Ska Maniac
Бараба
@Artemisia VulgarisШто толку се возбуди како да сакам да ти ја земам симпатијата. Ќе си барам чаре на друго место, барам некоја од странство.
Може ќе испаднете дупли земјаци

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@Artemisia VulgarisШто толку се возбуди како да сакам да ти ја земам симпатијата. Ќе си барам чаре на друго место, барам некоја од странство.
Другар, за тебе само стрико @c i t r o е лекот.Ајде 3ка, ја ти и Пума. Ќе се искинеме.![]()
Kolku pikavec e.Ајде 3ка, ја ти и Пума. Ќе се искинеме.![]()
Јок, ќе ме тера да и го чувам детето, ќе бидам под притисок што побрзо да најдам работа.
Епа ете де ќе и бидеш бебиситер на детето. И тоа е работа и за тоа се зима плата.Јок, ќе ме тера да и го чувам детето, ќе бидам под притисок што побрзо да најдам работа.
Немаме.Дајте ми контакт и двајцата. @PurplePuma
Автоматски споено мислење:
Абе @PurplePuma а феминистките имаат клиторис?![]()
![]()
![]()
Не сум ни јас, животМислев дека си во странство, па ти побарав услуга да дојдам кај тебе да поседам едно 10-20 години додека да се снајдам со работа и сместување.
Не е релевантно со муабетов ама колку да знаеш, не сум богат.
Барем тука можам да си бидам искрен, мразам деца. Едино мои ако се ќе ги трпамЕпа ете де ќе и бидеш бебиситер на детето. И тоа е работа и за тоа се зима плата.
Никад не реков дека сум интересна.Ај бе после 50 саати пишуваш одговор. Не си интересна.
Море за тебе само стрико @c i t r o , да ти удри селско ебаање да ти дојде паметот.Кој мрази деца и животни не треба да постои. Би те стрелал ја искрено. Куршум и ај добра ноќ.
Во моментов бракот за мажите,особено на запад е самоуништувачка одлука.Значи влегуваш во брак за после некоја година жената ти бара развод за да ти го земи целиот имот.И феминизмот игра голема улога во тоа.Пред некое време на ФБ имаше вести за некоја жена некаде од источна Македонија која ги убила својот маж и свекорот. Колку само лајкови и подршка доби истата од другите жени.Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната.Има малку вистина и у тоа на Тејт, бракот се има појавено како решение на проблемот на стварање на поколение на мажите у глобала. Со појавата на бракот добиваат шанса сите мажи за жена у животот а жените добиваат сигурност дека нема никој да ги нападне и силува у ситуација у која ќе треба да се движат надвор. Самиот факт што жените имаат загарантирана сигурност у моментов и физички и финансиски ствара вакум у кој жените у глобала сакаат да го искористат моментов и да добијат што е можно повеќе. Тоа е сосема легитимно, проблем е што е математички неизводливо. Едноставно нема парче од колачот за сите, само 10 до 20% од мажите се со доволно добра генетика, додај тука уште 10% богати мажи кои добиваат што сакаат без разлика на генетика и стигаме до мањак од 70%. 7 од 10 жени немаат избор и тоа го сфаќаат на негде 25 до 30 год. откако у борбата за идеалниот маж останат сами....и излажани од фактот што тие 20% од мажите ќе бидат у врска со повеќе од 60% од жените во целина. Повеќето од жените ќе имаат можност да дојдат до секс и некој тип на врска ама нема да стасаат до брак.
Муабетов нема крај, можам да пишувам уште многу околу тоа кое е решението и дали уствари бракот како институција измислен од многу одамна е решение за сите проблеми или треба да се најде ново решение.
Пред некое време на ФБ имаше вести за некоја жена некаде од источна Македонија која ги убила својот маж и свекорот. Колку само лајкови и подршка доби истата од другите жени.Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната.
Е па затоа и пишав дека причините не ми се познати.Ако е така се работи за самоодбрана.За жал има и многу лажни обвинувања за семејно насилство.Шо мислиш ако жената лажно го пријави својот маж за семејно насилство на кого ќе му веруваат?Верувај има и многу такви случаи,работите не се црно-бели.Soguren si ?
![]()
Започна судењето против жената обвинета за убиство на сопругот и свекорот во Кратово
Во Основниот суд Куманово, денеска почна првото судењето во кое обвинета за убиство е Вангелица Илијевска, 36 – годишна жена која во јуни, годинава ги уби сопругот и свекорот во домот во Кратово. Обвинителството бара да се осуди по член 123 од Кривичниот законик, додека нејзината одбрана тврди...a1on.mk
Ne probuvaj da se pravdashЕ па затоа и пишав дека причините не ми се познати.Ако е така се работи за самоодбрана.За жал има и многу лажни обвинувања за семејно насилство.Шо мислиш ако жената лажно го пријави својот маж за семејно насилство на кого ќе му веруваат?Верувај има и многу такви случаи,работите не се црно-бели.