Zoom Festival 2008 @ City Beach - Охрид, 2-4.08.2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
ZooM Fest 2008

Со големо задоволство ви го претставуваме првиот Zoom Festival во Македонија! На 2ри и 3ти и 4ти Август, Охрид ќе ечи од квалитетна музика. Дојдете да уживаме заедно во најдобрите имиња на светската хаус сцена.

Zoom е многу повеќе од само уште еден фестивал. Тој е посебно музичко и културно искуство. Прв од својот вид на овие простори.

Зошто Zoom?
Затоа што зумот ги зголемува и изјаснува деталите во големата слика.
Затоа што Zoom ќе ги зголеми вашите перцпеции за забава.
Затоа што Zoom ќе ви го изјасни погледот кон музиката.

Со ваша помош, Zoom ќе прерасне во најголемиот beach фестивал во Македонија и пошироко, затоа, отворете ги своите сетила и бидете стрпливи...

Програма :

Little Louie Vega - Little Louie Vega е Miles Davis во dance музиката. Во текот на скоро 2 декади долгата кариера, Vega создаде некои од најиновативните синглови во историјата на dance музиката.

Gene Farris - Gene Farris е злокобниот проповедник на семенувачките звуци на dance музика. Целокупното творештво на Farris, како што се DЈ траките и богатата продукција од повеќе од 80 дела, е сведоштво за вистинскиот Chicago house звук.

Ian Pooley - One of the most outstanding artists in the recent electronic music business, an exceptionally gifted producer who is operating far beyond all the French filter house clichés.

Frank Beckers:vozbud::vozbud::vozbud: - За Frank Beckers не треба многу да се зборува ако редовно сте ги следеле случувањата на клубската сцена во последниве 10 години; неговиот пропратен проект - дуото D-nox & Beckers се едни од најпочитуваните.

Mastiksoul - Mastiksoul својата кариера ја започна во 1992, во време кога беше растргнат меѓу Португалија и Франција, од каде што го гледал развојот на нова музичка култура.

Jim Rivers - Откако памети за себе, Jim Rivers отсекогаш бил по dance музиката. Кога имал 16 години, заштедил пари и си ја купил првата DJ опрема и набрзо потоа станал познат по својот вроден талент за миксање музика.

Oliver Klein - Oliver Klein е познато име меѓу диџеите и продуцентите ширум светот. Минатата година ги освои странските подиуми со хитот моќниот сингл "Rheinkraft".

Kasey Taylor - Kasey Taylor започнал како DJ на возраст од 13 години, во една мала roller дискотека некаде во внатрешноста на Австралија и никогаш повеќе не се свртел назад.

Kokeshi - Kokeshi започнала со миксање на музика во 2002 година и била под најразлични влијанија, но кога станува збор за нејзиниот почеток како DJ , се започнало на Прогресивната сцена.

Christian Smith - Иако е шведски државјанин, Christian Smith ги поминал доцните осумдесети години во Германија, каде го впивал раниот house и techno звук на Sven Vath.

Martinez - D.Martinez Entertainment (DME) обезбедуваат звучни, музички и светлосни ефекти за голем број настани како: приватни забави, колеџ настани, мали бендови.

Monoroom - Во 2005, Frank Nova и Oliver Schleenvoigt, DJ's и продуценти од Штудгарт, го започнаа својот најнов проект Monoroom и оттогаш настапуваат по клубовите како techno Liveact или DJ Act.

Beauty and The Beat - Beauty and The Beat се back 2 back DJ-тим, продуценти и ремиксери и брачен пар познати индивидуално како Sally Doolally и Goetzlich.

Домашни Артисти :

Vanja
Kikola
Machki
Vaso
Pass_N_G_R
Flooder
Shurbe
John Antonio
Stomas
Power
Alexandar
Stoyan
Branchez
Kristijan
Wish.Ko
Marjan Stojanovik
C-Pure
Itto
Yuxell

2nd August

12:00 h SHURBE
13:00 h JOHN ANTONIO
14:00 h ITTO
15:00 h KRISTIJAN
16:00 h IAN POOLEY
18:00 h POWER
20:00 h MASTIKSOUL
22:00 h BRANCHEZ
23:30 h FRANK BECKERS :vozbud:
02:00 h GENE FARRIS
04:00 h LITTLE LOUIE VEGA
06:00 h MARTINEZ
08:00 h OLIVER KLEIN

3rd August

10:00 h KASEY TAYLOR
12:00 h VANJA
14:00 h BEAUTY AND THE BEAT
16:00 h KOKESHI
18:00 h JIM RIVERS
20:00 h MONOROOM
22:00 h TATOO & XXL
23:00 h MACHKI
00:00 h VASO
01:00 h PASS_N_G_R
02:00 h CHRISTIAN SMITH
04:00 h FLOODER
05:00 h FECKY FARRIS
06:00 h WISH.KO
07:00 h MACI
08:00 h KIKOLA

MORE INFO @ ZooM Fest '08

:vozbud::smir::helou::salut:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па кога веќе претставуваш, подели и некој гратис за најсреќните членови да биде поинтересно.

Сте се стиснале... :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Хех, хаус, нејќу!!!
Ќе си го ладам на плажа, ако одам со девојка ми, ондак ептен нејќу да идам на жур :)
Од македонските ми се допаѓа само Вања, а 1 ди-џеј, малку е. Да настапуваше и Иљче, ќе одеф, вака, јок.

п.с. Не заборавај да пишеш како поминал Бекерс, затоа што...
All I really want is you!
Don't tell me what I got to do.
Мислам дека таа беше негова песна врз која Дино Псарас :најѕвер: направи ремикс.

Па кога веќе претставуваш, подели и некој гратис за најсреќните членови да биде поинтересно.

Сте се стиснале... :)
Наскоро!
Учествувај во нашата наградна игра! Zoom Summer Music Festival - Охрид 2008 организира натпревар за најдобра фотографија. Ве охрабруваме да сликате безброј добри фотографии на Zoom и да учествувате во нашата наградна игра.
Деталите очекувајте ги наскоро!

Го заборави најбитното:
ВЛЕЗНИЦИ
Happy Days – 01ви - 10ти Јули 2008: 1200 ден \ 20 €
После 10ти Јули 2008: Регуларна цена – 1500 ден \ 25 €
ПРЕТПРОДАЖБА
Скопје: Југотон, Чув де Чув, Тобако, Бастион, Тренд, Инсомниа, Чао
Охрид: Уранија - Горица 3, Галерија - Плоштад

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Ја идам бачко Специјално за Мистер Бекекекекерс да се излупам од земја :pos: ама ништо од цел фест фаќање пошо на 3ти би денсал до Jim Rivers и ништо повеќе, после од таму треба да трчам на стадион на Лени, љољ ќе се осакатам онака 2-3 дена турбо :)
А да, и Вања ќе се фати исто, посабајлечки со некоја прога опасна!

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
A kaj ke se odrzvit na koja plaza

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
1200 za 3 dena ?????

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
А зашо горе линк е остаен? За украс изглеа :)
А на насловот не е напишано место на одржување?
Градска плажа ака Даљан уназад 600 години под тоа име, е*ате Охриѓаните врска си немате кај живеете

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Хммм, ми звучи познато... Да не имаше некој фестивал како Boom?

Аман бе, до толку ли не сте креативни, малце да сте се помачеле ќе сте нашле покреативно име, ццц

Настрана тоа, мн добар line up за I сезона, свака част како сте ги букирале DJ-иве (некој се опнал дебела пара).

И јас би играл нешто слично, само би ставил и DnB Dj, ипак е лето , а DnB иде рака под рака со реге. А и реге фали.

Како и да е ако сум тој период во Охрид, доаѓам!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Хммм, ми звучи познато... Да не имаше некој фестивал како Boom?
Паааа......:)
Што оваа година е за Македонија фри ентранс од сите земји во светот?
Што е моментално најголем, најквалитетен фестивал на планетава?
Ја се надевам дека овие целат натака, има време.

И јас би играл нешто слично, само би ставил и DnB Dj, ипак е лето , а DnB иде рака под рака со реге. А и реге фали.
Ептен фали, ама јбг ај ко за старт ок е ваљда, ќе видиме, ја се надевам од догодина ќе го стокмат профи на ниво, со различни жанрови, стилови и слично.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Кој ќе иде од овде на зумов????

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Ејј ми го зеде зборот од тастатура.

Ми текна на еден виц.
Зашто џанглист не слуша хаус?1
- Го фаќа клаустрофобија.

Туку... овие се намерачиле само хаус да има на фестивалов, и Вања го стаиле на пладне да пушта, сТрамота.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
А зашо горе линк е остаен? За украс изглеа :)
А на насловот не е напишано место на одржување?
Градска плажа ака Даљан уназад 600 години под тоа име, е*ате Охриѓаните врска си немате кај живеете
Mногу скепса ме пукат околу местово на одржување :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Mногу скепса ме пукат околу местово на одржување :)
И мене исто, искрено, не знам чудно е малце, ама ај да видиме баш :)

Ејј ми го зеде зборот од тастатура.

Ми текна на еден виц.
Зашто џанглист не слуша хаус?1
- Го фаќа клаустрофобија.

Туку... овие се намерачиле само хаус да има на фестивалов, и Вања го стаиле на пладне да пушта, сТрамота.
@ вицот : :pos: :pos: :pos:

@ Vanja : па стварно, пошо знам Вања рока прогресив транс, некад и псај и чат пат уше нешо плус минус, ама сега ме зачуди стварно, шо не го стаиле и Вале и Jудиштира у 3 поручек да расцепат меѓу тоа хаусаџиите? :pos:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Бреј организација, и при парти имаат, еве го флаерот.
Битолчани навалете, па пишете рецензија (по можност во повеќе од 10 реда на 1024x768 резолуција монитор).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom