O
Omer el Faruk
Гостин
дечки се регистрирав само заради оваа тема пошто сум од охрид.
Како прво.еден ден си одам по охридската чаршија и слшам мууухаллллаа ихаллллаааа на џамијата што се наога во центарот на охрид охридската чаршија ставиле звучник и се слша на 1 километар немам ништо против муслиманската вера ама се почуствував како да се наогјам во некоја исламска земја страмота за ваков туристички град.(ова ме направи многу нервозен). Друго библиско место а ??? Да Охрид е библиско место само што никој од македонските туристи не посетува цркви, манастири и некои други историски знаменитости наместо да ги посетуваат знаменитостите на охрид 97% од туристите одат по охридските бутици. Како што беше случај и за велигденските и првомајските празници сите дојдоа за да си купат некое парче облека. Трето несакам да мешам политика ама морам доколку Охрид сакаме да биде бисер на БАЛКАНОТ мора владата на Република МАКЕДОНИЈА да издвои пари за рекламен материјал на Охрид. Ама то е во градов наместо да ја шириме Христијанската култура и верување ние дозволуваме секојдневно да слушаме МУХАЛААА ИХАЛА од околните џамии како да сме некој исламски град. И ајде казете ми како да не се нервирам . BTW градов ми е во срцево и многу се нервирам што е вака ПОЗДРАВ
Ако де нервирај се, можеш слободно и да пукнеш од лошотија,тоа е до тебе.
А тој глас на муеззинот што секој ден го слушаш од џамиските минариња, ти носи една убава порака, преку која не можеш да прескокнеш,а таа е: -ние муслиманите сме тука,ние сме реалност,... па колку тоа и да не ти се допаѓа.:helou: