mRnO
И по mRnO,mRnO
Toa што мене ми беше поентата е кажано во постов над мојот,бидејки очигледно дека јас не бев сватен
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kvendolin напиша:Безусловна љубов не постои спрема никој па ни спрема државата, ако државата е народот, и народот ни е таков каков што ни е, тогаш не постои ни спрема народот. Јас можеби многу не ја познавам нашата историја во детали, ама искуството не ми е многу позитивно наклонето кон оваа држава. Ако, јас не можам да влезам чоечки во нити една државна институција и потоа да не карам и врнам по цел ден, е тоа многу малку ме потсеќа на љубов и верност кон една држава а да не зборам за сите останати с....а кои ни се дешаваат тука во нашата мила земја.
Ghost напиша:.....
ABC напиша:Mislish li deka vo SAD mozesh da vlezesh vo sekoja drzavna institucija i da "vrnesh" so karanje po cel den?Tamu nema ni da se priberesh do instituciite osobeno dokolku karash.Sepak toa ne gi pravi Amerikancite pomali patrioti otkolku drugite.Za edno GETO i ovaa sloboda shto ja imame e mnogu no sepak ne treba da zastaneme tuka,tuku da rabotime i da ja napravime sposobna ovaa zemja da ni vrati barem malku od ona shto sme napravile za nea.
Patriotite rabotat za svojata zemja ne ocekuvaki nishto za vozvrat ama dokolku zemjata im vrati samo mal procent za zaslugite tie se preblagodarni.
JASMIN напиша:Завчера беше Св. Кирил и Методиј, сега државен празник, гордост за Македонија, за јазикот кој го прави човека човек, и еден народ народ. Како се прослави тој ден во Македонија? Како се чувствуваме по тоа прашање, се израдувавме ли дента, се разбудивме ли со возбуда во срцето?
3 теми се отворија на форумов по тоа прашање, со 2-3 одговори или прегледи.
За вработувањето....имам пријател, пушти оглас за работа во агенција за недвижнини. 4 месеци стоеше огласот во весник, со цели 2 интересирања за местото.
Го почитуваме ли законот за непушење во институција како болница, школо/факултет, театар итн?
Фрламе ли ѓубре на улица?
Што направивме да ги поддржиме Љубе и Јохан во Хаг, гинат за Македонија?
Запленувањето на хероинот на српска граница беше опишан како, Грујо се прчи.
На крајот, и не е поентата да си ги раскажуваме бајкиве, јасно ни е на сите какви смешки ни е политикава и како ни ги одредила животите. И јас сум да критикуваме. Ама ако си бескичмењак, немаш право да критикуваш, туку ќе си ќутиш.
JASMIN напиша:На крајот, и не е поентата да си ги раскажуваме бајкиве, јасно ни е на сите какви смешки ни е политикава и како ни ги одредила животите. И јас сум да критикуваме. Ама ако си бескичмењак, немаш право да критикуваш, туку ќе си ќутиш.
ABC напиша:Obicnite luge si se patrioti vo bukvalna smisla na zborot.Tie si gi plakaat kaznite i bez da bidat doneseni novi zakoni.Problemot lezi vo toa shto zakonite prvi ne gi pocituvaat tie shto gi nosat.Znaci vo ovaa zemja ima premnogu "kvazi-patrioti" i tokmu toa gi iritira golem procent na gragani pa ni izgleda deka nikoj ne ja saka zemjata so dovolno "ljubov i zar" za da go ima legitimitetot na "patriot".