Шота Буби
нотар
- Член од
- 4 март 2009
- Мислења
- 3.087
- Поени од реакции
- 1.780
затоа кај нив секој втор збор е пцуење и секој трет брак разведен,уф заборавив,нели се бољеЗнам![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
затоа кај нив секој втор збор е пцуење и секој трет брак разведен,уф заборавив,нели се бољеЗнам![]()
затоа кај нив секој втор збор е пцуење и секој трет брак разведен,уф заборавив,нели се боље![]()
иако Тито за него е уште суперхерој... Али воглавно кај постарите има многу ПРЕценување за србите и ПОДценување за Македонците..али среќа тоа се менува со секоја нова генерација,титовите пионири полека стануваат малцинство.убаво те разбрав,поради тие боље програми,емисии излегува тоа што погоре го напишавАбе мислев на боље програма,боље емисии..итн. не мисли ваљда како народ не е до толку токмакиако Тито за него е уште суперхерој... Али воглавно кај постарите има многу ПРЕценување за србите и ПОДценување за Македонците..али среќа тоа се менува со секоја нова генерација,титовите пионири полека стануваат малцинство.

Јас пак не разбирам.Не зборам 0% ама ептен само зборовите што се исти или многу слични би рекол некаде далеку под просекот што просечниот македонец разбира српски.Отсекогаш ми било чудно како Англиски,Шпански,Јапонски разбирам, а српски не.нема грешка!
Нема врска тоа што на пример нашите родители учеле српски во училиште, тоа не го објаснува зошто НИЕ знаеме српски?
Нормално, опкружени сме со српска музика, серии и филмови.
Толку.
Јас пак ептен малце разбирам, а да зборам па ич.Разбирале, ама никој не збори. Се кријат најверојатно. Јас строго на македонски си зборам во Србија. Ако не ме разберат нивни проблем.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 23:54 ---
Јазикот пола со србизми ни е.....![]()

а кој беше тој официјален јазик?Леле прашањево како прваче да го прашало. Не е потребна историја, прашај твоите по дома и ќе ти кажат зашто е така, зашто живееле во една држава која имала официјален јазик, поинаков од нашиот сега и ќе сфатиш.
а кој беше тој официјален јазик?