Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа што се реални, а реалноста за разлика од некои социјални локови и новозаветни глупи норми, вели згази го ближниот за да не те згази.
Тоа не е злоба, тоа е принцип на фер подјадување.
Луѓето не се злобни, туку љубоморни. Љубомората ги тера да прават злобни работи. Но бидејќи таа ги тера тие не се злобни.Луѓето не се злобни. Они се љубоморни. Тоа и ги тера најлесто да прават злобни работи.
Што не води до заклучокот дека не си злобен, туку само си си искрен, односно си она што навистина си. Она што навистина сите сме. Суштества диригирани од егото.
Мојот став е дека злобата е планирана мисловна активност за понижување на некој заради пониска функција на некој план во животот.
како не плаќалГоспод плаќа!!!! ниедна злоба не останува неказнета(а кога казнува враќа 10 пати повеќе), дури и лошата мисла се казнува, а камоли лошиот збор или дело:smir:
Ако за тебе е бајка и лага, за мене НЕ е, туку е изграден личен став во кој, во дадениов период, сум убедена.Да бев нова на форумов, ќе верував во добро образложенава бајка во жолта позадина.Ех, што не сум ... баш сакам злобно да ме лажат.
Педофилијата е психолошки disorder, класифицирана во The International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems, а и во s Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.Трагично е, кога една личност не се видела себеси, а коментира за другите! Toa e злоба. Или кога некој му суди на друг, само за да утепа време и досада. Љубомората е често пати присутна, тоа што секој сака да доминира, да се одвојува од другите и тогаш дава прибелешки за другиот. Злобните погледи се многу очигледни. Поточно ,,злобникот" не се ни труди да ги сокрие. Тоа што Ада во погорниот пост се обиде да им го симне на педофилите злобниот превез и да ги окарактеризира како болни... е недопустливо! Педофилијата не е болест. Секоја болест напредува, се повлекува, се лекува, а педофилијата не. Тоа е психичка состојба предизвикана од недостаток на бела маса која е супстанца одговорна за поврзување на различните делови од мозокот. Секој педофил знае дека повредува. А во прво-а, не учеа дека не треба да повредуваме и да сме злобни. Сите кои некому му напакостуваат, го прават тоа за да се себевоздигнат на ниво повисоко од оној кон кого се злобни. И така еден ден, настана бирократскиот систем.:wink: Мојот став е дека злобата е планирана мисловна активност за понижување на некој заради пониска функција на некој план во животот. Поттикната е од превисока или од немање самодоверба.
Ако за тебе е бајка и лага, за мене НЕ е, туку е изграден личен став во кој, во дадениов период, сум убедена.
Па, повели проблематизирај и докажи ко неточно нешто што е ЛИЧНА вистина и убедување.
Верувам во егоизмот на човекот, затоа верувам и во неговата злоба.