Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Модерната жена не се плаши од бракот како таков - таа едноставно одбива да стапи во традиционален брак, брак кој со својата форма ја става во подредена позиција, кој и доделува деградирачка улога која ќе и трае цел живот, кој ја обврзува на мал милион секојдневни домашни обвски без никаква помош за извршување на истите, каде единствено е перцепирана како мајка и домаќинка и ништо повеќе, каде (во некои поекстремни случаи) го поминува секојдневието како безгласна буква која на команда на мажот треба да донесе ракија и салата и после да продужи да си ќути.

А ако на некој денес не му е јасно зашто било која жена модерна или otherwise одбива да прифати ваков начин на живот... well then...

Традиционалните(старински) бракови се отидени у ПМ уште од пред некоја деценија .......... јес да има сеуште по некој чат-пат брак во кој жената е муле кое треба да му носи на мажот ракивче и салатка а овој да си го држи, но таквите бракови се ретки(барем во урбаниве средини) и тоа се обично бракови на повозрасни особи !
Б.Т.В. времето на домаќинките заврши уште у 62(шеес-друга:icon_mrgr:) денеска времињата се поинакви образование за секого, на работа одат и едните и другите, така да според тоа и домашните обврски ќе си бидат поделени помеѓу двајцата, неможе теретот(домашен) да биде паднат само врз плеќите на еден од партнерите !

Па не и е све едно кога излегувам сам а претпоставувам на сите така им е , ама не сум бил огранишен никогаш сум излегувал се со предходен договор а и јас никогаш не сум правеел проблем коа она требало да излегува ;)

Мене ми е свеедно, искрено. Ми сметаше одамна. Се додека пари не се во прашање...ако се во недостиг, иди широко ти поље. Ама очекувам исто заузврат. ;)

Искрено, такво нешто имам видено само еднаш (добро де, слушнато).....од жената на маж ми колега, Јеменци. Дошле кај него дома у 5 саат сабајле после работа. Таа станала, јадење им праела, тој децата ги разбудил за го запознаат маж ми....лудо.
Па...модерна жена, а?

Јеменци бе, скалило под талибанци, за малку еднакви.

:Зависи по која дефиниција прашуваш.
А за тоа салати ракии и миење нозе у леѓен тоа оди таму по селана дебарско некаде , можеш да држиш предавања:P

Искрено, такво нешто имам видено само еднаш (добро де, слушнато).....од жената на маж ми колега, Јеменци. Дошле кај него дома у 5 саат сабајле после работа. Таа станала, јадење им праела, тој децата ги разбудил за го запознаат маж ми....лудо.
Не е лудо. Тие се погостопримлив народ од нас. И затоа ни изгледа несфатливо.

А за тоа салати ракии и миење нозе у леѓен тоа оди таму по селана дебарско некаде , можеш да држиш предавања:P
Или у Јемен и Авганистан.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 22:08 ---
Т бе стави смајли јебем те. За малку сериозно ќе ти одговорев.

Па...модерна жена, а?

Јеменци бе, скалило под талибанци, за малку еднакви.

Стално почит од негива страна и од еден друг муслиман арап. Он вика нејзин избор било тоа све. И бурката што ја ставила. Вика он, ја сум еманципиран и не ме интересираат традиционални понашања....ама она е многу религиозна и затоа.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 22:09 ---
Тоа свекор ми....од богу иза леџа Војоводинско негде....сеуште тоа тражи и така и син му го учел. Легенчето и миј нозе и масирај....и немој жени ти книги да чита и повеќе школо од тебе да има.

Мене ми е свеедно, искрено. Ми сметаше одамна. Се додека пари не се во прашање...ако се во недостиг, иди широко ти поље. Ама очекувам исто заузврат. ;)
Нормално знам дека си сакам да иам слобода и затоа и дозволувам и очекувам

да дем да, сигурно нема да признае.
Америка е сепак тоа. Нели вуњосани либерадвукати ќе напливнат ако признае.

Таман работа несфатливо. И албанецот на татко ми другар од Кичево...кога ќе дојдевме кај него млеко од пиле вадеше.

А ако без команда? Тогаш би донела салата и све то?
--- надополнето: 16 декември 2012 во 21:59 ---

Би донела. Без проблем.
Не ми преставува проблем да зготвам или да донесам. Проблемот настанува кога после салатата и ракијата, треба да донесеш и вино. Па онда и месо. Па онда и кафе да свариш. На крај садовите да ги измиеш. Па онда следниот пат, пак све по исти редослед. И пак. И пак. Додека он мези и се релаксира. Па гледа телевизија. Па онда уморен иде да си легне, а тебе уште куп садови ти останале неизмиени.

Би донела. Без проблем.
Не ми преставува проблем да зготвам или да донесам. Проблемот настанува кога после салатата и ракијата, треба да донесеш и вино. Па онда и месо. Па онда и кафе да свариш. На крај садовите да ги измиеш. Па онда следниот пат, пак све по исти редослед. И пак. И пак. Додека он мези и се релаксира. Па гледа телевизија. Па онда уморен иде да си легне, а тебе уште куп садови ти останале неизмиени.
ебате таквиот маж ко нема купено машина за садови :D

Би донела. Без проблем.

Тоа научиле од татковците.....јас некогаш намерно ќе дојдам дома од продавница со милион ќеси. Ќе ги оставам и ќе кажам дека детето негде треба да го однесам и он ако може да распореди све.....жими све, ако не ги прашаш за помош нема да ти помогнат. Маж ми мал милион пати ми има кажано - што не ме праша да помогнам? Така, ако си ќутиш ќе си рабтиш све сама. За жал....

да дем да, сигурно нема да признае.
Америка е сепак тоа. Нели вуњосани либерадвукати ќе напливнат ако признае.
хахаххахааааа така е! Овде се сите тивки и комплајент ;)

Нема потреба да се тегнам по путишта сеа по снегов, доволно е по неколку теми овде на форумов да ѕирнам и предавањата можат да почнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom