Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.622
Поени од реакции
26.448

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.622
Поени од реакции
26.448
Јок, ќе ме тера да и го чувам детето, ќе бидам под притисок што побрзо да најдам работа.
Епа ете де ќе и бидеш бебиситер на детето. И тоа е работа и за тоа се зима плата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Мислев дека си во странство, па ти побарав услуга да дојдам кај тебе да поседам едно 10-20 години додека да се снајдам со работа и сместување.
Не е релевантно со муабетов ама колку да знаеш, не сум богат.
Не сум ни јас, живот :)

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.419
Епа ете де ќе и бидеш бебиситер на детето. И тоа е работа и за тоа се зима плата.
Барем тука можам да си бидам искрен, мразам деца. Едино мои ако се ќе ги трпам :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.419
Кој мрази деца и животни не треба да постои. Би те стрелал ја искрено. Куршум и ај добра ноќ.
Море за тебе само стрико @c i t r o , да ти удри селско ебаање да ти дојде паметот.

Он као што е стар у ќар ќе биде, без разлика дали ќе ебе или ќе го ебат. Ама ти 19 години мисли му ја

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2022
Мислења
493
Поени од реакции
1.365
Има малку вистина и у тоа на Тејт, бракот се има појавено како решение на проблемот на стварање на поколение на мажите у глобала. Со појавата на бракот добиваат шанса сите мажи за жена у животот а жените добиваат сигурност дека нема никој да ги нападне и силува у ситуација у која ќе треба да се движат надвор. Самиот факт што жените имаат загарантирана сигурност у моментов и физички и финансиски ствара вакум у кој жените у глобала сакаат да го искористат моментов и да добијат што е можно повеќе. Тоа е сосема легитимно, проблем е што е математички неизводливо. Едноставно нема парче од колачот за сите, само 10 до 20% од мажите се со доволно добра генетика, додај тука уште 10% богати мажи кои добиваат што сакаат без разлика на генетика и стигаме до мањак од 70%. 7 од 10 жени немаат избор и тоа го сфаќаат на негде 25 до 30 год. откако у борбата за идеалниот маж останат сами....и излажани од фактот што тие 20% од мажите ќе бидат у врска со повеќе од 60% од жените во целина. Повеќето од жените ќе имаат можност да дојдат до секс и некој тип на врска ама нема да стасаат до брак.
Муабетов нема крај, можам да пишувам уште многу околу тоа кое е решението и дали уствари бракот како институција измислен од многу одамна е решение за сите проблеми или треба да се најде ново решение.
Во моментов бракот за мажите,особено на запад е самоуништувачка одлука.Значи влегуваш во брак за после некоја година жената ти бара развод за да ти го земи целиот имот.И феминизмот игра голема улога во тоа.Пред некое време на ФБ имаше вести за некоја жена некаде од источна Македонија која ги убила својот маж и свекорот. Колку само лајкови и подршка доби истата од другите жени.Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.065
Поени од реакции
7.731
Пред некое време на ФБ имаше вести за некоја жена некаде од источна Македонија која ги убила својот маж и свекорот. Колку само лајкови и подршка доби истата од другите жени.Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната.
Soguren si ?

Член од
30 октомври 2022
Мислења
493
Поени од реакции
1.365
Soguren si ?

Е па затоа и пишав дека причините не ми се познати.Ако е така се работи за самоодбрана.За жал има и многу лажни обвинувања за семејно насилство.Шо мислиш ако жената лажно го пријави својот маж за семејно насилство на кого ќе му веруваат?Верувај има и многу такви случаи,работите не се црно-бели.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.065
Поени од реакции
7.731
Е па затоа и пишав дека причините не ми се познати.Ако е така се работи за самоодбрана.За жал има и многу лажни обвинувања за семејно насилство.Шо мислиш ако жената лажно го пријави својот маж за семејно насилство на кого ќе му веруваат?Верувај има и многу такви случаи,работите не се црно-бели.
Ne probuvaj da se pravdash
"Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната."

Da ! ima lazhni prijavuvanja ama 99% se vistiniti. A i znaam deka mnogu chesto po tie prijavi ne se prezema nishto ili skoro nishto a zamisli da se raboti za sestra ti i zetot tezhok pijanica ili kockar shto gi ebal site pari na kladenje i gi ostavil doma bez parche leb i koga mu spomnale ja babunjosal od tepanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom