Зошто модерната жена се плаши од брак?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Модерната жена не се плаши од бракот како таков - таа едноставно одбива да стапи во традиционален брак, брак кој со својата форма ја става во подредена позиција, кој и доделува деградирачка улога која ќе и трае цел живот, кој ја обврзува на мал милион секојдневни домашни обвски без никаква помош за извршување на истите, каде единствено е перцепирана како мајка и домаќинка и ништо повеќе, каде (во некои поекстремни случаи) го поминува секојдневието како безгласна буква која на команда на мажот треба да донесе ракија и салата и после да продужи да си ќути.

А ако на некој денес не му е јасно зашто било која жена модерна или otherwise одбива да прифати ваков начин на живот... well then...
Традиционалните(старински) бракови се отидени у ПМ уште од пред некоја деценија .......... јес да има сеуште по некој чат-пат брак во кој жената е муле кое треба да му носи на мажот ракивче и салатка а овој да си го држи, но таквите бракови се ретки(барем во урбаниве средини) и тоа се обично бракови на повозрасни особи !
Б.Т.В. времето на домаќинките заврши уште у 62(шеес-друга:icon_mrgr:) денеска времињата се поинакви образование за секого, на работа одат и едните и другите, така да според тоа и домашните обврски ќе си бидат поделени помеѓу двајцата, неможе теретот(домашен) да биде паднат само врз плеќите на еден од партнерите !

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Па не и е све едно кога излегувам сам а претпоставувам на сите така им е , ама не сум бил огранишен никогаш сум излегувал се со предходен договор а и јас никогаш не сум правеел проблем коа она требало да излегува ;)
Мене ми е свеедно, искрено. Ми сметаше одамна. Се додека пари не се во прашање...ако се во недостиг, иди широко ти поље. Ама очекувам исто заузврат. ;)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Искрено, такво нешто имам видено само еднаш (добро де, слушнато).....од жената на маж ми колега, Јеменци. Дошле кај него дома у 5 саат сабајле после работа. Таа станала, јадење им праела, тој децата ги разбудил за го запознаат маж ми....лудо.
Па...модерна жена, а?

Јеменци бе, скалило под талибанци, за малку еднакви.

R

Randy

Гостин
Искрено, такво нешто имам видено само еднаш (добро де, слушнато).....од жената на маж ми колега, Јеменци. Дошле кај него дома у 5 саат сабајле после работа. Таа станала, јадење им праела, тој децата ги разбудил за го запознаат маж ми....лудо.
Не е лудо. Тие се погостопримлив народ од нас. И затоа ни изгледа несфатливо.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А за тоа салати ракии и миење нозе у леѓен тоа оди таму по селана дебарско некаде , можеш да држиш предавања:P
Или у Јемен и Авганистан.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 22:08 ---
Т бе стави смајли јебем те. За малку сериозно ќе ти одговорев.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Па...модерна жена, а?

Јеменци бе, скалило под талибанци, за малку еднакви.
Стално почит од негива страна и од еден друг муслиман арап. Он вика нејзин избор било тоа све. И бурката што ја ставила. Вика он, ја сум еманципиран и не ме интересираат традиционални понашања....ама она е многу религиозна и затоа.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 22:09 ---
А за тоа салати ракии и миење нозе у леѓен тоа оди таму по селана дебарско некаде , можеш да држиш предавања:P
Тоа свекор ми....од богу иза леџа Војоводинско негде....сеуште тоа тражи и така и син му го учел. Легенчето и миј нозе и масирај....и немој жени ти книги да чита и повеќе школо од тебе да има.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Мене ми е свеедно, искрено. Ми сметаше одамна. Се додека пари не се во прашање...ако се во недостиг, иди широко ти поље. Ама очекувам исто заузврат. ;)
Нормално знам дека си сакам да иам слобода и затоа и дозволувам и очекувам

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
да дем да, сигурно нема да признае.
Америка е сепак тоа. Нели вуњосани либерадвукати ќе напливнат ако признае.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Таман работа несфатливо. И албанецот на татко ми другар од Кичево...кога ќе дојдевме кај него млеко од пиле вадеше.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
А ако без команда? Тогаш би донела салата и све то?
--- надополнето: 16 декември 2012 во 21:59 ---

Би донела. Без проблем.
Не ми преставува проблем да зготвам или да донесам. Проблемот настанува кога после салатата и ракијата, треба да донесеш и вино. Па онда и месо. Па онда и кафе да свариш. На крај садовите да ги измиеш. Па онда следниот пат, пак све по исти редослед. И пак. И пак. Додека он мези и се релаксира. Па гледа телевизија. Па онда уморен иде да си легне, а тебе уште куп садови ти останале неизмиени.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Би донела. Без проблем.
Не ми преставува проблем да зготвам или да донесам. Проблемот настанува кога после салатата и ракијата, треба да донесеш и вино. Па онда и месо. Па онда и кафе да свариш. На крај садовите да ги измиеш. Па онда следниот пат, пак све по исти редослед. И пак. И пак. Додека он мези и се релаксира. Па гледа телевизија. Па онда уморен иде да си легне, а тебе уште куп садови ти останале неизмиени.
ебате таквиот маж ко нема купено машина за садови :D

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Би донела. Без проблем.
Тоа научиле од татковците.....јас некогаш намерно ќе дојдам дома од продавница со милион ќеси. Ќе ги оставам и ќе кажам дека детето негде треба да го однесам и он ако може да распореди све.....жими све, ако не ги прашаш за помош нема да ти помогнат. Маж ми мал милион пати ми има кажано - што не ме праша да помогнам? Така, ако си ќутиш ќе си рабтиш све сама. За жал....

да дем да, сигурно нема да признае.
Америка е сепак тоа. Нели вуњосани либерадвукати ќе напливнат ако признае.
хахаххахааааа така е! Овде се сите тивки и комплајент ;)

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

Нема потреба да се тегнам по путишта сеа по снегов, доволно е по неколку теми овде на форумов да ѕирнам и предавањата можат да почнат.

Kajgana Shop

На врв Bottom