Зошто гледате филмови?

• Креатор на темата Креатор на темата Bada Bing!
  • Време на започнување Време на започнување
Ако зборуваме зошто гледаме филмови, јас би ја поделил публиката на два дела:
1. Луѓе кои гледаат филм поради забава.
2. Луѓе кои гледаат филм поради уметност.

Кога седнав јас и мојот другар да гледаме филм, тој гледаше забава, јас гледав уметност. Тој го оцени Транспортер со 10-ка. Сега заедно со SWAT му се најубавите филмови што ги гледал во животот.

Не го осудувам, секој си има право на свој избор. Како рече големиот Хичкок:
"Always make the audience suffer as much as possible."
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

Реално гледано, највеќе гледам поради забава :pipi:

Ако зборуваме зошто гледаме филмови, јас би ја поделил публиката на два дела:
1. Луѓе кои гледаат филм поради забава.
2. Луѓе кои гледаат филм поради уметност.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
Би додал уште еден дел ,а тоа е нешто помеѓу забавата и уметноста, и би се ставил во тој тип на публика. Да гледаш филм поради забава е исто толку глупаво колку да го глеаш поради неговата уметност.:toe:т.е гледај и од забава и уметност во исто време ;)

Па секој жанр носи и поинаква причина да го гледаш. Комедија за да се опуштиш и насмееш, хорор и акција да ти се крене адреналинот, психолошки драми за да се замислиш. Се е до жанрот.

Некад од досада, некад од љубов спрема добар филм.

Nekogas zaradi zabava a nekogas za da se ottrgnam od realniot zivot i bar na nekolku casa da ziveam drug zivot preku filmot, da s enajdam vo druga prikazna.

па поради забава а може и да научиш нешто и да ми мине времето

Samo zaradi Zabava i btw i zaradi akterkite...

Јас заради тоа што уживам во нив едноставно кога гледам добар филм сум исполнет и забравам на се друго нели секој у живото има по нешто шо го испунува епа филмовите се една од повекето работи шо ме испунуват у живото (малку звуче жално и смешно ама тоа е):salut::salut::salut::salut:

За да се соживеам со некој лик/настан и за да уживам, едноставно кажано.

па најчесто добро да се насмеам :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom