Зошто младите молчат?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Младите молчат зошто старите ги учеле да го чуваат кубурот за зловреме или поточно сега велат: ќути синко има и полошо.А полошо од тоа што живееме во кафезов има ли?Којзнае, тој што бил знае другиве си грвелкаме и се тешиме да не дојде полошото.

Темава е отворена 2006, а сега е 2014. Од тогаш до сега се гледа дека се проениле многу работи. Еве пример е студентскиот протест, за кој морам да кажам дека сум воодушевен. Младите го покажаа својот глас.
Јес да за уште многу работи се ќути, ама и за нив ќе дојде време.

:)
Сунгер дај извади ги тоа розевите наочари да не дојдам јас да ти ги скршам, јебем ти оптимизмот.

Зато шо и да излезиш на протест автоматски си опозиционер без разлика кој е позиција, а посебно па денес ако имаш дукан или радња некоја ако се побуниш нешто против актуелнава власт одма следен ден имаш гости финансова пазарна санитарна инспекција :)

еве излегоја студентите и постигнаја нешто????
ништо пак власта си тера по нивно а замисли се декларираме како демократска земја? нз излеа погрешно не учеа на училиште или пак власта треба да оди на екстерно

Пичкарењето е непродуктивно. Не е време за мирни протести.

Тоа е кај сите демографски групи, ама јасно ми е зошто го поставуваш прашањето, товарот на револтот увек паѓал кај младите, и тоа е у реду во времепростор каде што младите се доминантна старосна група, али рачунај дека кај нас просечниот гласач има 50+ години и цел ден е зафатен со возење по автобуси - зиме уше позафатен дур скија, аналогно на тоа и да `викаш` кај нас не вродуе плод, настрана фактот шо сме учени на принципи дека `тишината е злато` и слични метафизички афоризми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom