Не е исправно, ниту е добро.Луѓе што ви е?
Зошто се чудите на тоа дека примањата на партнерите се делат? Еве ви пример за кој што и јас останав со зината уста кога слушнав.
Комшииве цел живот делеле се на пола.
Пр. Зимаат плата на 15ти одат заедно пазарат и сметката е 10.000,секој си плаќа по 5.000!
Плаќаат струја и вода,се вкупно 5.000 секој плаќа по 2.500.... и за секоја ебена работа се така.
Дознав така што кога седевме на кафе,комшивката вика ту бе сеа треба од мажот ми да побарам пари на заем,пошто до 15ти од мојата плата ми останаа уште 2.000 ден,а денес сме 28ми.
Викам чекај ма што збориш? Па да вика,ние се делиме на пола,сметките пазарувањето,за децата што купуваме,се е на пола.
Јас искрено останав малку така како чукната,пошто до сеа мене на крај памет не би ми текнало на такво нешто.
Можеби и е исправно
А можда и не.
Еве сега ако дасот прави големи пари, дали тоа он треба да даде дома за половина трошоци а другото може да го спичка за себе, казина, шетање, лимузини... а она треба да кубури со платичката? Или ако остане без работа треба да гладува и да седи на тераса оти нема за парното да плати? Можда ако добро му го испуши ке и даде на заем со помала лихва?