Зошто момците не ги сакаат добрите девојки!

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Сега благодарение на @lazar31 имам милион прашања и размислувања во глава што се однесува до темава.

Што подразбирате под "добра девојка"? Постои ли универзална дефиниција за тоа или сите си ги дефинираме овие поими субјективно врз основа на лични уверувања и хммм предрасуди. Мислам, очигледно е дека дефинициите на жените за добро момче, и на мажите за добра девојка се разликуваат. Како и дефинициите на жените за лоши момчиња, и на мажите за лоша девојка. Дали под терминот "добра девојка" мислите на мирно девојче, фино, културно или жена која нема преголемо сексуално искуство? Зошто прашувам? Ако е ова второто, тоа е извор на двојни аршини на темава....како и општо гледано за се во машко женските односи.
dobro prashanje, no sekako odgovorot moze da bide samo subjektiven, ne postoi bi rekol opsta definicija za toa shto za site mashki pretstavuva dobra devojka i vice versa.

bi rekol deka pod dobra devojka, ili pak adekvatna partnerka se podrazbira licnost bez seksualna istorija ili so minimalna, bez ogromna aktivnost na socijalni mrezi ili zavisnost od istite, licnost koja e zrela, so maniri i zenstvenost, bez odnesuvanje i oblekuvanje so koe aktivno i namerno privlekuva nadvoresno vnimanie i validacija od lugje od sprotiven pol (attention-seeking behavior,) i se razbira, nekonfrontabilnost i submisivnost.

smetam deka za razlika od kaj zenite, maskite ocekuvanja od zenata se najmnogu karakterni, ne poznavam maz koj sto od zenata ocekuva da bide finansiski situirana, da ima kariera i odredeno obrazovanie, da ima odreden status ili nekoi drugi nadvoresni faktori, sto mi e sepak razbirlivo od bioloska perspektiva.

Тоа со еднаквоста е како во вицот:
-Тате, тате, мене ми се жени, сакам да се женам.
Откако го ожениле, после некој месец рекол - Тате, абе мене не ми се женело ами ми се ебело...
Да не се лажеме, на оваа дуња нема човек кој сака да работи, сите работат од што мораат, освен масерот на одбојкарите.
Така и жените, работат од што мораат и нема посреќна од онаа чиј маж заработува убави пари па таа немора да работи или работи на некоја лесна работа ради дружење и излегување од дома, без стрес и императив колку ке заработи....
Одбојкарките. Од кај излезе ова одбојкарите и оти нема оопција за исправка :confused::eek:

Одбојкарките. Од кај излезе ова одбојкарите и оти нема оопција за исправка :confused::eek:
Јас искрено си прочитав одбојкарки! Така да остај, кој како сака така нека си чита :D

Под добра девојка според мене се подразбира трудељубива, работлива, одмерена (да не оди од крајност во крајност или пример: што би рекле да не пие како тате и да не зборува постојано без престан и да меле како воденица), скромна, да знае да ги искаже своите чувства да не биде ладна и воздржана и да не биде алапача да мора да слушам како ги навредува своите другарки и другари во разговорите со мене, бидејќи за такви срања да слушам немам нерви.

Под добра девојка според мене се подразбира трудељубива, работлива, одмерена (да не оди од крајност во крајност или пример: што би рекле да не пие како тате и да не зборува постојано без престан и да меле како воденица), скромна, да знае да ги искаже своите чувства да не биде ладна и воздржана и да не биде алапача да мора да слушам како ги навредува своите другарки и другари во разговорите со мене, бидејќи за такви срања да слушам немам нерви.
Многу такви карактеристики ги имаат и оние тротоарџиките...не ке да е доброто во девојките па и во момчињата со такви дефиниции.
Добрината не се гледа, не се слуша, не се мери, таа едноставно се чувствува

Мислам на тоа да заработува, да е независна.
Па добро бре луѓе, со ова ниво на техника и можности, со една рака да мрдаш, ќе заработиш доволно за живот!
Нема независен човек, ако не си зависна од мажот, ќе бидеш зависна од работата!
Каква независност е тоа да станеш во 6, за да спремиш се' за детето, да стигнеш да го однесеш на школо, да стигнеш на време на работа и 8 саати да работиш, молејќи бога се' да биде во ред кај детето! И пак кругот назад! Дури детето или децата сами да одат на школо и назад, ич не си независна! Што имаш од тоа што работиш? Плата? Колку пати си земала одмор? Колку пати можеш да кажеш, ма не ебам ништо, отидов во Шпанија една недела?
Независна мај ес!
Исто е и за мажите, да не мислиш дека сум женомрзец! И ние истиот калај го тегнеме!
Дури и најбогатите не се независни! Бриши таа терминологија!

Има добри жени, ама и ние мажите сме за никаде, пред се оти сме визуелни, на таа дразба првин реагираме. Нема и јаре и паре денес, ќе се средиш во глава каков живот и каква жена сакаш и ќе отвориш 4 очи и сите мозочни вијуги ќе ги раздвижиш за да најдеш според вкус.

Допуна, јас сам работам, мој бизнис. Кога сакам отварам, кога сакам затворам.
Никако не можам да кажам дека сум независен. Се' е поврзано, немам 100% свое време, слуга на клиенти. Имам пари за јадење, пиење, сметки, гориво...за одмор, само немам време да одам на тој одмор. Независен како не!
Автоматски споено мислење:

Има добри жени, ама и ние мажите сме за никаде, пред се оти сме визуелни, на таа дразба првин реагираме. Нема и јаре и паре денес, ќе се средиш во глава каков живот и каква жена сакаш и ќе отвориш 4 очи и сите мозочни вијуги ќе ги раздвижиш за да најдеш според вкус.
Жена дечко ти е подарок од бога!
Како и секој подарок, ретко можеш да бираш и најважно содржината му ја дознаваш кога ќе го распакуваш т.е. ожениш!

Допуна, јас сам работам, мој бизнис. Кога сакам отварам, кога сакам затворам.
Никако не можам да кажам дека сум независен. Се' е поврзано, немам 100% свое време, слуга на клиенти. Имам пари за јадење, пиење, сметки, гориво...за одмор, само немам време да одам на тој одмор. Независен како не!
Автоматски споено мислење:

Жена дечко ти е подарок од бога!
Како и секој подарок, ретко можеш да бираш и најважно содржината му ја дознаваш кога ќе го распакуваш т.е. ожениш!
Така е. Ама не можеш слепо да се водиш по тоа, дај шта даш па да се надеваш и молиш. Мораш да видиш првин некои работи, ставови, колку ја интересира фамилија, деца, дома нејзините, како се облака на работа и искачање, и ред други работи. Ма да и ова не е никаков гарант за ништо, а на човек, не само на жената, секогаш може жичката да му се откачи.

Мислам на тоа да заработува, да е независна.
Како тоа што заработува ја прави независна? И од кого тоа ја прави независна? И шо у ствари значи ,,независност,,? Мене тоа ми е скрос погрешен концепт и многу ме потсеќа на совет од стари тетки у стилот ,,да се вработиш ќере да си имаш свои пари, и да положиш за кола да не чекаш мажот да те однесе кај мајка на гости....
Тоа мои и твои пари е голема грешка, освен ако не мислиш онака итарпејовски, моите се мои а неговите наши..

Паа, вака некако:
Прво и основно - да ти се дига на неа. Значи да можеш да речеш јас тоа со мерак би го ебел. Ако би го ебел, второ прашање е дали само би го ебел или би го зел за жена. Е ако би го зел за жена тука веќе се оди на наредните критериуми.
... па не би рекла, ,,дигањето на неа" е само природна ерекција кога е висок биоритамот и не е мерило, ете би рекла обратно кога мушкото е во бед муд и паднат биоритам, а најмалку му е до ебење, е тогаш ако таа успее да го дигне, е тоа е добра девојка која не го остава туку така машкото, туку ќе се потруди макар и паднала десната рака или задницата да го релаксира и да му го дигне стојко до краен чин на оргазам. :)

... па не би рекла, ,,дигањето на неа" е само природна ерекција кога е висок биоритамот и не е мерило, ете би рекла обратно кога мушкото е во бед муд и паднат биоритам, а најмалку му е до ебење, е тогаш ако таа успее да го дигне, е тоа е добра девојка која не го остава туку така машкото, туку ќе се потруди макар и паднала десната рака или задницата да го релаксира и да му го дигне стојко до краен чин на оргазам. :)
Е ова ти е добра девојка, не добра ами одлична. Читајте жени и барајте си ги грешките у животот.
Љубим руку и поклон до земја @bijons.

Кога ќе ти порасне куре, ќе знаеш!
Бед муд, гуд муд, има жени( нормално која е одговарачки тип), за стомак да ја погалиш ќе се крене!
Има вистина у тоа има нема хемија, не е џабе речено.
Околу мајсторство не спорам! Ама пак за стално треба хемија и тоа каква. Оти доаѓаат такви моменти, ако не е твој тип може беља ќе направиш. Ако е, ќе и простиш! Ќе ја кошта дрмање, ама битно е да има лек.

Под добри жени, според мене се подразбира комуникацијата и почитта кон партнерот, однесувањето спрема семејството и најблиските... Дали тоа таа заработува повеќе од мене, дали е поуспешна од мене, дали е побогата од мене не ми прави разлика, материјалното е пролазно денес го имаш, утре го немаш...односот е најбитен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom