Зошто ни е полесно се преку телефон да кажеме?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
sekogash sakam se da kazuvam vo oci a i da mi kazuvaat vo oci kalku i da e losho, bolno ili strashno se kazuvam vo oci nikako po tel. ili preku SMS!

Zasto mozes da spustis slusalka!!!

:pos::pos:

Зашто е полесно? Па нормално, ги нема оние погледи, нема покажување на емоции, сето тоа е покриено. Многу ми е полесно преку телефон се да кажам или SMS или MSN или слични. Послободен е човекот, а вака не би можела ни пола од работите да ги кажам.

Зашто на телефон немораш да го гледаш соговорникот во очи.Полесно можеш да излажеш а ако неможеш тогаш можеш да кажеш дека некој дошол,дека ти го бараат телефонот,дека немаш батерија и да го прекинеш разговорот.

зашто не го гледаш во очи и не се соочуваш на тој начин директно со таа личност затоа што сигурно немаш храброст..и да..можеш да избегаш од разговорот со спуштање на слушалката кога ке ти одговара..мразам такви ствари!

Зошто по телефон можеш и да дишеш а да не ти се гледа лицето :pos:

А на кој тоа му текна дека по телефон е полесно? Ма ако нема пред мене фаца да ја плукнам ни телефон ни свети телефон не ме спасува! :pishtoldz

А на кој тоа му текна дека по телефон е полесно? Ма ако нема пред мене фаца да ја плукнам ни телефон ни свети телефон не ме спасува! :pishtoldz

Shash be,mene se mi kazues po telefon:):):):)

Ако треба да се излаже нешто да,може да се каже дека е полесно преку телефон,глумиш лудило за две секунди и крај немам батерија или што и да е.Но ако разговараш за големи работи не е ни по телефон лесно,тој што те знае добро ќе осети по гласот како ти е,добро сеа,не е исто ама сепак...

Koj si ja ima muvata na kapata, sigurno bi mu bilo podobro i porelaksirano da gi resava problemite preku telefon!!! no sepak poinaku e koga ke se napravi muabet da se vidi reakcijata i iskrenosta, a ne nekoe glumene preku telefon:nesvest:

немора да значи.. . имам другарка која ке ти каже се у очи. .. а на телефон и е страм и такси да викне.. . иначе најдобро е у очи.. се да се каже. .. преку телефон не е тоа тоа.. .

Zatoa shto ne se gledame vo ochi. Poteshko e da gledash nekogo vo ochi i damu kazesh nesho sho mislish deka ke go povredi.

немора да значи.. . имам другарка која ке ти каже се у очи. .. а на телефон и е страм и такси да викне.. . иначе најдобро е у очи.. се да се каже. .. преку телефон не е тоа тоа.. .

Е иста сум и јас таква.

Значи по телефон или МСН,не можам да кажам ништо што треба,секогаш треснувам некоја зелена и секогаш сум погрешно разбрана,така да преферирам се очи во очи да биде.
Најубаво е,а и најфер.

Е иста сум и јас таква.

Значи по телефон или МСН,не можам да кажам ништо што треба,секогаш треснувам некоја зелена и секогаш сум погрешно разбрана,така да преферирам се очи во очи да биде.
Најубаво е,а и најфер.
Potpisuvam.
Ista sum....
A koga sum oci vo oci togas doticna osoba moze da gi vidi mojite gestikulaciji, izraz na liceto....

Kolku i da e tesko koga se raboti za ozbilna rabota sekogas ja kazvam v oci.
Mozi e polesno preku telefon da kazis to so imas oti nemozis da ja vidis reakcijata na drugiot i ako ne ti odgovara muabetot ednostavno ja spustas slusalkata mob. nedostapen i kraj na muabetot, ama mene ne mi praj smisla.
Ko ke sum resena za karanje ili nesto slicno vo momentot vkraj mi e puknat filmot ke shlapnam v lice to so imam i ic ne mi e gajle za reakcijata oti sigurno licnosta si zasluzila.

~*~

Затоа што можеме да го избегнеме погледот на осуда и разочарување во туѓите очи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom