Знаеме ли кои сме? Која е Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
прв пат слушам

Teмава ме потсети на една реклама која се прикажува на телевизија како прашуваат една девојка од каде е и таа им одговара на Германциве дека е од Македонија.И покажуваат слика и таа ги прашува да не е од Германија сликата а тие и кажуваат дека панорамата е од Македонија и таа замолчува.Мислам дека знаете за која реклама зборам.
Македонија има многу убавини да ни понуди,многу скриени нешта чекаат да бидат откриени но за жал никако да дојде до тоа.
Како што напомена Iskra се бројат Македонците кои навистина ја познаваат Македонија.

Се бројат на прсти Македонците што навистина ја познаваат Македонија.

Toчно ,но и немаме голема шанса да ја запознаеме. Јас сум Македонец сакам да ја запознаам Македонија , но тоа можам да го направам само со помош на интернет, а со помислата дека сите информации не се баш точни ме кочи нешто. Да, одам во училиште но што учиме за Македонија ? Пример географија , учиме за мочани проценти кој колку рудници имал , која земја чува овци која крави...

Toчно ,но и немаме голема шанса да ја запознаеме. Јас сум Македонец сакам да ја запознаам Македонија , но тоа можам да го направам само со помош на интернет, а со помислата дека сите информации не се баш точни ме кочи нешто. Да, одам во училиште но што учиме за Македонија ? Пример географија , учиме за мочани проценти кој колку рудници имал , која земја чува овци која крави...

Абе остај ти тоа на интернет и у школо, друго е кога ќе прошеташ низ земјава и лично од луѓето ќе ги дознаеш овие работи.
Инаку јас капа му симнувам на Игор Џамбазов - е тој човек стварно знае каде живее.

Браво за темава, скоро ништо од ова незнаев :kesa:

- Пештерата Пешна во Македонски брод во Њујорк тајмс е опишана дека е идентична
како измислените пештери во господарот на прстените.

Исто така и мислам дека е пештера со најголема пештера што се однесува до отворот. Бев таму лани за 1ви мај. Стварно е гооолема

Не, и редно време е да се направи нешто за да ја запознаеме!

Ја знаеме . ова е мал дел постиран - распространет насекаде низ нетов ...

Тука има многу повеќе :)

wooooow Многу интересно. Фала :pipi:

За некој да знаат и за сите што имаат заборавено...
МАКЕДОНИЈА е единствената земја во светов што граничи самата со себе!!!

Јас оваа пролет и летово прошетав голем дел од Западна Македонија, а за остатоков од летово и за есенва ми остана Источна. Бев со супер луѓе и видов преубави места, за кои знаев дека постојат, ама ги немав видено, барем дел од нив. Морам да кажам дека не ми се допаѓаат патиштата, а тоа е можеби и најголемата пречка поради која луѓето помалку одат да ги видат убавините на нашата држава. Јас обожавам да патувам во нашава држава, сакам да ги гледам овие прекрасни места. Не само што имаме прекрасни места кои треба да се видат, туку имаме и прекрасна храна, што е навистина прекрасен спој на сите убавини. Денес на нет пребарувачот Бинг има прекрасна бесплатна реклама за Дебар. Имаат поставено неколку слики меѓу кои и слика од Дебар. Колку прекрасно изгледа! Има и опис на сликата на неколку места. Ова е прекрасна реклама за Дебар.

75600487.png

za se prvpat slusham osven za ohridskoto ezero.. i za prugata :D:vozbud:

епа прв пат ќе ги слушаме а некои и нема да веруваат во нив односно ќе ги сметаат за неточни затоа што кај нас СЕ Е ЗАТАШКАНА РАБОТА!

А од тие рубини и драги камења нема ни денар да види оваа држава и никад со овој менталитет нема да излеземе од робијата на сиромаштијата.

--- надополнето ---

хммм... единственото светско наоѓалиште на талиум, единственото европско наоѓалиште на рубин, најквалитетниот опиум, првата пруга на балканот, првата зоолошка на балканот, деловите од крстот на исус...

зашто да не се точни? обрни внимание на поповите и нивните крни полни со рубини од каде се? не верувам дека се толку богати да си ги дозволат по скапи цени кога кај нас се продавале по багателни цени! да не е смешно ќе беше трагично...:pos2:

--- надополнето ---

Јас оваа пролет и летово прошетав голем дел од Западна Македонија, а за остатоков од летово и за есенва ми остана Источна. Бев со супер луѓе и видов преубави места, за кои знаев дека постојат, ама ги немав видено, барем дел од нив. Морам да кажам дека не ми се допаѓаат патиштата, а тоа е можеби и најголемата пречка поради која луѓето помалку одат да ги видат убавините на нашата држава. Јас обожавам да патувам во нашава држава, сакам да ги гледам овие прекрасни места. Не само што имаме прекрасни места кои треба да се видат, туку имаме и прекрасна храна, што е навистина прекрасен спој на сите убавини. Денес на нет пребарувачот Бинг има прекрасна бесплатна реклама за Дебар. Имаат поставено неколку слики меѓу кои и слика од Дебар. Колку прекрасно изгледа! Има и опис на сликата на неколку места. Ова е прекрасна реклама за Дебар.

75600487.png

да патиштата се најголема пречка како и материјалните средства!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom