Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе го гледам и ќе ти кажамЈес да од номинираниве имам само еден филм изгледано, ама вај да фак Warrior не е ни номиниран за Златен Глобус?
Затоа што е веќе видена просечна спортска драма, барем според менеЈес да од номинираниве имам само еден филм изгледано, ама вај да фак Warrior не е ни номиниран за Златен Глобус?
Јес да од номинираниве имам само еден филм изгледано, ама вај да фак Warrior не е ни номиниран за Златен Глобус?
Ме мрзеше да пишувам рецензија, ама ти си го напишал се она што сакав јас да го напишам.Не е затоа
Шала.
Моето скромно мислење, бујрум: http://forum.kajgana.com/threads/Последен-гледан-филм-со-кратка-рецензија.25638/page-193#post-4649872
Ова ако е просечна спортска драма, Fighter е живо срање од филм.Затоа што е веќе видена просечна спортска драма, барем според мене
И Fighter не ми е нешто толку посебен. Во моментов што ми текнува добра спортска драма е Million Dollar Baby i The Wrestler, тие ми се репер. Иначе не викам дека Вориор е лош филм, него не одговара за мој вкус, а плус и ми беше премногу предвидлив.Ова ако е просечна спортска драма, Fighter е живо срање од филм.
Добра спортска драма од тој тип е Роки, инаку и овие двата што си ми ги навел имаат тенденциозна клише приказна, односно немаат душа, така да мора и тие да се просечни.И Fighter не ми е нешто толку посебен. Во моментов што ми текнува добра спортска драма е Million Dollar Baby i The Wrestler, тие ми се репер. Иначе не викам дека Вориор е лош филм, него не одговара за мој вкус, а плус и ми беше премногу предвидлив.
Добра спортска драма од тој тип е Роки, инаку и овие двата што си ми ги навел имаат тенденциозна клише приказна, односно немаат душа, така да мора и тие да се просечни.
И тоа е точно, ама на крај сепак најбитен е впечатокот кој ти го оставил филмот, а не причините поради кои е така склопен.Ако смеам да се надоврзам. Fighter е биографски филм, и во споредба на останативе ми се чини дека тоа му е голема предност. Роки е прекрасен филм, ама е фикција која може да се филува така што ќе се креира херој. Приказните на обичните луѓе се многу поприземни, па затоа и ми се чини дека The Fighter ви изгледа како послаба приказна.
Warrior ми е добар, баш затоа што многу ме потсеќа на РокиАбе сега Роки си е класика, иако малку ја претераа со продолженијата, ама сепак Роки ќе си остане класика.
Лани навивав за Fighter да освои Оскар и иако Warrior е страшен филм, сепак Fighter е подобар за мене. Повеќе ќе се поврзеш со ликовите, кога знаеш дека нешто е снимано по вистинска приказна, отколку овака кога крајот можат да го направат како сакаат.
Јас да си промрчам за нешто што нема врска со темава, ама продолженијата на Роки се многу добри. Роки Балбоа, т.е. 6тиот дел е најдобриот кам-бек на класичен серијал кој е некогаш направен.Абе сега Роки си е класика, иако малку ја претераа со продолженијата, ама сепак Роки ќе си остане класика.