Зошто момците не ги сакаат добрите девојки!

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
По твое сваќање, значи за да јас ја почитувам жена ми треба да тропнам на маса и да речам: Жено, од денес плаќаме се по половина! Прво, сметките по пола, храната по пола, потребите за децата по пола.... кирија ке ми плаќаш од 1ви до 10ти во месецот и ич не ми е гајле што ти ке останеш банкрот уште на 3ти.... Деца, тате во купи тротинети, а мама јојо. Јас на одмор ке одам во Италија а ти у Дојран.... огин да не си палела оти дрвата бројани ми се, свеќа да не си палела оти бележана ми е...
Обратно е Очајна, браковите пропаѓаат баш поради тоа есапчиство. Во брак каде има мое и твое нема напредок, има само одење удолу. Ако моето почитување е заради тоа што ,,имаш свој динар,, тури му го курот на тоа почитување. Во бракот е се наше, и те почитувам затоа што те сакам, затоа што си ми жена, затоа што си мајка, затоа што се грижиш, затоа што си човек, затоа што сме заедно во животот во добро и зло.... и ниедни пари нема да направат да те почитувам повеке или помалку.
Независноста треба да ја има секое човечко битие, за да си сигурен/сигурна, ако некогаш останеш сам/сама, ако нешто тргне наопаку, или пропадне бракот, или е здравствен проблем во прашање, или што и да е, имаш свои пари, свое парче мир, свое некое прикритие. Секој човек треба да има стабилност и сигурност, затоа што животот е непредвидлив.

А ако во брак размислуваш да ги делиш парите на мое и твое, тогаш сам си препишуваш развод уште во старт, пред дури и да профункционира бракот.

Сега благодарение на @lazar31 имам милион прашања и размислувања во глава што се однесува до темава.

Што подразбирате под "добра девојка"? Постои ли универзална дефиниција за тоа или сите си ги дефинираме овие поими субјективно врз основа на лични уверувања и хммм предрасуди. Мислам, очигледно е дека дефинициите на жените за добро момче, и на мажите за добра девојка се разликуваат. Како и дефинициите на жените за лоши момчиња, и на мажите за лоша девојка. Дали под терминот "добра девојка" мислите на мирно девојче, фино, културно или жена која нема преголемо сексуално искуство? Зошто прашувам? Ако е ова второто, тоа е извор на двојни аршини на темава....како и општо гледано за се во машко женските односи.
Dobra devojka za mene znaci da bide skromna, da ne leta u oblaci so golemi ambicii i ocekuvanja za nejzinata profesionalna kariera, jer takvata ako ja zemes za zena ke nema da saka da ragja i ke ja stava karierata na prvo mesto, da znae da gotvi, da ima majcinska ljubov, odnosno dodeka ste decko i devojka da gledas kako se odnesuva okolu bebinja i deca, da bide verna, da nema razgoleni sliki po socijalnite mrezi, da ne se oblaka ko k*rva, da ne se ponasa histericno pri raspravija, da bide malku ljubomorna (so toa dokazuva deka te saka), ednostavno koga ke ja vidis kako devojka ke znaes deka ke ja bide kako zena domakinka i majka koja na 1vo mesto ì se decata pa se ostanato (vklucivajki go i mazot)..

Независноста треба да ја има секое човечко битие, за да си сигурен/сигурна, ако некогаш останеш сам/сама, ако нешто тргне наопаку, или пропадне бракот, или е здравствен проблем во прашање, или што и да е, имаш свои пари, свое парче мир, свое некое прикритие. Секој човек треба да има стабилност и сигурност, затоа што животот е непредвидлив.

А ако во брак размислуваш да ги делиш парите на мое и твое, тогаш сам си препишуваш развод уште во старт, пред дури и да профункционира бракот.
Тоа не е независност туку осигурување. Ако нешто се деси да застанам на свои нозе.

Dobra devojka za mene znaci da bide skromna, da ne leta u oblaci so golemi ambicii i ocekuvanja za nejzinata profesionalna kariera, jer takvata ako ja zemes za zena ke nema da saka da ragja
Што ти е бе сладолед, арен си со мозокот?

Значи не постојат девојки кои се со традиционални сфаќања и имаат амбиции во однос на кариера?

Што ти е бе сладолед, арен си со мозокот?

Значи не постојат девојки кои се со традиционални сфаќања и имаат амбиции во однос на кариера?
Ima ima.. zena mi e takva.. Si rodi 2 decinja gi prati u skolo i tek sea brka kariera, za 8 meseca od koa promeni rabota 3 pati smeni pozicija na podobro za povisoka plata..

Луѓе што ви е?
Зошто се чудите на тоа дека примањата на партнерите се делат? Еве ви пример за кој што и јас останав со зината уста кога слушнав.

Комшииве цел живот делеле се на пола.
Пр. Зимаат плата на 15ти одат заедно пазарат и сметката е 10.000,секој си плаќа по 5.000!
Плаќаат струја и вода,се вкупно 5.000 секој плаќа по 2.500.... и за секоја ебена работа се така.
Дознав така што кога седевме на кафе,комшивката вика ту бе сеа треба од мажот ми да побарам пари на заем,пошто до 15ти од мојата плата ми останаа уште 2.000 ден,а денес сме 28ми.
Викам чекај ма што збориш? Па да вика,ние се делиме на пола,сметките пазарувањето,за децата што купуваме,се е на пола.
Јас искрено останав малку така како чукната,пошто до сеа мене на крај памет не би ми текнало на такво нешто.

Можеби и е исправно
А можда и не.

Ima ima.. zena mi e takva.. Si rodi 2 decinja gi prati u skolo i tek sea brka kariera, za 8 meseca od koa promeni rabota 3 pati smeni pozicija na podobro za povisoka plata..
Добро има и такви кои тоа го прават пред да родат и продолжуваат после тоа.

Немора да раѓа на 22 бе Сладолед, може и на 28,29,30 или годинка две после 30.

Тоа не е независност туку осигурување. Ако нешто се деси да застанам на свои нозе.
Ок, може и така да си го наречеш. Сеедно дали некој го нарекува финансиска независност, финансиска стабилност или осигурување. Битно да си свесен зошто ти треба тоа.

Луѓе што ви е?
Зошто се чудите на тоа дека примањата на партнерите се делат? Еве ви пример за кој што и јас останав со зината уста кога слушнав.

Пр. Зимаат плата на 15ти одат заедно пазарат и сметката е 10.000,секој си плаќа по 5.000!
Плаќаат струја и вода,се вкупно 5.000 секој плаќа по 2.500.... и за секоја ебена работа се така.
Дознав така што кога седевме на кафе,комшивката вика ту бе сеа треба од мажот ми да побарам пари на заем,пошто до 15ти од мојата плата ми останаа уште 2.000 ден,а денес сме 28ми.
Викам чекај ма што збориш? Па да вика,ние се делиме на пола,сметките пазарувањето,за децата што купуваме,се е на пола.
Јас искрено останав малку така како чукната,пошто до сеа мене на крај памет не би ми текнало на такво нешто.

Можеби и е исправно
А можда и не.
Е ова не можам да го сфатам искрено. Јас вака не би можела да живеам. Може и кој колку изел сирење мерат? :D

Добро има и такви кои тоа го прават пред да родат и продолжуваат после тоа.

Немора да раѓа на 22 бе Сладолед, може и на 28,29,30 или годинка две после 30.
Pa na 27 i 29 rodi zenata mi, tamanka e

Луѓе што ви е?

Можеби и е исправно
А можда и не.
Лавице, сама гледаш и сама си заклучи дека не е на арно тоа!
Има фамилии кај што целиот буџет го држи жената, нормално и мажот има пристап, ама во основа решава кога и што да се плати жената.
Има пак други каде мажот е во таа улога.
Всушност, скоро секогаш еден не се замара со финансии, пошто и не го бива! Касиерот пак покрај сатисфакцијата дека фондот е кај него има и гајле и стрес од менаџирањето.
Независно колкав е фондот, менаџирањето е стрес, не задоволство. Особено кога ќе испадне непланиран трошок, па сите во семејството имаат свое мислење.

Допуна, јас сам работам, мој бизнис. Кога сакам отварам, кога сакам затворам.
Никако не можам да кажам дека сум независен. Се' е поврзано, немам 100% свое време, слуга на клиенти. Имам пари за јадење, пиење, сметки, гориво...за одмор, само немам време да одам на тој одмор. Независен како не!
Ах бе чичко фенел..
Таков ти е табиетот и такви ти се навиките
Пушти душа за себе, да му ебам *******.

Удри клучот на 20 дена, уплати негде на крстарење, испечи се на отворено море со партнерката.
Нели си и ти чоек, нели и ти заслужуваш?

Јас го сменив тоа и планирам така да продолжам.

odgovorot na prasanjeto zoso ne gi sakaat e zatoa sto ne im davaat.
За да им дадат, треба да им побараат, а за да им побараат треба да ги сакаат! Некако не ојт математиката :toe:
Автоматски споено мислење:

Ах бе чичко фенел..
Таков ти е табиетот и такви ти се навиките
Пушти душа за себе, да му ебам *******.

Удри клучот на 20 дена, уплати негде на крстарење, испечи се на отворено море со партнерката.
Нели си и ти чоек, нели и ти заслужуваш?

Јас го сменив тоа и планирам така да продолжам.
Така треба, ама русите имаат изрека: грбавиот само ковчег го исправа:toe:
Жена ми понекогаш знае да каже: ти си женет за работата:D
Ама ќе пробам да го послушам вашиот совет(y)
П.С. Ме пр***а системот, децата ми се отселија далеку, инаку ќе фаќав риба на Крит по пола година!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom