Златен Глобус - 2012 година

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Јес да од номинираниве имам само еден филм изгледано, ама вај да фак Warrior не е ни номиниран за Златен Глобус?

Јес да од номинираниве имам само еден филм изгледано, ама вај да фак Warrior не е ни номиниран за Златен Глобус?
Затоа што е веќе видена просечна спортска драма, барем според мене

Ме мрзеше да пишувам рецензија, ама ти си го напишал се она што сакав јас да го напишам.
Жално ќе биде Нолти да не добие некоја награда, и исто и мене Joel Edgerton ми остави многу подобар впечаток, отколку Tom Hardy.
И пак ќе кажам, жално ќе биде филмов да не добие барем номинација за Оскар.

Ова ако е просечна спортска драма, Fighter е живо срање од филм.
И Fighter не ми е нешто толку посебен. Во моментов што ми текнува добра спортска драма е Million Dollar Baby i The Wrestler, тие ми се репер. Иначе не викам дека Вориор е лош филм, него не одговара за мој вкус, а плус и ми беше премногу предвидлив.

И Fighter не ми е нешто толку посебен. Во моментов што ми текнува добра спортска драма е Million Dollar Baby i The Wrestler, тие ми се репер. Иначе не викам дека Вориор е лош филм, него не одговара за мој вкус, а плус и ми беше премногу предвидлив.
Добра спортска драма од тој тип е Роки, инаку и овие двата што си ми ги навел имаат тенденциозна клише приказна, односно немаат душа, така да мора и тие да се просечни.

Добра спортска драма од тој тип е Роки, инаку и овие двата што си ми ги навел имаат тенденциозна клише приказна, односно немаат душа, така да мора и тие да се просечни.

Ако смеам да се надоврзам. Fighter е биографски филм, и во споредба на останативе ми се чини дека тоа му е голема предност. Роки е прекрасен филм, ама е фикција која може да се филува така што ќе се креира херој. Приказните на обичните луѓе се многу поприземни, па затоа и ми се чини дека The Fighter ви изгледа како послаба приказна.

Ако смеам да се надоврзам. Fighter е биографски филм, и во споредба на останативе ми се чини дека тоа му е голема предност. Роки е прекрасен филм, ама е фикција која може да се филува така што ќе се креира херој. Приказните на обичните луѓе се многу поприземни, па затоа и ми се чини дека The Fighter ви изгледа како послаба приказна.
И тоа е точно, ама на крај сепак најбитен е впечатокот кој ти го оставил филмот, а не причините поради кои е така склопен.

Абе сега Роки си е класика, иако малку ја претераа со продолженијата, ама сепак Роки ќе си остане класика.
Лани навивав за Fighter да освои Оскар и иако Warrior е страшен филм, сепак Fighter е подобар за мене. Повеќе ќе се поврзеш со ликовите, кога знаеш дека нешто е снимано по вистинска приказна, отколку овака кога крајот можат да го направат како сакаат.

Абе сега Роки си е класика, иако малку ја претераа со продолженијата, ама сепак Роки ќе си остане класика.
Лани навивав за Fighter да освои Оскар и иако Warrior е страшен филм, сепак Fighter е подобар за мене. Повеќе ќе се поврзеш со ликовите, кога знаеш дека нешто е снимано по вистинска приказна, отколку овака кога крајот можат да го направат како сакаат.
Warrior ми е добар, баш затоа што многу ме потсеќа на Роки :).

Million Dollar Baby и мене ми е репер за драма.
Warrior е блиску до Роки, подобар од Fighter, од повеќе причини во кои нема да навлегувам сега.

Јас да си промрчам за нешто што нема врска со темава, ама продолженијата на Роки се многу добри. Роки Балбоа, т.е. 6тиот дел е најдобриот кам-бек на класичен серијал кој е некогаш направен.
За Fighter не сакам да коментирам затоа што не ми се свиѓаше филмот и одвај го догледав.

А Warrior ќе го гледам обавезно, слабо оваа година со изборов на филмови, еден око не ми фатил досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom