Зошто на Грција и плаќаме за виза за да одиме кај нив и да ги трошиме нашите пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Snajper
  • Време на започнување Време на започнување
Да ја бојкотираме Грција?? Па ние со се Албанците сме 2 милјона народ, односно 1 и нешто милјон Македонци, и ние ќе ја бојкотираме?? Тоа е половина Солун. Ако не е нашето кафе и шопинг можеби ќе пропадне Грција, а? Абре луѓе тоа е држава, не е како нашата. Каде со 56% неписмени?? Па Грците ни криви, Јанко ни е крив? Гладни и неписмени добро е што воопшто не примаат.

Биби ај прочитај си што напиша! Зошто мислиш дека на скоро два милиона Македонци им е гајле за Грција и нивната економија? Тие Македонци сакаат со бојкотот да го изразат личниот револт, кон државата Грција за секојдневните тормозења од нивна страна. Кажи ми дека не ти е проблем налепницата фиром на задно стакло на твојот џип од 50 илјади евра, и нема да имаме проблем. Ти ќе ме прогалсиш мене за токмак, јас тебе за опинок и средено е...

Одат на шопинг, на летен одмор, после се жалат како се однесувале грциве кон нас. Снобови, ја полнат грчката каса , а таа со тие пари и го плаќа авионскиот билет на Бакојани кога лобира против признавање на Македонија под уставното име.

nareci go snobizam,seljacizam ama na ovie makedonski pokondirani tikvi nema da im dojde pamet i ako im gi krsat kolite, gi navreduvaat itn itn

Ah Snajper Snajper mlado dete polno so nadezi

citaj

za kur ne ne biva !

Е никогаш нема да се помирам со тоа....
Не е точно...не бива...и тоа многу повеќе
А не е надежта во прашање...туку нешто друго
Нешто што се вика патриотизам односно љубов кон својата татковина, кон својот народ, својата земја........

Да ја бојкотираме Грција?? Па ние со се Албанците сме 2 милјона народ, односно 1 и нешто милјон Македонци, и ние ќе ја бојкотираме?? Тоа е половина Солун. Ако не е нашето кафе и шопинг можеби ќе пропадне Грција, а? Абре луѓе тоа е држава, не е како нашата. Каде со 56% неписмени?? Па Грците ни криви, Јанко ни е крив? Гладни и неписмени добро е што воопшто не примаат.

Шо е тоа битно???? Неписмени, гладни, жедни.... и не знам уште што не....:pos2:
Се заебаваш со постов, така?

И од каде информацијата дека ние сме половина Солун....:nenene:
Ако баш сакаш, Солун како град има нешто повеќе од 350 илјади жители... а цела околија нешто над 1 милион.

И друго нешто.... никој не негира дека Грција е држава...
Овде поентата беше дека ние сме држава и народ и бараме така да не третираат.... а не да плаќаме за влез на Грција, а ЗОШТО????:nesum:

Сега ја видов темата

Бојкотирање и не одење во грција...слободно завршете им работа

1.токму затоа се визите и токму тоа е целта на грчката политика, да не држат разделени...

2.бојкот не држи од две причини, од големината и нашата куповна мок и тоа колку пари оставаат грците тука..многу повеке одколку ние таму

3.на одмор сите ние мораме да одиме и егејот ке не влече како најблиска најубава и најнаша дестинација..подобро егеј отколку черното море

Визите кога тогаш ке паднат ит огаш нема да може никој да не сопре...ве охрабрувам да одите да шетате..не само на море и не само во Солун..Воден е прекрасен град, лерин и костур исто така...

а никој не може да те омаловажи и навреди ако ти не му дозволиш...треба да имаш став храброст и држење..

а никој не може да те омаловажи и навреди ако ти не му дозволиш...треба да имаш став храброст и држење..
Абе ајде? :shok:

Храбост и држење? Одиш во солун на одмор, релаксација и уживање, или на фудбалски натпревар како хулиган?

И чита ли некој воопшто на темава или само се изјаснувате како ви дојде? НЕ СЕ РАБОТИ ЗА ПАРИТЕ... парите никогаш не се главна причина во вакви прашања, кога се работи за достоинство и за сакање на татковината.

Најдете ја темата “Криза на идентитетот“... изјаснете се... пронајдете се, искочете од плакарот. Како хомосексуалци во балкански услови сте. Сакате да сте Македонци ама некако не е во мода...

Nema potreba da se mesaat ekonomija i patriotizam,bidejki koga ke stanes patriotski trgovec po pravilo propagas. Grcite vo Makedonija ostavaat mnogu poveke pari od kolku nie sto ke ostavime 100-200 evra, pokraj toa i taka sme odseceni od cel svet pa uste poveke sami da se zacauruvame nema potreba bidejki sekoja prosetka na nekoe novo mesto ti otvara nekoi novi vidici vo zivotot.

siguren si deka ako si patriotski trgovec propagjas/? aj objasni zasto bi propadnal?

Значи пак за празнициве ќе шибате во Грчка?
Алал да Ви е!!!!

Да не заборавите да си купите некое парче облека за 200-300 Евра.

Како да не потрошите пари? Само за влез да плаќате? Кога не им текнува влезницата (визата) да ја направат 100 Евра и консумација да стават во нејзе....Па каде 65 Евра ќе трошиш уште 100 одозгора сигурно ќе им дадеш.....

Е.... да не заборавите да ги потстетите со Неостик на шофершајбна да ви залепат лист... нормално за да Ви кажат дека како народ и држава не постоите...
Па и тој шо лепи...заслужува некој бакшиш....едно 5 евра ќе свршат работа.... може ќе Ве запамти па металик бојата за која сте платиле во салон плус 400 евра ќе помине само со две три гребаници од шајка наместо со десет...

Убаво да си поминете за празнициве во Солун..... и земете некое илјадарче (евра нормално) за секој случај...за да Ви се најдат.....

ПОЗДРАВ и СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ

Ако не сакаш да ИМ ОДИШ на Грците..не им оди..но не оди на шопинг во солун за тоа се сложувам

но да не одиш воопшто тоа оди во прилог на Грците...главна причина за визите и цел овој маратон околу ЕУ е токму тоа да не се мешаат егејот и вардарот..сакаш примери...

глупости...кај ке одиш на черното море..таму е ок нели..

одете во нашите градови, јадете во наши ресторани и муабетете со наши луге...

место да ја рушиме границата ние ја бетонираме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom