни гнсс мерења и пак испадна дека науката е во право, не дојде госпо да го отрани мултипат, да воведе нови корекции за атмосферските влијанија, поточни часовници и слично, ние го правевме истото со формули и математики дадени од науката, не од ристета.[DOUBLEPOST=1466592328][/DOUBLEPOST]
Дај ми ти доказ друже, јас сум глуп дечко кој не знае која книга да ја чита, еве ја читав и библијата кога имав време и заклучив дека се работи за sci-fi книжуле со прикаски кои немаат врска со реалноста.
Еве поддржи го Мики и дај ми пример и доказ за постоењето на господ, дај ми пример за чудо што тој го има направено, јас не сум видел таква работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom